... ...
top of page

Annica fick praktik hos en heminredare på IKEA

Vår elev Annica, som är i slutet av sin yrkesutbildning till inredare hos oss, har nyligen avslutat sin praktik på IKEA Bäckebol där hon fick gå bredvid heminredaren Helen Risne. Vi har gjort en liten intervju med Annica om hennes praktikperiod som ni kan läsa här nedan.

  1. Hur fick du din praktikplats?

Jag gick in till Helen Risne som är personlig inredare på IKEA Bäckebol och frågade om jag fick vara hos henne några veckor. Hon sa att hon tar bara emot praktikanter 2-3 veckor så då bestämde vi att jag skulle få vara med henne i 3 veckor.

  1. Berätta om dina arbetsuppgifter – vad har du fått göra?

Jag har fått vara med och göra kollage och gjort ritningar inför hennes kundmöten. Kunderna har möjlighet att boka in en timmes inredningskonsultation som är kostnadsfri om du är IKEA familymedlem. Då förbereder hon ett förslag för det rum/rummen som kunden i förväg har skickat in önskemål om. Sedan tar hon med dem runt i varuhuset och de går igenom det tillsammans. Helen är också med i ett projekt som heter Bo Klok där hon har informationsträffar för ägare till nya Bo Klok lägenheter. Inför en sådan träff hjälpte jag henne med att sätta ihop en powerpointpresentation över olika stilval. Jag har även hjälpt till med ett projekt de har i samarbete med Rädda Barnen där de inreder lokaler. Den här gången var det föreningen Kvinnor i Biskopsgården som nyligen fått en källarlokal som vi inredde. Jag var även med och monterade och fick allt på plats, vilket var jätteroligt.


Heminredare IKEA
  1. Vad är det bästa med att göra praktik tycker du?

Att komma ut i ”verkligheten” och inse att jag är på rätt väg.

  1. Vad hade du för förväntningar på praktiken? Har det uppfyllt dina förväntningar?

Min praktik överträffade mina förväntningar då jag fick vara mycket mer delaktig än vad jag tänkt.

  1. Vad är det roligaste du fått göra?

Det var projektet med Rädda Barnen, dels för att jag fick vara så delaktig och att resultatet blev så bra och uppskattat av de unga tjejer som tagit initiativet till den här föreningen. De var fyra tjejer i föreningen när de startade i mars och har nu 70 medlemmar. Så här ska de ha matlagningskvällar, läsa läxor, sy och umgås.

  1. Är detta något du skulle kunna tänka dig att arbeta med efter utbildningen, eller vad har du för drömmar & mål arbetsmässigt?

Ja, det finns helt klart med på min lista över tänkbara tjänster.

  1. Hur viktigt är det att göra praktik för ökad insikt i branschen tycker du? Känner du att du har fått mer ”kött på benen” nu?

Jag tycker det är oerhört viktigt att få vara ute på ett företag i branschen och jag inser också hur mycket utbildningen har gett mig. Sedan är det bra med kontakter som kan bli betydelsefulla framöver.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page