Porträtt: Inredaren Henriette Kockum

Updated: Jul 29

Hej Henriette, berätta lite om vem du är, vad du gör och var du bor?

Hej hej! Jag är uppväxt i Sverige och är inredningsdesigner sen åtta år tillbaka. Jag har spenderat den största delen av min karriär utomlands. Jag har jobbat i London, New York och San Francisco. Just nu är jag på väg att flytta från San Francisco till Texas.


När väcktes ditt intresse för inredning och design?

Det här kanske låter udda och lite pinsamt att erkänna men om jag tänker tillbaka tror jag helt ärligt att det väcktes med dataspelet The Sims som jag spelade mycket som barn. Jag kommer ihåg att jag kunde spendera flera timmar med att bygga olika hus och designa rum. Det var min favoritdel av spelet. Efter det planerade jag olika “låtsas” renovationer hemma som jag presenterade inför min mamma. “Vi borde måla om här, bygga förvaring där” o.s.v… Ingen av dem blev av såklart haha men det var roligt att fantisera.