... ...
top of page

Inredningsmässor i Skandinavien

Att besöka inredningsmässor är ett bra sätt för att få inspiration och ta del av de nyheter och produkter som olika leverantörer i inredningsbranschen ställer ut. Du får även möjlighet att nätverka och skapa nya kontakter i branschen. Ta på dig ett par promenadvänliga skor och låt dig inspireras.

Här har vi listat några av de största inredningsmässorna i Skandinavien.


SVERIGE


Formex - 27-29 augusti 2024

Älvsjö, Stockholm


Formex startade 1960 och anordnas i Älvsjö utanför Stockholm två gånger varje år, i januari och augusti. Den 27-29 augusti 2024 är det dags igen, för den 116:e gången. 


Formex-mässan är en mötesplats inom inredning och design och har besökare från många olika länder. Leverantörerna som ställer ut på mässan har möjlighet att exponera sitt företag och sina produkter till besökare som inköpare, återförsäljare, agenter och inredare. Här gynnas både affärsmöjligheter och samarbeten. 


Som besökare har du även möjlighet att ta del av föreläsningar och under ett besök på Formex får du både inspiration och kunskap och många steg i stegräknaren 😉


Inför mässorna så blir entrétorget stylat och senast var det formgivaren Dennis Velencia som fick uppdraget att formge den stora utställningsytan på 300 kvadratmeter.


formex

Entrétorgsutställningen. Styling av: Dennis Valencia


På mässan hittar du produkter inom inredning, design, presenter, delikatesser, barnprodukter, mode och accessoarer. Här samlas nationella och internationella inköpare, agenter, grossister, importörer, formgivare, producenter och media från hela inrednings- och presentbranschen. Till Formex kommer det besökare och medierepresentanter som förutom möjligheten att göra affärer, får möjlighet att mötas och upptäcka nyheter, samtidigt som mässan bjuder på trender, inspiration och kunskap i form av utställningar och föredrag. Som elev hos oss på Inredningskurser.se har du möjlighet att besöka mässan med ett studieintyg.


formex

Formex. Fotograf: Angelica Liljenroth


Stockholm Furniture Fair  - 4-8 februari 2025

Älvsjö/Stockholm


Stockholm Furniture fair är en mässa för möbel- och belysningsdesign och arkitektur med besökare som bl.a formgivare, arkitekter, inredare och inköpare från hela världen. Här har både nya och etablerade formgivare möjlighet att ställa ut och exponera sina arbeten.


stockholm furniture fair

Mitab. Stockholm Furniture Fair 2024


Greenhouse

På Stockholm Furniture Fair finns utställningsytan Greenhouse där elever från skolor inom design, formgivning, hantverk och arkitektur har möjlighet att ställa ut sina produkter. För att få möjlighet att delta i utställningen får formgivarna skicka en ansökan med bilder/skisser av deras produkter och en motivering som därefter väljs ut av en jury.


New Ventures

På mässan som hölls i februari introducerades den nya arenan New Adventures med montrar designade av Nick Ross. Här är det en ny generation formgivare som tidigare inte varit med på mässan som ställer ut sina unga progressiva varumärken.


stockholm furniture fair

Scandinavian Design Awards

Varje år hålls tävlingen Scandinavian design awards för att hylla aktörer inom design med den bästa formgivningen inom olika kategorier och den bästa arkitekturen i Skandinavien.


stockholm furniture fair

Årets möbel - ’Bench Ypsilon’, av Daniel Rybakken för Vestra. Bild lånad av Daniel Rybakken


Stockholm Design Week - 3-9 februari 2025

Stockholm


Stockholm Design Week arrangeras av Stockholm Furniture Fair och pågår samma vecka som mässan, 3-9 februari 2025. Designveckan är fylld med olika event, utställningar och öppna showroom för både branschfolk och designintresserade.


stockholm design week

Bild: Blå station, Soffasystemet RUT, design av Bertrand & Borselius


Möbelmässan i Göteborg - 16-18 september 2024

Göteborg


Möbelmässan i Göteborg arrangeras av Svenska Mässan på uppdrag av MIBO - Möbel och interiörsföretagens branschorganisation. Mässan har runt 70 utställare som visar upp de senaste inredningsnyheterna inom möbel- och belysningsdesign och besökarna är branschfolk som jobbar inom möbler, interiör och belysning för hemmiljöer. Möbelmässan är en fackmässa och är inte öppen för allmänheten.


Under mässan finns det möjlighet att lyssna på intressanta föreläsningar om bl.a Feng Shui, hållbarhet och trendspaningar.


möbelmässan i göteborg

DANMARK


3 days of Design - 12-14 juni 2024

Köpenhamn


I Danmark har vi inredningsmässan 3daysofDesign, en designfestival som är för alla (formgivare, inköpare, arkitekter, inredare och allmänheten) i Köpenhamn. Under festivalen är alla välkomna att besöka showroom, utställningar, workshops och utställningar. För att delta på designfestivalen behöver du ladda ner appen ’3daysofdesign’ och registrera dig som besökare för att få tillgång till alla utställningar och events. Det kostar inget att delta, men appen används för att man ska kunna skanna en QR-kod som fungerar som biljett. Ta på dig ett par promenadvänliga skor och låt dig inspireras! 


3 days of design

Kvadrat, 3 days of design


3 days of design

GUBI, 3 days of design


Formland - 17-19 augusti 2024

Herning


Formland är en mässa för skandinavisk inredning och design och startade 1984. Här samlas branschfolk för inspiration och för att skapa affärskontakter och samarbeten i branschen. Mässan har olika avdelningar som bl.a Inredning, Trädgård, Mode och Smycken. Under mässan finns det möjlighet att lyssna på intressanta föreläsningar och delta på olika workshops som bl.a NCS håller i.


formland

NORGE


Oslo Contract & Design Fair - 28-30 augusti 2024

Oslo


Oslo Contract & Design Fair är mötesplatsen för alla som arbetar i projektmarknaden och de som bjuds in till mässan är arkitekter, inredningsdesigners, butiksägare, ingenjörer, fastighetsutvecklare och elever inom arkitektur, konstruktion och inredningsdesign.

oslo contract and design fair

oslo contract and design fair

Vi hoppas att det här inlägget ska inspirera er till att besöka dessa otroliga mässor under det kommande året!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page