Din väg till drömjobbet som inredare – så får du distansstudierna att gå ihop!

Att läsa en utbildning på distans kan stundvis vara en utmaning. Här har vi samlat våra vanligaste frågor om våra distansutbildningar och tips från oss på hur du bibehåller motivationen i inredningskursen!

Tjej som studerar på dator till inredare

1. Hjälp, jag har aldrig studerat på distans!

Distansstudier är inte för alla. Falskt! Distansstudier ÄR för alla. Det enda du behöver göra är att inse att motivation inte är statisk. Precis som allt annat i livet så går den upp och ner, kommer och går lite som den vill. Man får helt enkelt lära sig att jobba med det. I vårt blogginlägg om studieteknik kan du läsa mer om tips och tricks för att underlätta dina distansstudier när det känns motigt. En annan viktig sak att komma ihåg är att du själv väljer studietakt från 25% (10 tim/vecka) – 100% (40 tim/vecka) och kan alltid ändra takt, beroende på vad som händer i livet. Livet händer och vårt studieupplägg är till för att anpassas efter just det!


2. Det är en så stor investering, hur kan jag finansera min utbildning?

Vi har full förståelse för detta, då våra utbildningar är en stor investering både karriärsmässigt och ekonomiskt. Självklart hoppas vi att du som elev ser värdet i att få en gedigen och grundläggande utbildning där vi täcker många och stora delar av inredningsvärlden som gör dig redo för att jobba med inredning professionellt. Men, vi vill också att du känner dig redo och trygg och inte kastar dig in i något som din ekonomi inte är redo för. Därför rekommenderar vi att du sätter dig ner, gör en plan för din ekonomi ett år framåt, lägger upp den så att du kan spara till en buffert där du känner dig bekväm att göra den här investeringen. Vi erbjuder delbetalning med Klarna på samtliga utbildningar och även delbetalning via Svea på 6-72 månader där du kan välja att delbetala räntefritt på 12 eller 24 månader. Är du orolig så får du gärna ringa eller maila oss så hjälper vi dig att räta ut eventuella frågetecken kring detta!


3. Behöver jag en helt ny Macbook för att studera hos er?

…Nope! Allt du behöver är en fungerande dator och skrivare. Och lite datorvana inom program som Word, eller Pages och Keynote. I de flesta av våra utbildningar jobbar vi i program som SketchUp, och då är det bra att ha en grundläggande datorvana. Din dator ska kunna hantera program som just SketchUp, så en stationär dator från 1996 kan vara limiterande, men i övrigt så funkar de flesta helt funktionella datorer till att studera med oss!


4. Måste jag kunna rita för att jobba som inredare?

Du behöver inte kunna rita, du behöver faktiskt inte ens tycka att det är speciellt kul att rita. Inom inredning kan du jobba med alla möjliga medel, både för hand och digitalt, det gäller att prova sig fram och hitta det tillvägagångssätt som passar just dig!

Det är viktigt att våra elever lär sig att rita planritningar och bildstil för hand, för att få en verklig förståelse för ritningens funktion och uppbyggnad. Dessutom är det väldigt viktigt att kunna för att du ska få ett bra jobb i branschen – och det är ju vårt mål! Att våra elever ska få den bästa utbildningen och de bästa jobben. Så, vill du, så tar du dig igenom våra lektioner ritteknik 1 och 2 och tittar aldrig mer på att rita för hand. Eller så blir du överraskad över hur kul och lätt bildstil faktiskt är när du använder dig av skalenlig ritning (många blir positivt överraskade av sin förmåga!) och använder det i dina projekt och arbeten framöver. Det är helt upp till dig!


5. Vad innebär det att läsa med eller utan träffar?

Vi brinner för konceptet distansutbildningar och att gör utbildning tillgängligt för just alla, när och var du vill. Men har du möjlighet att ta dig till Malmö, Göteborg eller Stockholm för tre träffar under ett år á 2 dagar så är det vår starka rekommendation. Det händer något magiskt när vi samlas och får lära oss, vara kreativa och experimentera tillsammans i grupp. Våra träffar brukar vara mycket uppskattade och ge mycket motivation samt nätverkande med dina kurskamrater vilket kan vara givande när du sedan ska söka jobb. Här kan du läsa mer om vad du kan jobba med inom inredaryrket och hur arbetsmarknaden ser ut idag!

Lärare på Inredningskurser.se föreläser

Ett par sista ord

…helt ärligt, ett nytt beslut SKA exaltera dig lika mycket som det gör dig lite rädd, då är det helt rätt. Magiska saker händer när vi går utanför vår comfortzone. Att se våra elevers kreativitet blomstra under åren är vad som får oss att gå upp på morgonen. Inredning och design för alla, vart du än är och när du vill det!


Är du osäker på vilken kurs som passar dig? Låt oss hjälpa dig hitta rätt, gör vår kursguide här! 

0 comments

Recent Posts

See All