Jobba med inredningAtt jobba med inredning innebär ett otroligt givande jobb med många spännande möten, kreativa utmaningar där du får chansen att gestalta och förverkliga din uppdragsgivares drömmar! Om man ser på yrkestiteln inredare för bara 10 år sedan så fanns den knappt. Homestaging till exempel har exploderat de senaste åren och används idag nästan uteslutande som upplevelsehöjare vid försäljning av bostäder i allt från storstäder till småstäder.


I takt med att branschen växer så gör även kompetensen och nivån på kollegor samt konkurrenter det. I takt med att yrket breddas, ser vi även att fler och fler jobbar med kompetensutveckling inom yrket. Som inredare idag kan du specialisera dig inom flertalet områden som till exempel offentlig miljö, kontor, digitala produktioner, privathem eller varför inte jobba som influencer?


Det krävs mer jobb och slit för att idag jobba sig upp utan utbildning, även om det självklart går. Några av våra bästa inredare och stylister i landet är självlärda och passions-drivna, stora inspirationer! Men är du redo att satsa på inredare eller stylistyrket så tycker vi att det är en bra start att ge dig själv en gedigen grund. En grund där du får lära dig alla kunskaper inom färgsättning, materiallära, plan-och bildstilsritningar, presentationsteknik, marknadsföring, design-och stilhistoria mm, så kan du avancera fortare när du väl ger dig ut i arbetslivet för att jobba med din passion! Istället för att spendera år med att jobba för en billig slant eller till och med gratis för att få erfarenhet, så kan du komma ut med dina kunskaper på papper i form av en certifiering och känna dig självsäker i din nya roll.

Vad menas med Learn by doing?

Vi värderar termen ”learn by doing” högt, och tror att praktik i samband med våra utbildningar är den bästa kombinationen. Teori blandat med praktik är ett vinnande koncept. Därför har vi även satsat på att göra våra lektioner praktiskt lagda med övningsuppgifter på nästan varje lektion med genomgående feedback från våra lärare. Att få lära sig riktlinjer och regler när du  inredning är viktigt. För att sedan lära sig bryta dem. Kontroversiellt, eller hur? Men så är det att jobba kreativt. Du lär dig förhållningsregler för att snabbt kunna se och sätta en grund i ditt projekt, och sedan tweaka och göra små förändringar som gör stor skillnad, men ibland går tvärt emot reglerna. Du måste helt enkelt kunna reglerna för att bryta dem på rätt sätt. Dessutom får du med dig projekt att ha med i din portfolio inför framtida jobbsök!


Inredare, inredningsstylist eller Homestagingkonsult?

I vår nya uppdaterade utbildning certifierad Inredare och Inredningsstylist (inkl. Homestagingkonsult) får du en oslagbar kombination av rollen som Inredare, homestagingkonsult och Inredningsstylist.


Homestagingkonsult En Homestagingkonsult jobbar med att styla bostäder inför försäljning. Målet är o