• Inredningskurser.se

Att inreda med speglar

Updated: Jan 20

Bild från @gubiofficial – interiör av @bosc_architectes och @hanna:oganesyan

Belys din spegel

Att belysa spegeln bakifrån är ett utmärkt sätt att ge rummet en modern och minimalistisk känsla och ger en nästan magisk ”svävande” känsla till spegeln. Det är ett bra sätt att få in ljus i rummet (speciellt mindre rum) utan att sätta upp armaturer som tar upp plats och dessutom undviker du onödiga skuggor i ansiktet när du speglar dig.

Om du belyser en spegel bakifrån skapar du automatiskt ett mjukt ljusflöde, men undviker bländning och får en intressant ”3D” effekt när du har dold belysning då det bildas en distans mot den yta där belysningen placeras.

Bildkälla: www.vogue.com


Placera en spegel mellan två fönster

Placera en spegel mellan två fönster och maximera och reflektera det naturliga ljusinsläppet. Detta skapar också en synvilla för ögat som tror att det finns ett tredje fönster och gör att rummet känns större.


Bildkälla: www.ellos.se


Förstora en mörk vägg

Placera gärna en spegel på en mörk fondvägg. Spegeln reflekterar då ljuset från den ljusare väggen och skapar mer rymd på den mörkare väggen.


Bildkälla: www.elledecoration.se


Använd flera speglar

Var inte rädd för att sätta två speglar bredvid varandra, eller fler speglar i samma rum, i badrummet till exempel. Det hjälper dig att expandera utrymmet på ett vackert sätt.


Bildkälla: www.pinterest.com

Placera gärna spegeln nära en ljuskälla

Placera gärna spegeln nära en ljuskälla så som ett fönster (även lampa går  bra) och kom ihåg: ju större spegel desto mer ljus i rummet!


Bildkälla: www.parkanddivision.com


Tavelvägg? Glöm det! Gör en spegelvägg

Blanda vill med olika former, färger och material på ramarna eller håll dig till en och samma stil. Skapa mönster och symmetri eller skapa liv och rörelse. Precis som du skapar en tavelvägg kan du skapa en spegelvägg!


Bildkälla: www.houseandgarden.com


Använd dig av speglar utomhus

Speglar går precis lika bra att använda utomhus som inomhus. Använd dem för att ljusa upp lummiga hörn i trädgården eller för att spegla solnedgången över sjön eller fältet framför huset.


Bildkälla: www.mostercirkus.com

DIY Foam spegel

Släpp lös inspirationen, låt dig inspireras av bland annat influencern Matilda Djerf och hennes ”Foam-mirror”. Här hittar du en tutorial på hur du kan göra en egen med expanderande byggskum!

Vill du lära dig mer om inredning? Kolla in vårt kursutbud och se om vi har något för dig här!

111 views0 comments

Recent Posts

See All