... ...
top of page

Möt en utav våra föreläsare – Sara Garanty


Möt en av våra föreläsare Sara GarantyHej Sara, berätta lite om vem du är och vad du gör?

Jag arbetar som färgexpert och inredare. Mestadels åt privatpersoner, kontor, hotell men gör även konstutställningar och arbetar som stylist åt inredningsmagasin och reklamplåtningar.

Hur skulle du kortfattat beskriva din inrednings stil?

Färg, färg och mera färg. Inspireras mycket av italiensk och dansk inredningsstil.

Hur har din resa till den inredare du är idag sett ut?

Jag pluggade 3 år till Inredningsdesigner i Barcelona, efter det flyttade jag hem och arbetade 2 år på designgalleriet i Stockholm och byggde alla utställningar både våra interna och externa utställningar. Därefter har jag arbetat som egenföretagare i tio år och som jag fortfarande gör idag.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

Oj, det är helt olika. När jag inte är ute hos kund så sitter jag på kontoret och skissar och tar fram koncept, färg och inredningsförslag åt mina kunder. Det är mycket möten, svara på email och planering. Själva inredningen och stylingdelen är mindre än vad man tror =)

Här ser du några utav Saras stylingar på bland annat NK, Rum Hemma etc.

Sara Garanty utställningar

Sara Garanty utsällningar


Hur lång tid tar det för dig att ta fram ett koncept, hur ser din kreativa process ut?

Det kan ta allt från 2 veckor till ett halvår. Konceptet förfinas under tiden. Beroende på hur snabbt kunden behöver ha projektet färdigt och hur stort projektet är. För tillfället har jag hållit på med ett 600 kvm hus i Skåne, det har tagit 1.5 år.

Vad har du får råd till den som vill använda mer färg och kontraster i sin inredning men inte riktigt får till det?

Våga testa, provmåla och blir det fel våga måla om. Att göra en bra planering och moodboard innan är viktigt för att få fram rätt känsla.

Vad hade du velat se mer av i inredningsvärlden i framtiden?

Mera färg såklart, men det börjar komma. De senaste 3 åren ser jag mer av det på instagram, bloggar och i inredningsmagasin.

Vad fick upp dina ögon för inredning från första början, hur blev det ditt drömyrke, vem/vad var din förebild/en speciell händelse?

Jag har alltid varit intresserad av inredning tror jag, satt i klassrummet när jag läste natur på gymnasiet och undrade varför skolmiljöerna inte var mer färgglada. Hade en pojkvän som hade ett bra koncept på vad man skulle bli när man blev stor när jag var i tidigt 20-års ålder. Hans råd; gå in i en affär med tidningar och se vilka du plockar på dig först, där har du svaret på vad du ska jobba med. Han läste bara tidningen “the economist” och pluggade internationella relationer. Jag plockade på mig massor med inredningstidningar och insåg att där hade jag svaret på mitt yrke.

Var ser du dig själv om 10 år, hur ser ditt drömprojekt ut?

Jag har haft lyxen att förverkliga alla mina drömprojekt. Jag har inrett åt privatkunder, hotell, gjort konstutställningar både i Sverige och utomlands. Så jag vill gärna fortsätta på samma spår. Men ett drömprojekt kanske skulle vara att göra en stor färgutställning på en internationell inredningsmässa. Samt skriva klart min bok om färg.

Vart går du för att hitta din dagliga inspiration? Har du några specifika Instagram konton/bloggar/magasin/poddar att rekommendera?

Följer mest andra som jobbar med färg: @teklan @2lgstudio @studiopepe_official på instagram. Inredningsmagasinet Danska Rum design. Sedan hittar jag ofta inspiration på andra platser som dans, teater och ute i naturen.

Vill du följa Sara vidare?

Instagram: @saragaranty

Vill du läsa mer om vår utbildning Certifierad Inredare & Homestagingkonsult med träffar? Du hittar mer information här!

0 kommentarer

Comments


bottom of page