... ...
top of page

Elevintervju: Nazli jobbar som Inredare inom offentlig miljö

Möt Nazli, som bestämde sig för att ta tjänstledigt för att satsa helhjärtat på sin dröm att jobba som inredare och inredningsstylist och som sedan fick jobb på sin tidigare arbetsplats, men som Projektledare inom inredning. Inspireras av hennes otroliga studieupplägg samt hur en dag på jobbet som inredare inom offentlig miljö kan se ut!Hej Nazli, vad kul att vi fick möjligheten att prata med dig! Vi är såklart nyfikna på att höra mer om dig; vem du är, vad du gör och vart du bor?


Hallo där! Nazli heter jag och har senaste 17 åren jobbat i Handelsbanken med allt från privatrådgivare till produktägare och team coach. Jag är gift och bor i Kungsholmen i Stockholm. Under 2022 bestämde jag mig för att ta ett år tjänstledigt för att satsa på en dröm som jag hade länge och det var att utbilda mig till inredare och inredningsstylist. Det var en av de bästa besluten i mitt liv!

Du blev klar med din utbildning till Certifierad Inredare & Inredningstylist (inkl. Homestagingkonsult) hos oss i slutet av november 2022, hur såg studietiden ut för dig och har du haft användning av utbildningen?


Jag är en väldig strukturerad person med mycket självdisciplin, vilket har varit mycket användbart under studietiden för mig. Jag pluggade heltid och hade ett år på mig att avsluta mina studier. Studietakten enligt er var på 12-14 månader om man pluggade 100% men mitt mål var att bli klar under 10-11 månader så jag kunde även ta lite semester under sommaren. Detta gjorde att jag ibland även pluggade på helgerna. Tanken var att jag skulle gå tillbaka till min gamla roll i banken när jag skulle komma tillbaka från tjänstledigheten.


Men förra året under hösten sökte banken en projektledare för inredning av bankens interna lokaler. Helt otroligt att bara man vågar kliva ur sin bekväma zon så öppnas det nya möjligheter och just denna var exakt ett sådant tillfälle. Så från januari 2023 klev jag in i min nya roll som projektledare i banken och det har varit en sån rolig och spännande resa hittills. Jag blev klar med mina studier i slutet av november. D.v.s. att jag höll min egen deadline och kurstakt, vilket också var superkul och något jag är väldigt stolt över."Jag brukar alltid säga att man lever bara en gång och om 10 år när man tittar tillbaka så ska man känna att man har valt sitt liv och inte bara nöjt sig med det"

Vad jobbade du med innan du började studera hos oss på Inredningskurser.se? Vad fick dig att vilja sadla om och utbilda dig till inredare?


Som jag nämnde i början så har jag jobbat i banken i 17 år. Under de här åren har jag jobbat som privatrådgivare, produktägare, affärsutvecklare samt team coach. Den här utbildningen var något annorlunda än vad jag har sysslat med senaste 17 åren. Jag är generellt en väldig kreativ person med många kreativa fritidsintressen så som fotografering, målning etc. Jag har alltid haft ett stort intresse för inredning också och har länge velat plugga till inredare och inredningsstylist. Jag brukar alltid säga att man lever bara en gång och om 10 år när man tittar tillbaka så ska man känna att man har valt sitt liv och inte bara nöjt sig med det. Det är mitt motto i livet och en stor anledning till varför jag tog klivet för att ta ett år tjänstledigt för att plugga.


4. Något vi tycker varit väldigt inspirerande var ditt studieupplägg för att genomföra kursen på heltid, helt på distans hos oss. Skulle du vilja berätta mer om hur du lagt upp studierna och lyckades hålla uppe motivationen?


När man pluggar helt på distans så kräver det extra disciplin och struktur. Jag hade ett mål att göra klart minst 1-2 kapitel per vecka. Sen var det delar i kursen som krävde mycket mer tid och tog 1-2 veckor. Men det viktigaste är att man sätter upp delmål för sig själv.


Nästa tips som jag kan ge är att alltid läsa hela kapitel på en dag. Det tog kanske några timmar att läsa genom hela kapitlen men genom att läsa allt på en dag gjorde att man kunde hålla röda tråden och inte komma ifrån ämnet. När jag väl var klart med detta så gick jag genom uppgiften och skapade layouten och innehållsförteckningen i Keynote. På så sätt hade jag redan påbörjat uppgiften innan jag stängde ner för dagen. Så nästa gången/dag när jag skulle fortsätta så hade jag redan layouten och innehållsförteckningen helt färdigt, vilket gjorde att jag kunde snabbt komma igång med uppgiften.


