Porträtt: Stylisten Linnéa Salmén


Hur är det att jobba som inredningsstylist? Vi har lyckats fånga otroliga Linnéa Salmén där hon berättar om att jobba som inredningsstylist men också sina bästa tips för att skapa en riktigt bra styling.

Linnea Salmen
Projekt Linnea Salmen

Hej Linnéa berätta lite om vem du är, vad du gör och var du bor?

Hej! Jag jobbar som inredningsstylist inom reklam och tidning i egen regi sen ungefär 4 år tillbaka. Jag bor i en gammal konstnärsateljé i Bromma och har min studio på Kungsholmen.

 

När man jobbar kreativt kan vi ibland uppleva att man behöver ett “lugn” hemma fast man är en färgstark och kreativ person till exempel. Hur ser det ut hemma hos dig? 

Det beror helt på hur man är som person och vart man finner lugnet. Jag har många semesterfynd, arvegods och loppisfyndade saker framme vilket säkert uppfattas som stökigt i mångas ögon. Det möbleras ofta om och grejer åker in och ut. Jag målar, knådar en lerklump eller bygger något. Jag vill känna mig lugn i sovrummet där jag ska sova, men i resten av vårat hem vill jag väcka andra känslor. Jag vill vara kreativ i köket, påminnas om livet i vardagsrummet osv. Mina saker har en betydelse, varje enskild grej har en historia och jag har inget behov att skala ner på det i mitt hem. Oavsett hur många intryck jag utsätter mig för i jobbet.

Hemma hos Linnea Salmen

Hemma hos Linnéa. Bildkälla: www.residence.com


Vad skulle vi aldrig få se hemma hos dig? 

Man ska aldrig säga aldrig, men retro är inte min grej. Jag gillar inte det förutsägbara, när man kör på en stil till 100%. Jag vill att mitt hem ska vara en upptäcktsresa och kännas personlig. Det är min spegelbild fast i materiella ting. Jag är lite överallt och ingenstans, likaså mitt hem.

Hemma hos Linnea Salmen

Hemma hos Linnéa. Bildkälla: www.residence.com


Hur ser din bakgrund ut inom styling och hur började du jobba med det professionellt?<