... ...
top of page

Art Deco – såhär ordnar du inrendingsstilen

Hur identifierar vi Art Deco?

Det är sofistikerade, dova färger med ganska mycket svärta. Formerna är vågade, nästan teatraliska och dramatiska med mycket geometriska mönster och bågformationer. Metall är ett viktigt inslag, då oftast guld och mässing och det är ofta metallen i sig är det som utgör mönster och formationer i inredningen. Vare sig du vill göra om hela ditt hem i fulländad Art Deco anda, eller få in små detaljer och låta stilen ”smyga” in, ha geometriska linjer och lekfulla former i åtanke. Våga blanda mjuka material med hårda för att få den klassiska Art Deco kontrasten.


Såhär fixar du Art Deco-stilen med 5 snabba medel!


1. En Art Deco Spegel

Metaller och guld är två av Art Deco’s stora kännetecken. Den typiska Art Deco spegel Spegeln ger direkt rummet en lyxig känsla. Här finns det en hel att hämta på till exempel Tradera, loppis eller andra second hand affärer, annars tycker vi också om den är från Beliani eller  Mios version.

Art Deco spegel

Art Deco Spegel Källa: Mio Möbler


2. Mönstrad tapet

Go all in och tapetsera hela rummet, eller gör en fondvägg med en mönstrad tapet i typiskt Art Deco mönster. Välj och vraka mellan flera olika varianter från Engelska Tapetmagasinet.

Art Deco mönstrad tapet

Art Deco Tapet Engelska Tapetmagasinet


3. Fåtöljen

Art Deco fåtölj

Art Deco Effie Fåtölj


Mjuka och bekväma sittplatser att njuta av livet i känns helt enkelt som en nödvändighet för att få till den rätta Art Deco känslan i rummet. Här är Auctionet en guldgruva! Har du tur kan du hitta nästan helt oanvända möbler i fantastiska material från så långt tillbaka som 50 talet! Vill du ha något nyare så finns alltid Effie fåtöljen.


4. Den mönstrade mattan

En mönstrad matta i bra material kan ändra känslan i ett helt rum. Layered är kända för sin mönstrade mattor.

Art Deco mönstrad matta

Art Deco Layered matta


5. Bryt av med detaljer

Använd dig av små medel som kuddar för att smyga in känslan.  Det här exotiska mönstret från House Of Hackney är en ständig favorit hos oss!

Art Deco mönstrad kudde

Art Deco House of Hackney


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page