... ...
top of page

Elevreportage: Johanna driver eget som inredare och homestagingkonsult sidan om studierna

Drömmer du om att driva eget företag som inredare eller homestagingkonsult? Är du nyfiken på hur du kan kombinera utbildningen med att starta upp ditt eget företag? Möt Johanna som gjort precis det! Inspireras av hennes resa genom studier, uppstarten av det egna företag och om hur hon fick sitt första inredningsprojekt.Hej Johanna, vad kul att vi fick möjligheten att prata med dig! Vi är såklart nyfikna på att höra mer om dig; vem du är, vad du gör och vart du bor?


Mitt namn är Johanna. 33 år gift och har två barn. Jag är från Helsingborg och bor i en villa från 70-talet som vi håller på och renoverar, modernt men bevarar husets historia. Jag arbetar på en förskola 50%, studerar hos er 50% samt driver mitt egna inredningsföretag Style By A.Du läser just nu till Certifierad Inredare & Inredningsstylist (inkl. Homestagingkonsult) hos oss. hur upplever du studierna och har du haft användning av utbildningen än?


Jag har lärt mig otroligt mycket under tiden jag studerat/ studerar hos er. Att studerar via Inredningskurser.se är extremt roligt och lärorika. Man får ett helt nytt tänk och ser på inredning och miljöer på ett helt annat sätt. Har haft och har stor användning av kunskaperna jag har lärt mig hos er. När jag blev titulerad inredare via er fick jag mitt första inredningsuppdrag till en privatperson.Vad jobbade du med innan du började studera hos oss på Inredningskurser.se? Vad fick dig att vilja sadla om och utbilda dig till inredare?


Jag jobbade heltid som barnskötare och i dagsläget jobbar jag fortfarande 50% som barnskötare. Jag har alltid haft ett stort intresse för inredning samt miljöer. Redan som 8-åring möblerade jag om mitt rum si sådär varannan vecka.

När jag blev gravid med mitt andra barn och gick på mamma ledighet såg jag min chans och sadla om. Ångrar inte mitt val utan är så tacksam att jag tog beslutet och studera via er. Att få vara kreativ i sitt arbete är en dröm och det krävs rätt kompetens.Du har ju också tagit steget och startat ditt eget inredningsföretag under utbildningen. Kan du berätta lite mer om det och vad du erbjuder?


Mitt inredningsföretag Style By A erbjuder styling inför försäljning samt inredningshjälp till privatpersoner och företag. Just nu har jag mycket fokus på marknadsföring samt att skapa långvariga samarbetspartners.Hur kombinerar du studierna med företaget? Vad ser du för för-/nackdelar med att ha startat upp företag under tiden du studerar?

Jag håller en bra balans mellan studier och arbeten. Vissa dagar är lugnare än andra och dessa dagar prioriterar jag studierna för att inte halka efter i utbildningen. Jag är en person som sätter väldigt mycket press på mig själv och levererar inget halvdant. En fördel med att starta eget företag under tiden man studerar är att man kan använda sin utbildning för att hjälpa företaget och flexibilitet i sin tid. Ända nackdelen som jag kan tänka mig är att man kan bli överväldigad och att det kan vara svårt att balansera studier och företaget.Du har nyligen tagit dig an ditt första inredningsprojekt – så roligt! Vill du berätta mer om det? Vem tog kontakt? Hur har processen sett ut hittills?


Jag blev kontaktad via Facebook. Jag hade precis fått tillbaka mitt resultat på certifierings provet och blev godkänd. Jag la ut en bild på sociala medier (Facebook och Instagram) där jag skrev att jag äntligen kan titulera mg som inredare. Strax där efter fick jag ett meddelande på Facebook och bokade in ett möte med kunden. Efter mötet skickade jag en offert till kunden och kunden godkände offerten. Kunden önskade att påbörja efter semestertiderna och där är vi nu. Det är ett 30-talshus där matplats och vardagsrum ska inredas. Allt från färgsättning, möbler och inredningsdetaljer. Det är ett extra roligt projekt då kunden vill bevara 30-talet med med en touche av modern inredningsstil.Finns det något annat projekt du är lite extra stolt över? Berätta!


Jag är faktiskt väldigt stolt över alla mina stylingar jag har gjort i olika bostäder. När ens kreativa sida kan skapa stor skillnad. Små medel men stora förändringar. Extra roligt när man får positiv feedback från kunderna.Vad är dina bästa tips till den som pluggar hos oss just nu och snart ska ta sina första steg ut i arbetslivet eller de som funderar på att gå din väg och utbilda sig till inredare?


  1. Våga - våga ta för dig, våga prova och va inte rädd för att testa något nytt.

  2. Bygg upp en bra portfolio och lägg ner ordentligt med tid. Här kan man inreda och skapa olika miljöer hos personer i din närhet så allt inte ser exakt likadant ut.

  3. Va förberedd och organiserad. Bygg upp ett bra bas lager och ha tålamod. Rätt var det är kommer det in objekt.

  4. Sätt upp tydliga mål och glöm inte att bedöma dig själv.

  5. Bygg ett bra nätverk. Våga ta kontakt med olika företag, påminn dem att du finns och visa dig.
Stort tack Johanna för att du tog dig tiden att svara på lite frågor och berätta om din resa!


Vill du fortsätta följa Johanna kan du följa henne på Instagram @stylebya.se eller hennes hemsida www.stylebya.se


Har du fått upp ögonen för att inredaryrket kanske är något för dig? Läs mer om våra yrkesutbildningar till Certifierad Inredare här!0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page