top of page

Minimalism möter lyx: Balansen i årets inredningsstilar

Enkelhet och lyx behöver inte nödvändigtvis vara motsatser. Upptäck hur minimalistiska utrymmen kan lyftas till en ny nivå med rätt balans av lyxig design och minimalism.



Essensen av minimalistisk lyx

Minimalism handlar om att skala ner, ta bort överflöd och verkligen fokusera på det väsentliga. När den kombineras med lyx kan resultatet bli förvånansvärt rikt. Detta är konsten att välja få, men exceptionellt högkvalitativa och väl utformade föremål som förvandlar ett rum.


Det ligger i detaljerna

I denna stil kan en enda välplacerad detalj göra hela rummet. Tänk dig en ren, vit yta med en enda konstskulptur, eller ett rum med neutrala toner och en enda gyllene bordslampa som fungerar som ett statement.



Formgivare att upptäcka

Sverige har länge varit känt för sin skandinaviska minimalism, men flera formgivare tar nu detta till nästa nivå genom att införliva lyx i sin design:

1. Front Design

Denna designgrupp skapar möbler och belysning som är rena och enkla i form, men ofta med en oväntad tvist av lyx, som till exempel soffan Ori på bild nedan som med ett spännande formspråk tilltalar minimalisten med en känsla för lyx.



2. Kajsa Cramer

Med hennes bakgrund inom keramik, för Kajsa fram en kombination av skandinavisk enkelhet och ren lyx i sina porslinsprodukter.



3. Massproductions

De erbjuder möbler med klara linjer och hög kvalitet, där lyxen ofta ligger i materialets kvalitet och möblernas hållbarhet. Som deras soffa Dandy som kommer i flera utföranden.



Materialval är nyckeln

Det material du väljer spelar en avgörande roll när minimalism möter lyx. Marmorytor, silkestextilier, borstad metall – dessa är alla exempel på material som utstrålar lyx utan att vara överväldigande eller skrytsam.



Balansen mellan enkelhet och lyx

När allt kommer omkring handlar det om att finna den rätta balansen. Med noggrant övervägda val kan även de mest avskalade rummen känna sig otroligt rika och inbjudande. 2023 är definitivt året då minimalism och lyx harmoniserar för att skapa vackra, lugnande utrymmen som ändå känns opulenta.


Vill du lära dig mer om inredning? Utforska våra yrkesutbildningar till Certifierad Inredare eller läs en kortare hobbykurs inom inredning för din egen skull!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page