Inredningstrenden Mixed Wood - låt dig inspireras!

Updated: Jul 29

Vid det här laget är det säkert få som har undgått den glada nyheten att trä som naturmaterial är tillbaka i hetluften, och har varit ett bra tag. Trä trendar och skapar ett ha-begär som sällan förr. 70-talet är här, stilar som Wabi Sabi och Japandi dekorerar våra hem och vi vill tillbaka till det enkla, skala av och skala ner. Vi vill både ut i naturen i större utsträckning och vi vill ta in naturen i vår inredning på fler innovativa sätt än det gamla vanliga, traditionella sättet.

Källa: Pinterest


Vi gör allt för att fånga in det lugna, det naturnära och med fasa ser vi tillbaka på interiörer från fjällstuga och bastu. Eller vänta nu. Vad tycker vi egentligen om det älskade-hatade furuslaget nu för tiden?


Vi vill dessutom att våra hem, våra arbetsplatser och våra hemmakontor ska kännas varma och inbjudande, och vi värnar om det taktila i materialen som vi har runtomkring oss. Så passande då att massivt trä flirtar med det taktila samtidigt som det är rustikt och levande.

När vi inreder med trä, oavsett om det är i det mörkare eller ljusare slaget, har det tidigare präglats av ett och samma träslag eller att träslaget har fått yttra sig i EN enda möbel, i ett statement föremål eller ett färre antal trädetaljer placerade i en annars ljus eller beige, men iallafall ton-i-ton färgad interiör miljö. Oftast!


Just trä i dessa miljöer skapar värme och blickfång och adderar en skön balans till den annars avskalade ljusa eller ton-ton-färgade interiören. Det är otroligt fint och behagligt att bryta av med trä.