top of page

Utmanande konventioner: Otraditionella inredningsval att testa

Trött på det förutsägbara? 2023 utmanar oss att tänka utanför boxen med inredningsval som bryter normen. Följ med på en resa där vi bryter gränser i hemmets design.



Bortom väggarna


Det första steget för att tänka utanför boxen är att tänka bortom dina väggar. Varför begränsa konst och dekoration till bara väggarna när taket också är en stor, ofta bortglömd, canvas? Föreställ dig handmålade mönster, taktapeter eller till och med hängande installationer som transformerar ditt rum till en 360-graders konstupplevelse.


Varför inte tapetsera taket? Bild och tapet från Rebel Walls


Omdefiniera rummets syfte


Vem sa att vardagsrummet bara är för avkoppling eller att köket enbart är för matlagning? 2023 handlar mycket om att bryta dessa traditionella rumsdefinitioner. Omvandla en del av ditt kök till en miniatyrstudio för konst eller design. Eller varför inte skapa en liten avläsning eller meditationsspot i ditt badrum?



Blanda tidsepoker


Modernism möter victoriansk stil. Art Deco kolliderar med futuristiska influenser. En av de stora trenderna detta år är att blandning av olika eror skapar spännande kontraster. Att para ihop en modern soffa med en antik kristallkrona kanske låter galet, men det är just dessa oväntade kombinationer som skapar en unik atmosfär.



Materialexperiment


Materialen du väljer kan förändra hela känslan i ett rum. 2023 ser vi en ökning av experimentella materialval. Tänk dig bänkskivor i det hållbara materialet terazzo, eller ett sidobord gjort helt av återvunnet glas. Eller kanske en helt transparent stol gjord av hållbar plast. Detta är året att experimentera och återupptäcka traditionella inredningsmaterial.



Integrera naturen på nya sätt


Det har varit populärt en tid att införliva växter i heminredning, men nu handlar det om att ta det till nästa nivå. Tänk vertikala trädgårdar på inomhusväggar, små inbyggda dammar eller akvarier som rummets centrum, eller stora träd planterade mitt i ett rum med en specialdesignad öppning i taket för att låta det växa fritt.



Att utmana konventioner i inredningsdesign behöver inte vara skrämmande eller överväldigande. Det handlar helt enkelt om att ge dig själv friheten att experimentera, omfamna nya idéer och inte vara rädd för att bryta några regler. 2023 är året att tänka utanför boxen och skapa ett hem som verkligen reflekterar din unika stil och personlighet.


Vill du lära dig mer om inredning? Utforska våra yrkesutbildningar till Certifierad Inredare eller läs en kortare hobbykurs inom inredning för din egen skull!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page