... ...
top of page

Inredningsprojekt: Beatrice inreder hos Isabella Löwengrip

Möt Beatrice Wåhrberg som studerar till Certifierad Inredare & Inredningsstylist (inkl. Homestagingkonsult) hos oss och jobbar sidan om med sitt eget inredningsföretag Wilfred Interior. Idag får vi följa med Beatrice på sitt inredningsprojekt utav ett vardagsrum hemma hos Isabella Löwengrip.


Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella

Hej Beatrice,

Berätta gärna lite om dig, vem du är, vart du bor?

Jag bor i Stockholm med min sambo Dawid och hunden Elton. Just nu jobbar jag med ekonomi på ett IT-konsultbolag och studerar hos Inredningskurser vid sidan av, samtidigt som jag tar mig an inredningsprojekt som frilansare.


Du läser just nu till Certifierad Inredare & Inredningsstylist (inkl. Homestagingkonsult) hos oss. Vad fick dig att ta steget och utbilda dig? När föddes ditt inredningsintresse?

Jag har älskat inredning sedan jag var liten. Jag tror att mina föräldrar väckte intresset hos mig genom att alltid inkludera mig i de olika valen när det skulle inredas hemma. Min favoritsyssla som 7-åring var att åka till Ikea och när jag sov över hos mina vänner hade jag alltid med mig ett ritblock så jag kunde skissa på möbler och planritningar.

Jag insåg för några år sedan att jag kanske inte kommer vilja jobba med siffror hela livet, men hade heller ingen aning om vad jag ville göra istället. Jag rannsakade mig själv och kom på att inredning har jag ju verkligen alltid drömt om att få hålla på med, så jag tog tag i det och bestämde mig för att utbilda mig hos Inredningskurser. Jag har inte ångrat det en sekund.


Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella

Du har ju precis avslutat ett inredningsprojekt hos Isabella Löwengrip. Vill du berätta lite mer om det projektet och hur du fick kontakt med henne?

Jag tog kontakt med Isabella förra hösten efter att hon skrivit på sin blogg att hon behövde hjälp med att göra om sina barns sovrum. Jag skrev ett mejl och berättade om mig själv och blev sedan hembjuden på ett första möte några dagar senare. Det projektet blev väldigt lyckat och nu i vintras kontaktade Isabella mig igen för att inreda hennes vardagsrum.


Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella

Förebilder på vardagsrummet hos Isabella Löwengrip


Vad var visionen med det nya vardagsrummet? Vad fanns det för önskemål?

Innan hade vardagsrummet två stora soffor placerade bredvid varandra i ett hörn vända mot tv:n, det fanns ingen vidare belysning och rummet kändes helt enkelt rörigt och inte så mysigt. Visionen var att få till ett trivsamt rum för både familjehäng framför tv:n men även för vin-kvällar med gäster. Lite mer vuxet och harmoniskt helt enkelt!


Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella moodboard

Moodboard inför inredningsprojektet för att beskriva känslan i rummet


Hur såg det första utkastet ut på rummet? Vad förändrades efter det?

Ofta vet jag från så fort jag kommer in i ett rum hur jag tänker mig att det potentiellt skulle kunna se ut. I det här fallet visste jag direkt att vi skulle täcka två väggar med gardiner för att minska insyn och uppnå maximal mysighetsfaktor, och vända sofforna mittemot varandra för att skapa en trevligare känsla i rummet. Dessa två idéer låg till grund för den resterande inredningen som sedan byggdes på med en mysigare matta, fåtöljer, soffbord osv. Taklampan hade jag ett annat förslag på från början, men där var Isabella bestämd och jag fick hitta flertal nya förslag innan vi kom överens om vilken vi skulle ha. Jag gillar när kunder tycker till och utmanar mig lite, oftast blir det ännu bättre då!


Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella Mockup

Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella Mockup

Mock-ups på Isabellas vardagsrum


Kan du berätta något speciellt eller utveckla dina tankar kring färgpalett, materialpalett och stilen i detta vardagsrum?

Färgpaletten var ganska begränsad från början då jag hade vissa saker att utgå ifrån - jag visste att vi inte skulle måla om, inte byta golv och att vi skulle behålla de mörkblåa sofforna. Så jag fick helt enkelt börja min palett med mörkblå, vit och mellanbrun ek. Jag visste även att vi ville ljusa upp rummet som tidigare känts väldigt mörkt, så de resterande färgerna i paletten föll sig ganska naturligt i beige. Jag ville också addera någon färg för att få en finare övergång från det mörkblåa till beigea, så jag lade till ljusrosa och mörkbrun. Det mörkbruna soffbordet och de rosa fåtöljerna tycker jag binder samman allt och är lite pricken över i:et i rummet!


Stilen i rummet följer den resterande stilen i huset. Jag är väldigt mån om att följa en röd tråd när jag inreder och därför var det viktigt att rummet skulle kännas som en del av huset och inte sticka ut för mycket.


Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella Concept board

Concept board inför inredningsprojektet


Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella

Stötte du på några utmaningar under projektets gång? Hur löste du dem?

Hela projektet flöt på väldigt smidigt! Däremot när allt skulle ställas på plats vart Isabellas sambo Paul osäker på om det verkligen skulle bli så bekvämt att ha sofforna mittemot varandra. Problemet var ju dock att hela designen för rummet utgick från att omplacera sofforna, så att strunta i den idén hade i mitt huvud sabbat hela planeringen i rummet. Hela poängen med mitt jobb är ju däremot att kunden ska trivas och bli nöjd med resultatet. Jag försäkrade honom trots allt om att lita på mig och att om han ändå inte skulle gilla det så flyttar vi bara tillbaka sofforna. När de sedan fick se slutresultatet sa de båda att det var tur att jag inte lät mig övertalas.


Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella

Schematic board av projektet där vi ser möblernas placering på en planritning


Och såklart: slutresultatet! Hur blev det och hur togs det emot av kunden?

Det blev precis som jag väntat mig om inte bättre, och det bästa av allt var att Isabella och Paul var så himla nöjda!


Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella

Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella

Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella

Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella

Kan du beskriva ditt personliga formspråk, typ ditt signum i inredningsprocessen?

Jag har nog svårt att se själv vad jag har för formspråk, jag går så mycket på känsla och lyssnar nästan mer på kundens stil än min egen. Däremot har jag svårt för när ett rum känns för plottrigt och föredrar en mer minimalistisk stil. Jag gillar också att få ett hem att kännas unikt och är inte rädd för att blanda stilar, färger och material. “Minimalistiskt men unikt” kanske är mitt signum!


Före och efter


Vad skulle du ge för tips till de framtida inredare som studerar hos oss och vill jobba med inredningsprojekt efter sin utbildning?

Våga fråga! Utgå ifrån att ingen kommer att kontakta dig så du måste vara den som tar kontakten. Berätta för så många som möjligt om vad du kan erbjuda för tjänster, det värsta som kan hända är att du får ett nej. Våga vara prestigelös i början och ta alla möjligheter du får, ett litet projekt kan alltid leda till ett större.


Inredning vardagsrum Isabella Löwengrip Blondinbella Beatrice Wåhrberg


Tack snälla Beatrice för att vi fick följa med på detta projekt! Vill du se mer av Beatrice och hennes resa kan du följa henne på @bwahrberg samt hennes företag på @wilfred.interior.


Drömmer du om att jobba som Inredare? Läs mer om våra yrkesutbildningar inom inredning här!

0 kommentarer

Commenti


bottom of page