... ...
top of page

Återbruk i design: Så använder du återbruk i din inredning 2023

I en tid då hållbarhet står i centrum växer trenden med återbruk i inredning. Låt oss utforska hur du kan blanda gammalt med nytt för att skapa fräscha, miljövänliga utrymmen.Varför återbruk?


Det finns en mängd skäl till varför återbruk har blivit en het trend. För det första är det en direkt respons på vår planets växande miljöproblem. Men bortom det uppenbara miljövärdet finns det också en unik estetik och historia bakom varje återanvänd föremål, vilket ger ditt hem en personlig touch.


Hitta rätt balans


Att inreda med återvunna föremål handlar inte bara om att slänga in några gamla föremål i ett rum. Det handlar om att hitta den perfekta balansen mellan gammalt och nytt, för att skapa en harmonisk och välkomnande atmosfär.Nordiska formgivare att hålla utkik för


Ett flertal nordiska formgivare har tagit detta koncept och verkligen gjort det till sitt eget:


Emma Olbers

Med ett starkt fokus på hållbarhet skapar Emma möbler och andra inredningsföremål med en blandning av återvunna och miljövänliga material.


Bänken "Tellus" designad av Emma Olbers är världens första möbel i 100% fossilfritt stål som är gjord av SSAB:s 100 % fossilfria stål.


Nikari

Detta finska företag, men populärt i Sverige, specialiserar sig på hållbara träprodukter. Deras möbler är tillverkade av återvunnet trä, och varje bit har sin egen unika historia.

Stolen "AKADEMIA ARMREST" designad av Wesley Walters & Salla Luhtasela. Denna tidlösa stol är tillverkad av hållbart odlad ask eller ek och formpressad fanér.


Layered

Ett svenskt varumärke som erbjuder återvunna mattor. Deras kollektioner blandar skandinavisk design med hållbarhetskoncept.

Dörrmattan "Follow the trace" från Layered bidrar med en härlig färgklick till ditt hem och är dessutom tillverkad i delvis återvunnen PET.


Tips för att komma igång och inreda med återbruk hemma:


  • Återvinningscentraler: Besök lokala återvinningscentraler eller second-hand affärer för att hitta unika föremål som kan omvandlas till dekorativa bitar i ditt hem.

  • Ge nytt liv till dina gamla möbler: Istället för att kasta bort gamla möbler, överväg att renovera dem. Med en ny klädsel eller ett lager färg kan en gammal stol eller bord se helt nytt ut.

  • Återvunna textilier: Kasta inte bort gamla kläder eller lakan. Klipp, sy om och förvandla dem till kuddfodral, gardiner eller andra hemdekorationer.

  • DIY: Det finns massor av online-resurser och workshops som kan hjälpa dig att förvandla gamla föremål till nya skatter. Använd din kreativitet och skapa något unikt för ditt hem.Återbruk i inredning är mer än bara en trend; det är ett sätt att uttrycka oss själva, vår kärlek till planeten och vår uppskattning för historia och hantverk. Genom att blanda gammalt med nytt kan vi skapa hem som är både vackra och meningsfulla.


Vill du lära dig mer om inredning? Utforska våra yrkesutbildningar till Certifierad Inredare eller läs en kortare hobbykurs inom inredning för din egen skull!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page