... ...
top of page

Inreda med blått – så inreder du med årets trendfärg 2023

Blått är en färg som alltid har haft en stark närvaro inom design- och modvärlden. Det är en färg som associeras med lugn, frid och harmoni. År efter år återkommer blått som en trendfärg, och det är inte svårt att förstå varför. I detta blogginlägg kommer vi att utforska skönheten i blått och dess mångsidighet. Vi kommer att dyka ner i olika nyanser och ge dig inspiration om hur du kan integrera denna tidlösa färg i ditt hem.Kornblå accenter


Lägg till kornblå accenter i ditt vardagsrum eller sovrum för att skapa en frisk och levande känsla. Du kan använda kuddar, plädar eller mattor i kornblått för att ge en pop av färg till ett neutralt rum. Kombinera med vita eller gråa nyanser för att skapa en snygg kontrast.


Den omåttligt populära lampan "Flower pot" i en kornblå nyans hos Svenssons i LammhultMjuka himmelsblå väggar


Ge ditt rum en lugnande atmosfär genom att måla väggarna i en mjuk himmelsblå nyans. Detta kan fungera särskilt bra i sovrummet eller i ett utrymme där du vill skapa en avkopplande miljö. Komplettera med vita möbler och naturliga material för en fräsch och luftig känsla.


Vill du inte måla med enbart blå färg är ett tips att hitta en mönstrad tapet, som den här från Midbec tapeterDova toner av blått


Om du föredrar en mer subtil inredning kan du använda dova toner av blått. Dessa nyanser ger en sofistikerad och elegant touch till ditt hem. Fundera på att inkludera dova blå gardiner, mattor eller accentkuddar för att ge en subtil men elegant färgpalett.


Ett underbart sätt att få in dova, blå nyanser i hemmet hos Sofia Tretow och med matta från Layered


Varför inte ta det himmelsblå till nästa nivå och tapetsera med denna underbara tapet från Rebel Walls


Marin-inspirerad inredning


Skapa en marin atmosfär med blått och vita nyanser. Använd blåvita ränder på kuddar, gardiner eller möbler för att fånga känslan av havet. Komplettera med marina-inspirerade dekorationer som snäckor, sjöstjärnor eller nautiska detaljer för att skapa en verklig kustkänsla.


Detta magiska tyg från Svenskt Tenn passar både fint som gardin eller kanske ett kuddfodral


Blått porslin och keramik


Inkludera blått porslin eller keramik i din inredning för att ge en elegant touch. Det kan vara blåa tallrikar, skålar eller vasar som blir vackra blickfång. Placera dem på ett accentbord eller hylla för att ge en pop av färg och personlighet till ditt rum.


Hos Nordic Nest hittar ni mängder med vackert porslin från olika varumärken


Att inreda med årets trendfärg blå ger ditt hem en känsla av lugn, harmoni och stil. Genom att använda nyanser som kornblå och dova toner av blått kan du skapa en fräsch och sofistikerad atmosfär. Välj att använda blått som accenter, på väggarna eller i form av porslin och keramik för att skapa en inspirerande och personlig inredning. Oavsett vilken stil du föredrar, är blått en färg som kan ge ditt hem en tidlös skönhet och elegans.


Vill du läsa mer om årets trender? Kolla in våra trendinlägg för 2023 här!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page