... ...
top of page

UTFORSKA HUR DESIGN PÅVERKAR VÅRT SINNE OCH BETEENDE

NEURODESIGN FÖR INREDARE & ARKITEKTER

Lobbystolar

OMFATTNING

PRIS

9 800 kr

 

NIVÅ

Påbyggnad

KURSFORM

Distans

KURSLÄNGD

16-52 veckor

Minst 16 veckor (100%*)

Max 52 veckor (25%*)
Du har tillgång till kursen i 12 mån

*Studietakt

DIPLOM 

Ja

OM UTBILDNINGEN

Neurodesign för Inredare och Arkitekter

Vår distanskurs i Neurodesign är den perfekta möjligheten för dig att utforska hur design påverkar vårt sinne och beteende.

 

Denna innovativa kurs kombinerar insikter från neurovetenskap med praktiska designprinciper, och ger dig de verktyg du behöver för att skapa miljöer som inte bara är estetiskt tilltalande, utan också främjar välbefinnande och produktivitet.

Denna kurs är idealisk för inredare, arkitekter och alla som är intresserade av att förstå hur design påverkar vårt dagliga liv.

Läs mer

BLI PIONJÄR INOM ETT VÄXANDE FÄLT INOM INREDNING OCH ARKITEKTUR

Efter avslutad kurs kan du förvänta sig en djupgående förståelse för hur människor interagerar med sin omgivning. Kursen kommer att lära sig hur man använder design för att positivt påverka människors känslor och beteenden. Från att skapa lugna hemmiljöer till att utveckla stimulerande arbetsplatser, kommer du som elev att få färdigheter som är både värdefulla och eftertraktade i dagens designvärld.

Genom att förstå Neurodesign, kan vi bidra till en mer hälsosam och harmonisk värld, där designval görs med tanke på hur de påverkar oss på djupare nivåer.

KURSPLAN

NEURODESIGN FÖR INREDARE OCH ARKITEKTER

1. INTRODUKTION TILL NEURODESIGN
/ Utforska gränssnittet mellan neurovetenskap och design, och få en översikt över hur hjärnan påverkar vår uppfattning av och reaktion på olika designelement.

2. VAD VI UPPFATTAR SOM VACKERT
/ Djupdykning i estetikens psykologi och neurovetenskap, och hur vår hjärna tolkar och reagerar på skönhet i design.

3. DESIGNPRINCIPER FÖR RUMSLIG PERCEPTION
/ Lär dig om hur rumslig layout och design påverkar vår perception och upplevelse av ett utrymme, från storlek till djup och volym.

4. SINNESUPPLEVELSER OCH DESIGN
/ Hur design kan påverka och engagera våra sinnen – syn, hörsel, lukt, smak och känsel – för att skapa rika och minnesvärda upplevelser.

5. EMOTIONELL PÅVERKAN AV DESIGN
/ Undersök sambandet mellan design och emotionella reaktioner, och hur rätt designval kan påverka känslor och beteenden.

6. TEMPERATUR, TEXTUR OCH LJUD
/ Analysera hur fysiska faktorer som temperatur, textur och ljud påverkar vårt välbefinnande och vår uppfattning om designade utrymmen.

7. NEURODESIGN I HEMMET

/ Utforska hur neurodesignprinciper kan tillämpas för att skapa mer harmoniska och funktionella hemmiljöer som främjar välbefinnande och komfort.

8. NEURODESIGN PÅ JOBBET

/ Lär dig designa arbetsplatser som inte bara är estetiskt tilltalande utan också främjar produktivitet, kreativitet och medarbetarnas hälsa.

9. FALLSTUDIER OCH ANALYS

/ Genomgång och analys av framgångsrika neurodesignprojekt som visar teorins praktiska tillämpningar i verkliga miljöer.

10. INLÄMNINGSUPPGIFT NEURODESIGN

VARFÖR NEURODESIGN?

  • Integrera vetenskap i din kreativitet: Lär dig hur hjärnans bearbetning av sensoriska intryck kan påverka designbeslut.

  • Skapa medvetna utrymmen: Tillämpa principer för att utforma hem, arbetsplatser och skolmiljöer som harmoniserar med användarnas psykologiska behov.

  • Innovation och framtidens design: Bli en pionjär inom ett växande fält som kombinerar traditionell design med banbrytande vetenskapliga upptäckter.

Under 16 veckor kommer du att genomgå en resa från neurodesignens grundläggande koncept till dess praktiska tillämpningar.

KURSPORTAL & LEKTIONER

Som elev hos oss på Inredningskurser får du tillgång till din personliga kurssida, där du hittar dina lektioner, inlämningsuppgifter och forum där du kan hålla kontakten med dina kurskamrater. Det är också där du lämnar in dina inlämningsuppgifter och får ditt omdöme.

 

Lektionerna är en mix av teoretiska och praktiska övningar och varje lektion avslutas med en inlämningsuppgift så att du får använda dina nya kunskaper som bedöms personligen av våra kompetenta lärare.

GEDIGEN FEEDBACK

Vi lägger väldigt stor vikt vid den personliga feedbacken. Under kursens gång får du gedigen feedback på dina inlämningsuppgifter som leder till att du hela tiden utvecklas och utmanas i din kreativitet. Våra lärare finns på plats genom hela din studietid för att hjälpa dig med frågor och funderingar kring dina uppgifter eller feedback du har fått.

ELEVNÄTVERK

När du påbörjat din kurs får du inbjudan till att vara med i vår Facebook-grupp där du får kontakt med 500+ elever med samma intresse och mål som du. Våra fantastiska elever är en av våra största tillgångar som hjälper och stöttar varandra framåt i studierna.

Interiördesign
ANSÖK Neurodesign

ANSÖKAN

NEURODESIGN

ÖNSKAT STARTDATUM
 
Du kan starta när du vill. Välj ett datum nedan:
RABATTKOD
 
BETALNING
ANMÄLNINGSAVGIFT
1 000 kr inkl. moms*
* Anmälningsavgiften räknas bort från den totala kursavgiften.

Info och länk till betalning skickas via mail när vi tagit emot och registrerat din ansökan.
FRÅGOR?
Kontakta oss så hjälper vi dig.
040 - 511 311
hej@inredningskurser.se

BETALNINGSALTERNATIV

  • KORT

  • FAKTURA

  • BANKÖVERFÖRING

  • DIREKTBETALNING

  • DELBETALNING 6-72 MÅN

Klarna_Black.png

SÅ GÅR DET TILL:

SÅ GÅR DET TILL:

1.

Gör en ansökan till den utbildning eller kurs du vill läsa. Ansökan är bindande först när du betalat anmälningsavgiften.

SÅ GÅR DET TILL:

2.

Du får ett antagningsmail med länk för betalning av anmälningsavgiften. När du betalat denna är du garanterad din plats.

SÅ GÅR DET TILL:

3.

Du betalar resten av kursavgiften och får tillgång till din kurs efter att du betalat och registrerat dig på kurssidan på önskat startdatum.

bottom of page