... ...
top of page

Emma jobbar som köksdesigner på Ballingslöv


Möt vår föredetta elev Emma som efter sin utbildning till Certifierad Inredare & Inredningsstylist hos oss fick jobb som köksdesigner på Ballingslöv. Inspireras av hennes resa från studier ut i arbetslivet och ta del av hennes bästa tips för dig som vill gå till anställning efter din utbildning!


Köksdesigner Ballingslöv Emma

Hej Emma, vad kul att vi fick tid till en pratstund med dig! Vi är ju nyfikna på att höra mer om dig; vem du är, vad du gör och vart du bor?


Jag jobbar som Köksdesigner på Ballingslöv Södermalm i Stockholm sedan i januari i år. Jag är 38 år och bor i en lägenhet på Kungsholmen med min sambo Niklas och barnen, Loui 8 år och Ines 3 år. När vi inte är i Stockholm försöker vi tillbringa så mycket tid som möjligt i vårt fritidshus i Sundsvall.


Kök Ballingslöv

Kök från Ballingslöv


Du blev klar med din utbildning till Certifierad Inredare & Inredningsstylist (inkl. Homestagingkonsult) hos oss i början av 2022, hur såg studietiden ut för dig och har du haft användning av utbildningen?


Jag började min utbildning under augusti 2020. Till en början läste jag på 25% samtidigt som jag var föräldraledig. Efter årsskiftet 2021 hade jag förmånen att läsa på 100% och kunde helt fokusera på studierna.


Jag tar med mig massor från utbildningen som jag har användning för idag som materiallära, känslan för färg & form, skapa materialplanscher och att rita i 3D etc. Även mycket privat kring hur man komponerar inredningsbilder, produktstyling m.m.


Stilplansch och Concept board av Emma från utbildningen


Var det något moment under utbildningen som du tyckte extra mycket om? Och kanske något som du tyckte var mer utmanande, hur löste du det momentet?


Det är så många delar i utbildningen som jag tycker var roligt! Främst var det att fram olika former av design boards, göra inredningsförslag, produktstyling och styling generellt.


Det mest utmanande var helt klart SketchUp, samtidigt som jag tycker det var fantastiskt kul speciellt i 3D. Det var mycket det som fick mig att söka jobbet som köksdesigner där man skapar och ritar alla förslag digitalt.


Jag är inte jättebra på att skissa och rita så det var också en utmaning.


Det är många år kvar att arbeta och jag vill ha kul längs vägen!

Redaktionellt magasin och produktstyling av Emma


Vad jobbade du med innan du började studera hos oss på Inredningskurser.se? Vad fick dig att vilja sadla om och utbilda dig till inredare?


Innan utbildningen jobbade jag 12 år på Filippa K med inköp & produktion, trivdes jättebra med det. Filippa K är ett fantastiskt företag! Redan under gymnasiet läste jag mode & designprogrammet och har sedan dess jobbat eller studerat relaterat till mode. Jag blev nog lite trött på modebranschen till slut och kände att jag ville göra något annat men fortfarande något kreativt. Jag har alltid haft ett stort intresse för inredning, på den vägen är det. Jag har fått jättefin respons på mitt beslut att sadla om och många har sagt att de tycker jag är modig som tog steget. Självklart var det en jobbig känsla att säga upp sig från en fast tjänst på ett företag som jag tycker om för att kasta mig ut i en ny okänd bransch men jag har aldrig ångrat mitt beslut. Det är många år kvar att arbeta och jag vill ha kul längs vägen!


Köksdesigner Emma Arnström

Varje nytt projekt blir unikt och det är alltid lika roligt att få hjälpa kunderna att förverkliga deras köksdrömmar.

Idag jobbar du som köksdesigner på Ballingslöv Södermalm, kan du berätta lite mer om hur den dag på jobbet kan se ut och hur du hamnade där?


När jag närmade mig slutet av utbildningen började jag söka lite olika jobb inom inredning, VM, styling etc. Jag provjobbade på ett homestagingföretag men kände snabbt att det inte var det jag ville arbeta med. För några år sedan ritade vi ett kök med just Ballingslöv och jag kom ihåg att jag tyckte de verkade roligt att rita och planera kök till andra. Då var det inte aktuellt att byta bana men jag började kolla upp lite olika företag inom kök och fastnade för Ballingslöv. Dels för att det är svensktillverkade kvalitetskök men även i en fin design. När jag såg att det fanns en tjänst ute bestämde jag mig för att söka.


