... ...
top of page

Maja Persson jobbar med homestyling i Stockholm

Nyfiken på jobbet som Homestylist? Inspireras av vår elev Maja som jobbar heltid som stylist på Styled by Dahl i Stockholm.


Hej Maja, berätta lite om vem du är, vad du gör och var du bor?

Jag är 23 år och bor i Stockholm med min sambo Erik. Jag jobbar sedan en tid tillbaka heltid på Styled by Dahl AB som är ett företag som jobbar med inredning och homestyling i Stockholm. Jag trivs otroligt bra och har den bästa tänkbara arbetsgivaren som gett mig stort förtroende redan från dag ett. Jag fick snabbt ta mig an egna uppdrag och kunder och jag har fått vara med att utveckla företaget med att anställa personal mm.

Elev Maja Persson homestylist

Vad fick dig att börja studera hos Inredningskurser, vilken kurs valde du och vad är dina erfarenheter av att läsa med oss?

Jag kommer från en småstad i Norrland där inredning inte är riktigt så stort som i de större städerna. Jag upplevde att min dröm om att bli inredare inte var något som folk förstod sig på då de inte kunde se att inredare var något riktigt yrke. Jag la därför min inredningsdröm på hyllan under perioden i min hemstad. En kort period kollade jag på att läsa till arkitekt men förstod snabbt att de innebar lite andra uppgifter än de jag ville syssla med. Efter att flyttat runt en del då jag jobbade säsong som bartender valde jag tillslut att flytta till Stockholm där jag tog tag i min gamla dröm att jobba med inredning. Jag började googla runt på massa olika inredningskurser men fastnade tillslut för utbildningen till Inredare och Homestagingkonsult med träffar hos inredningskurser.se då jag ville ha en så bred utbildning som möjligt.

Hur har du trivts med utbildningen, vad var den största utmaningen med att studera på distans?

Jag trodde att det skulle vara enklare att hålla disciplinen men för mig var det lätt att halka efter då jag jobbade heltid plus extra när jag påbörjade utbildningen. Det var svårt att hinna plugga så mycket som jag behövde för att följa tidsplanen jag satt för mig själv. Jag har fortsatt att jobba heltid under hela utbildningen men det är inget jag rekommenderar. Det bästa var träffarna, där fick man mycket inspiration jag fick nya vänner som jag fortfarande har kontakt med!

Vad fick upp dina ögon för inredning?

Drömmen om att jobba med inredning började tidigt. Jag kommer från en kreativ familj där skapade varit ett brinnande intresse för alla. Älskade att få vara med pappa i garaget och se honom snickra ihop ett bord eller renovera gamla möbler och ge dem nytt liv. Både jag och min storasyster gillade att möblera och måla om våra rum och vad jag minns så gjorde vi det väldigt ofta.

Vad tycker du är viktigast att tänka på när man letar efter praktik?

Jag gjorde faktiskt inte någon praktik utan valde istället att slänga ut krokarna till olika företag om jobb direkt. Det viktigaste skulle jag säga är att tro på sig själv och inte vara rädd för ett nej. Jag googlade runt på olika företag som jag tyckte var intressanta och skrev sedan ihop ett mejl där jag förklarade lite om vem jag var och att jag gärna kom och presenterade mig. Något som funkade fint då det var på den vägen jag fick mitt nuvarande jobb 🙂

Se bilder från några utav Majas stylings här:

Homestylng Stockholm Styled by Dahl

Homestyling Stockholm Styled By DahlHomestyling Stockholm vardagsrum

Homestyling Stockholm Styled By Dahl


Homestyling Stockholm matplats

Homestyling Stockholm Styled By Dahl
Homestyling Stockholm kök

Homestyling Stockholm Styled By Dahl

Hur ser en vanlig dag ut för dig på jobbet idag?

En vanlig dag börjar oftast på vårt lager där vi planerar och packar ihop för dagens styling. Beroende på objektets storlek så åker vi antingen ut själva eller så kommer vår flyttfirma och kör ut stylingen till objektet. Efter det genomför vi stylingen, ibland ligger stylingen samma dag som bostaden ska fotas och då kan det vara tidspress att hinna färdigt innan fotografen kommer. Eftermiddagarna består oftast av att plocka upp på lagret eller åka på kundmöten inför kommande stylingar.

Hur går ett kundmöte till?

Kundmöten kan se lite olika ut. Antigen får vi en kund från någon av de mäklare vi samarbetar med som vi sedan ringer upp eller så har kunden själv hört av sig och vi kommer överens om en tid för ett möte i bostaden. Vi åker ut till kunden, fotar och går igenom vad vi tänker att vi kan göra i bostaden. Efter mötet skickar vi offert och om kunden sedan vill använda vår tjänst så bokar vi in en tid för att genomföra stylingen.

Vad önskar du att du hade vetat innan du började jobba som inredare?

En sak som jag egentligen visste men som jag tror att många kan missuppfatta. Att vara inredare är inte alltid så glamoröst som folk tror och man får ofta höra fördomar om hur enkelt jobb vi inredare verkar ha som “bara piffar till några kuddar”. Riktigt så är det inte och det är en hel del bära och lyfta, inget som inte är värt det i slutändan men man får räkna med att en del dagar är rätt svettiga, haha!

Var ser du dig själv som inredare om 10 år?

Min dröm är att jobba med större projekt, jag har alltid drömt om att få inreda ett stort hotell eller en restaurang från grunden. Ett inredningsprogram har också varit en dröm. Jag vill vara en etablerad inredare och kommit vidare med eget eller vuxit med företaget jag jobbar på nu.

Homestyling sovrum Scandinavian style

Homestyling sovrum Scandinavian style Stockholm Styled By Dahl


Homestyling sovrum Skandinavisk stil

Homestyling sovrum Scandinavian style Stockholm Styled By DahlHomestyling vardagsrum Skandinavisk minimalism

Homestyling livingroom Scandinavian minimalism Stockholm Styled By Dahl

Du jobbar med ett spännande projekt i vår, berätta mer!

Jag ska som privatperson (alltså inte via mitt jobb på Styled by Dahl) inreda lägenheten som Maja Nilsson Lindelöf köpt i Stockholm. Projektet är så spännande och jag har bland annat designat en egen bokhylla som de kommer ha. Projektet beräknas vara klart i maj, jag följer gärna upp och visar er resultatet då! 

Vart går du för att hitta din dagliga inspiration?

Framför allt så är det Pinterest! Även instagram och Hemnet, jag är lite beroende av Hemnet och spenderar nog lite för mycket tid där inne! Sen så är jag en person som snappar upp mycket från allt jag ser i vardagen, kan vara någon fin fasad jag går förbi på väg hem, någon restaurang med en häftig inredning mm. Mitt tips är att kolla under fliken “inredning” på instagram (om man swipear åt sidan på förstoringsglaset) där kan man hitta massa inspiration och nya konton att följa.

Sist men inte minst, vad har du att säga till den som funderar på att studera med oss men inte riktigt vågar ta steget fullt ut?

Kör bara! Strunta i vad andra säger och utgå från dina egna drömmar. Det är aldrig för sent att byta bana och om inredning är något du verkligen brinner för så kommer du hitta ditt drömjobb till slut!

Följ Maja på hennes Instagram: Maajap  & Styledbydahl

Vill du veta mer om våra distansutbildningar? Läs mer om våra kurser här!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page