... ...
top of page

Att göra moodboard i datorn


Ibland gör man det alldeles för svårt för sig när man ska göra moodboards och kollage. Visst finns det funktioner i photoshop som man kan använda för att få till det där lilla extra på t.ex. ett moodboard, men i de fall där du vill använda det till din egen skull, eller om du arbetar med ett litet projekt finns det lättare vägar att gå. Som de flesta som arbetar inom design & inredning använder vi mac-datorer. Gör du det kan du använda Pages, alltså det vanliga skrivprogrammet, för att göra moodboards. Fördelen med detta är att du inte behöver lägga tiden på programmet (och photoshop tar tid att lära sig) utan kan lägga fokus på inredningen istället.

  1. Öppna ett nytt dokument – välj att ha det liggande, det är lättare att få en överblick när man har det liggande, eftersom våra ögon är placerade vid sidan av varandra.

  2. Ska du skriva ut det, eller vill ha det i större format, välj A3. Vi gör alltid dessa på minst A3-papper, ibland A2.

  3. Dra in de bilder du vill använda. Anpassa storlek och flytta runt tills du är nöjd. Se till att bildkvalitén är bra, bara – suddiga bilder påverkar helhetsintrycket mycket.

  4. Placera textrutor där du vill ha text, men undvik att ha med för mycket detaljer. Vill du ha med pris, tillverkare, mått etc. skriver du det på ett papper bredvid. Om du gör ditt kollage för hand kan du skriva denna info på baksidan. Då har vi aldrig med text på framsidan, då det förstör känslan i kollaget. 

Inspirationsplanschen ovan är en kombination av moodboard & kollage. Lycka till med era moodboards! Anna

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page