Att inreda med speglar


Att inreda med speglar kan både skapa ljus och rymd i hemmet har blivit allt mer populärt på senaste tiden. Det finns flera smarta tips för att ge en ny illusion till ett rum - här delar vi med oss av några av dem.


Gubi interior belyst spegel

Bild från @gubiofficial – interiör av @bosc_architectes och @hanna:oganesyan

Belys din spegel

Att belysa spegeln bakifrån är ett utmärkt sätt att ge rummet en modern och minimalistisk känsla och ger en nästan magisk ”svävande” känsla till spegeln. Det är ett bra sätt att få in ljus i rummet (speciellt mindre rum) utan att sätta upp armaturer som tar upp plats och dessutom undviker du onödiga skuggor i ansiktet när du speglar dig.

Om du belyser en spegel bakifrån skapar du automatiskt ett mjukt ljusflöde, men undviker bländning och får en intressant ”3D” effekt när du har dold belysning då det bildas en distans mot den yta där belysningen placeras.

Spegel mellan två fönster

Bildkälla: www.vogue.com


Placera en spegel mellan två fönster

Placera en spegel mellan två fönster och maximera och reflektera det naturliga ljusinsläppet. Detta skapar också en synvilla för ögat som tror att det finns ett tredje fönster och gör att rummet känns större.


Spegel mot grön vägg

Bildkälla: www.ellos.se


Förstora en mörk vägg

Placera gärna en spegel på en mörk fondvägg. Spegeln reflekterar då ljuset från den ljusare väggen och skapar mer rymd på den mörkare väggen.


Flera speglar badrum

Bildkälla: www.elledecoration.se


Använd flera speglar