Inreda ute med Elin Lannsjö


Inreda ute med Elin Lannsjö

Hej Elin, berätta lite om vem du är, vad du gör och var du bor?

Hej, ja absolut. Jag har min rötter i Småland och barndomen på landet som innebar närhet till naturen, ängar, sjöar och växtlighet har verkligen präglat mig i vuxen ålder. Det här har skapat ett starkt behov av kontakt med naturen i mitt liv på olika sätt. Idag bor jag med min kille i Göteborg, vi har en lägenhet i Majorna och en Kolonistuga ett stenkast bort. Jag jobbar som keramiker, frilansande stylist, fotograf och bloggare på ELLE Decoration.


På ditt instagramkonto @elinlannsjo kan vi följa ditt liv i din kolonistuga utanför Göteborg, berätta lite mer om den! Vad lockade så mycket med en kolonistuga?

Jag älskar det urbana med vår stad men längtan efter gräs under fötterna gjorde sig påmind efter några år som inflyttad i Göteborg. Att köpa kolonistuga blev för oss ett sätt att kunna bo kvar i centrala delar av staden men samtidigt ha en plats som kändes på landet. En frihetskänsla som är otroligt viktig för mig.


Hemma hos Elin Lannsjö


Kolonistugan – har du renoverat om den från grunden eller var den i bra skick när du köpte den?

Kolonistugan byggdes i början på 1900-talet och när vi tog över den nästan hundra år senare var det ordentligt eftersatt både i trädgården och stugan. Större delen av fasaden har vi behövt byta ut, det var lite mer än några ruttna plank om man säger så. :). Vi har renoverat med hänsyn till byggnadsvård och de vackra originaldetaljerna och har vi försökt bevara och återanvända så mycket som möjligt. Trädgården gjorde vi ett helhetsgrepp på. Bara äppelträden står kvar, resten har vi anlagt från grunden även om vi här försökt bevara så många av de gamla växtsorterna som möjligt.


Bor du där hela somrarna, eller är det mer en tillflyktsort lite när du känner för det?

Vi flyttar in på kolonin när säsongen dragit igång. Lite hur länge vi bor där, beror oftast mest på vilket väder vi har såklart. Alltför mycket regn, då blir det både fuktigt och kallt i stugan och då är det inte så mysigt. Men det är något väldigt rogivande med att äta frukost utomhus, att borsta sina tänder i gräset och att leva mer i symbios mellan ute/inne.


Inredningen i din kolonistuga är fantastisk, speglas inredningen och arkitekturen i huset trädgårdens formgivning?

Åh tack snälla, vad glad jag blir. När vi valde material och färger till stugans interiör så tänkte vi mycket på att låta väggar och ytor får vara en mjuk och dämpad fond till trädgårdens mer färgsprakande element. Att skapa olika känslor i stugan med hjälp av olika blommor, grenar och kvistar istället. För att förstärka kontakten med naturen och skapa harmoni mellan ute och inne har vi valt främst naturliga material som trä, glas, keramik och sten.