Delar ur ett arbete Nazli gjort under utbildningen till Certifierad Inredare & Inredningsstylist


Mina bästa tips för att läsa en distansutbildning på heltid är:

  1. Sätt upp delmål för dig själv

  2. Gå genom ett helt kapitel på en dag

  3. Börja uppgiften med att skapa layout och innehållsförteckning.


Efter utbildningen fick du jobb som Projektledare på Handelsbanken. Så spännande! Kan du berätta lite mer om det och hur du hamnade där?


Förra året under hösten, medans jag fortfarande pluggade, sökte Handelsbanken en projektledare för inredning av bankens interna lokaler. Vi har 4 st huvudkontor i Stockholm och som projektledare i bankens Facility Management så är vi ansvariga för bl.a. inredningen av dessa fyra huvudlokaler/ sajter. Totalt sitter nånstans mellan 7-8 tusen medarbetare i dessa 4 sajter.


Kontorsinredning av Nazli


Hur kan en typisk arbetsdag / vecka se ut på jobbet?


Jobbet är otroligt varierande och ingen dag är likt en annan. En arbetsdag kan börja med en del möte, eller en del admin jobb där vi tex. behöver lägga en stor Möbelbeställning. Men det kan även handla om små projekt så som bytte av mattor eller nytt pentry samt möblering. Det kan även handla om stora projekt där vi gör om ett helt våningsplan, allt från att bytta mattor, måla om till att beställa helt nya kontorsmöbler och även ommöbleringar. Vi kan även ha projekt där vi behöver flytta en grupp eller en hel organisation till nya lokaler och behöver ta ställning till deras önskemål och behöv. Ja, som du hör så är det otroligt varierande och jag hinner knappt sitta på min arbetsplats då jag behöver oftast springa runt och titta på möbler eller lokaler etc.


Val av material och färger till ett projekt


Vad skulle du säga är det absolut bästa med att jobba som inredare?


Att det är så varierande och att det är ett helt nytt område som handlar bara om inredning och fastighetsfrågor. Behoven och önskemålen är väldigt olika och att kunna bemöta våra medarbetares behov och önskemål. Sen är det superkul att se slutresultaten.Och vi måste också fråga; vad är de största utmaningarna med inredaryrket enligt dig?


Att kunna kartlägga behoven då det inte är ofta våra medarbetare/kunder vet ens själva vad deras behov är. Många gånger kommer de med just lösningen, att de exempelvis vill möblera om men efter att ha pratat med de så förstår vi att deras behov är inte just ommöblering. Det är skapa nya andra typer av ytor.


Nästa utmaning är att få ihop alla pusselbitarna. Att möbelleveransen kommer samtidigt som man har bokat flytt, montering och teknikinstallation. Att allt ska gå ihop utan några dötider eller uppehåll.


Kontorsinredning med ljudabsorbenter


Vad är dina bästa tips till den som pluggar hos oss just nu och snart ska ta sina första steg ut i arbetslivet eller de som funderar på att gå din väg och utbilda sig till inredare?

Till er som fundera på att ta steget och utbildare er till inredare:

  1. Våga satsa på något nytt

  2. Våga jaga dina drömmar

  3. Det är aldrig för sent!

Till er som redan pluggar:

  1. Sätt upp delmål

  2. Se till att plugga varje dag även om det bara är några timmar.

  3. Fastna inte på en uppgift, gör ert bästa och sedan skicka in den till lärarna. Överanalysera inte.

  4. Se det inte som ett jobb. Ha kul, för då blir det roligare att plugga

Kontorsinredning av Nazli


Att plugga till inredare och inredningsstylist var ett de bästa besluten i mitt liv. Sluta överanalysera om vad som händer efter plugget och etc. När man vågar öppna en ny dörr så öppnas det sedan flera nya dörrar och möjligheter. När jag började plugga i början av 2022 så hade jag ingen aning om att jag skulle få en ny roll som projektledare i slutat av samma år. Jag ville bara lära mig något nytt och hade inga framtidsplaner och tankar.


Vart går du för att hitta din dagliga inspiration?


Mesta inspirationen får jag från mässor och showrom där våra leverantörer har sina utställningar.


Stort tack till Nazli för att du ville ställa upp på den här intervjun. Vill du fortsätta följa Nazli i hennes karriär som inredare hittar du henne på Instagram @Interiorbynazly och @nazlyphotography!


Vill du också satsa på din dröm och utbilda dig till inredare? Läs mer om våra yrkesutbildningar till Certifierad Inredare här!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page