Renderat kök jobba på Ballingslöv

Kök ritat och renderat i Winner av Emma för Ballingslöv


Jag hade min första intervju i december och började min anställning redan i januari i år. Det är ett kreativt och omväxlande jobb där man träffar mycket människor. Butiken är jättefin, en inspirerande arbetsplats där jag trivs jättebra. Massa nytt att lära sig är det och jag är väldigt tacksam att min chef vågade satsa på mig. Förutom att lära sig ritprogrammet Winner och Ballingslövs sortiment, vitvaror etc ska man även följa hela processen från första mötet med kund till att köket är levererat och monterat. Det är mycket som händer längs vägen! Jag lär mig nya saker hela tiden och många säger att man blir aldrig fullärd, det är nog det som gör jobbet så spännande. En dag i butiken tar vi emot kunder och svarar på frågor. Vi har uppstartsmöten med kunden inför varje nytt projekt. Vi tar fram förslag som vi ritar och renderar i Winner som vi sedan presenterar för kunden. Varje nytt projekt blir unikt och det är alltid lika roligt att få hjälpa kunderna att förverkliga deras köksdrömmar.


Man lär sig nya saker hela tiden och blir aldrig fullärd, det är nog det som gör jobbet så spännande.

Designprocessen av ett köksprojekt av Emma


Materialplansch kök

Materialplansch för ett projektet


Renderat kök design Ballingslöv jobb

Köket ritat och renderat


Inreda kök design jobb

Slutresultatet hos kunden!


Visste du vad du ville inrikta dig på inom inredning innan du började studera? Om inte, när började det klarna?


Nä, det visste jag inte. Jag hade en tydlig målbild framför mig att jag ville jobba med inredning men inte inom vad. Jag bestämde mig för att vara öppen och det blev ju bra!


Vad är de största utmaningarna med att jobba som inredare enligt dig?


Jag har bara tagit ett fåtal uppdrag som inredare så svårt att svara på. Den först och kanske största utmaningen tror jag är att ta sig in i branschen. Mitt bästa tips är att söka en praktikplats om man har möjlighet till det. Även om det inte leder till ett jobb så samlar man på sig massa erfarenheter och kontakter. Jag lärde mig massor under min praktik.


Moodboard och Stilplansch av Emma


Vad är dina bästa tips till den som pluggar hos oss just nu och snart ska ta sina första steg ut i arbetslivet eller de som funderar på att gå din väg och utbilda sig till inredare? Vad har varit dina största lärdomar?


Här kommer mina bästa tips till er som börjar närma er slutet av utbildningen och nu tänker jag främst på er som inte väljer att starta eget:


  1. Lägg ner tid på ditt CV och jobba fram en snygg layout, jag fick fin feedback på min layout från olika arbetsgivare i olika sammanhang så väl värt!

  2. Jag valde att göra en egen hemsida där jag la ut min portfolio. Det är ett bra sätt att marknadsföra sig själv och man visar samtidigt att man är ambitiös.

  3. Börja söka jobb i tid. Jag var inte helt klar med utbildningen när jag började på Ballingslöv.

  4. Instagram är nog det bästa fönstret att visa vem man är som inredare. Satsa på kvalité framför kvantitet.

  5. Försök hålla en röd tråd i alla kanaler som Instagram, LinkedIn, hemsida, CV etc så det blir ett tydligt paket.

  6. Bli inte nerslagen om du inte får jobbet du sökt. Jag sökte en del jobb där jag inte blev kallad till intervju och tappade lite tron på mig själv. Konkurrensen är stenhård men ge inte upp!


Till alla er som funderar på att utbilda er till Inredare/Inredningsstylist kan jag varmt rekommendera Inredningskurser. Jag har lärt mig supermycket, det är så kul att titta tillbaka på de första inlämningarna och se utvecklingen. Man får verkligen bra stöttning genom hela utbildningen och bra feedback från lärarna. Jag följde många som också läser via Inredningskurser på Instagram under studietiden. En jättebra inspirationskälla! Det är kul att se hur andra väljer att tolka och presentera de olika inlämningsuppgifterna eftersom man lätt hamnar i sin egen lilla bubbla.Moodboard design inredning

Moodboard av Emma (se konceptet "vakna till liv" i nedan 3D-vy)


Jag har lärt mig supermycket, det är så kul att titta tillbaka på de första inlämningarna och se utvecklingen.

SketchUp 3D design inredning

SketchUp 3D-vy av Emma


Vart går du för att hitta din dagliga inspiration? Har du några specifika Instagram konton/bloggar/magasin/poddar att rekommendera?


Jag hittar främst inspiration från Instagram, mina favoritkonton är Lotta Agaton Interiors, Pella Hedeby, Daniella Witte, Emma Fischer (styledbyemmahos) bland många andra. Pinterest är en annan inspirationskälla. När det kommer till magasin läser jag främst Residence och The New Era Magazine.


Stort tack till Emma för att du tog dig tiden! Vill du höra mer av Emma hittar du henne, förutom på Ballingslöv Södermalm även på hennes Instagram @roombyemma, hemsida www.roombyemma.se eller varför inte connecta på LinkedIn?


Vill du precis som Emma göra karriär av din passion för inredning? Läs mer om vår utbildning till Certifierad Inredare & Inredningsstylist här!

Osäker på vilken kurs du ska välja? Gör vår kursguide och få rådgivning direkt till din mail!0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page