... ...
top of page

Neurodesign – Inred dig friskare

Varför en Kurs i Neurodesign?

Vi frågade vår VD Anna Nordvall om tankarna bakom vår senaste spännande kurslansering – en kurs i neurodesign! Ni kanske undrar, varför neurodesign?


neurodesign inredning

Vad är neurodesign?


Neurodesign är där vetenskap möter konst. Det är ett område som kombinerar kunskaper inom neurovetenskap med principer inom design. Varför är detta viktigt?


Tänk er att skapa miljöer som inte bara ser bra ut utan också aktivt bidrar till människors välbefinnande. Neurodesign tar hänsyn till hur våra hjärnor reagerar på olika designelement, från färger och texturer till belysning och layout. I en värld där vi spenderar mer tid inomhus än någonsin, är det avgörande att dessa utrymmen är utformade för att stödja vår psykologiska och fysiologiska hälsa.

Varför lägger vi till en kurs i neurodesign i vårt utbildningsutbud?


Vi lever i en tid där det finns ett växande medvetande om vikten av mentalt välbefinnande och hur vår miljö påverkar oss. Genom att lansera denna kurs i neurodesign, vill vi ge våra elever möjligheten att vara i framkant av denna utveckling. Våra elever kommer att utrustas med kunskaper och verktyg för att designa mer än bara vackra utrymmen – de kommer att kunna skapa miljöer som främjar hälsa, produktivitet och kreativitet.neurodesign inredning

Vad kan elever förvänta sig av kursen i neurodesign?


Elever som deltar i denna kurs kan förvänta sig en djupgående förståelse för hur människor interagerar med sin omgivning. De kommer att lära sig hur man använder design för att positivt påverka människors känslor och beteenden. Från att skapa lugna hemmiljöer till att utveckla stimulerande arbetsplatser, kommer våra elever att få färdigheter som är både värdefulla och eftertraktade i dagens designvärld.


Varför är neurodesign relevant just nu?


Vi lever i en era där den psykologiska påverkan av vår omgivning blir alltmer uppmärksammad. Arbetsplatser, skolor och till och med hemmet omvärderas för att bättre stödja vårt välbefinnande. Genom att förstå neurodesign, kan vi bidra till en mer hälsosam och harmonisk värld, där designval görs med tanke på hur de påverkar oss på djupare nivåer.


6 fördelar med Neurodesign


  1. Förbättrat Välbefinnande: Neurodesign tar hänsyn till hur designelement påverkar användarnas mentala och fysiska hälsa, vilket leder till utrymmen som främjar välbefinnande och minskar stress.

  2. Ökad Produktivitet och Kreativitet: Genom att skapa miljöer som stimulerar hjärnan på rätt sätt, kan neurodesign öka användarnas produktivitet och kreativitet, vilket gör dem mer effektiva och innovativa i sitt arbete.

  3. Förbättrad Lärandemiljö: Neurodesign optimerar utbildningsutrymmen för att stödja inlärning och koncentration, vilket gör det lättare för individer att ta till sig information och engagera sig i utbildningsaktiviteter.

  4. Anpassning till Individuella Behov: Denna designmetodik tar hänsyn till olika individers unika behov och preferenser, vilket skapar mer inkluderande och tillgängliga utrymmen för alla användare.

  5. Estetik Möter Funktionalitet: Neurodesign förenar estetiska aspekter med funktionella krav, vilket resulterar i vackra utrymmen som även är praktiska och bekväma för dagligt bruk.

  6. Långsiktig Hållbarhet: Genom att fokusera på hållbara material och metoder, bidrar neurodesign inte bara till en bättre omedelbar upplevelse, utan också till långsiktig hållbarhet för både miljön och användarna.neurodesign inredare


Varför neurodesign är avgörande för en duktig inredare


Att förstå varför neurodesign är framtiden för en inredare är avgörande för alla som vill vara med i framkanten av designvärlden. Neurodesign representerar nästa stora steg i utvecklingen av hur vi skapar och upplever våra utrymmen, och därför vill vi att våra elever får möjligheten att lära sig det.


I en tid då människors hälsa och välbefinnande står i centrum, blir det allt viktigare för inredare att inte bara skapa estetiskt tilltalande utrymmen utan också sådana som positivt påverkar användarnas mentala och fysiska hälsa. Neurodesign ger inredare möjligheten att skapa miljöer som är mer än bara vackra – de är helande. Genom att förstå hur olika element i en design påverkar hjärnans och kroppens reaktioner, kan inredare skapa utrymmen som aktivt bidrar till användarnas välbefinnande.


Inredare som behärskar neurodesign kommer att vara i en unik position att möta dessa växande behov. De kommer att vara de som skapar kontor som främjar samarbete och innovation och hem som är oaser av lugn och återhämtning.


Med neurodesign kan du som inredare eller arkitekt skräddarsy dina lösningar för att möta individuella behov på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt. Detta öppnar för designlösningar som är djupt personliga och hållbara över tid, vilket är nyckeln till att skapa långvariga och meningsfulla utrymmen.


Vad hoppas vi att våra elever tar med sig från denna kurs?


Genom vår kurs i neurodesign kommer våra elever att få de verktyg och kunskaper de behöver för att skapa fantastiska och meningsfulla utrymmen. Vi är övertygade om att kunskapen om neurodesign kommer att vara en värdefull tillgång i deras karriärer som inredare, och vi ser fram emot att vara en del av deras resa. Detta är framtiden för inredning – en framtid där varje designval görs med en djupare förståelse för dess inverkan på människors liv och välbefinnande. Och det är här våra elever kommer att leda vägen.


Vi är otroligt entusiastiska över denna nya kurs och ser fram emot de första eleverna som i januari får möjlighet att läsa den.


/ Anna Nordvall


Kursen går helt på distans med första start den 15 januari 2024. Du kan läsa mer om kursen och anmäla dig här.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page