Maja Persson jobbar med homestyling i Stockholm

Nyfiken på jobbet som Homestylist? Inspireras av vår elev Maja som jobbar heltid som stylist på Styled by Dahl i Stockholm.


Hej Maja, berätta lite om vem du är, vad du gör och var du bor?

Jag är 23 år och bor i Stockholm med min sambo Erik. Jag jobbar sedan en tid tillbaka heltid på Styled by Dahl AB som är ett företag som jobbar med inredning och homestyling i Stockholm. Jag trivs otroligt bra och har den bästa tänkbara arbetsgivaren som gett mig stort förtroende redan från dag ett. Jag fick snabbt ta mig an egna uppdrag och kunder och jag har fått vara med att utveckla företaget med att anställa personal mm.

Elev Maja Persson homestylist

Vad fick dig att börja studera hos Inredningskurser, vilken kurs valde du och vad är dina erfarenheter av att läsa med oss?

Jag kommer från en småstad i Norrland där inredning inte är riktigt så stort som i de större städerna. Jag upplevde att min dröm om att bli inredare inte var något som folk förstod sig på då de inte kunde se att inredare var något riktigt yrke. Jag la därför min inredningsdröm på hyllan under perioden i min hemstad. En kort period kollade jag på att läsa till arkitekt men förstod snabbt att de innebar lite andra uppgifter än de jag ville syssla med. Efter att flyttat runt en del då jag jobbade säsong som bartender valde jag tillslut att flytta till Stockholm där jag tog tag i min gamla dröm att jobba med inredning. Jag började googla runt på massa olika inredningskurser men fastnade tillslut för utbildningen till Inredare och Homestagingkonsult med träffar hos inredningskurser.se då jag ville ha en så bred utbildning som möjligt.

Hur har du trivts med utbildningen, vad var den största utmaningen med att studera på distans?

Jag trodde att det skulle vara enklare att hålla disciplinen men för mig var det lätt att halka efter då jag jobbade heltid plus extra när jag påbörjade utbildningen. Det var svårt att hinna plugga så mycket som jag behövde för att följa tidsplanen jag satt för mig själv. Jag har fortsatt att jobba heltid under hela utbildningen men det är inget jag rekommenderar. Det bästa var träffarna, där fick man mycket inspiration jag fick nya vänner som jag fortfarande har kontakt med!

Vad fick upp dina ögon för inredning?

Drömmen om att jobba med inredning började tidigt. Jag kommer från en kreativ familj där skapade varit ett brinnande intresse för alla. Älskade att få vara med pappa i garaget och se honom snickra ihop ett bord eller renovera gamla möbler och ge dem nytt liv. Både jag och min storasyster gillade att möblera och måla om våra rum och vad jag minns så gjorde vi det väldigt ofta.

Vad tycker du är viktigast att tänka på när man letar efter praktik?

Jag gjorde faktiskt inte någon praktik utan valde istället att slänga ut krokarna till olika företag om jobb direkt. Det viktigaste skulle jag säga är att tro på sig själv och inte vara rädd för ett nej. Jag googlade runt på olika företag som jag tyckte var intressanta och skrev sedan ihop ett mejl där jag förklarade lite om vem jag var och att jag gärna kom och presenterade mig. Något som funkade fint då det var på den vägen jag fick mitt nuvarande jobb 🙂

Se bilder från några utav Majas stylings här:

Homestylng Stockholm Styled by Dahl