... ...
top of page

Hemmafix inför våren - ge ditt hem ett lyft med enkla tips!

När vårsolen börjar värma och naturen sakta vaknar till liv, känner vi ofta ett sug efter att förnya även våra hem. Vinterns mörker och kyla lämnar plats för ljus, energi, och en längtan efter förändring. Som inredare vet jag hur viktigt det är med ett hem som speglar den energi och glädje som våren för med sig. Därför har vi samlat ihop våra topp 5 enkla tips och DIY-projekt som kommer ge ditt hem det där lilla extra inför våren. Dessa idéer är både enkla att genomföra och effektiva, och de kommer att förvandla ditt hem till en plats där du verkligen kan känna av vårens förnyelse och fräschhet. Låt oss tillsammans skapa ett hem som blomstrar!


inredning våren 2024

1. Förnya med färg


Ett av de enklaste men mest effektiva sätten att förnya ditt hem på är genom att introducera nya färger. Våren handlar om ljusa och fräscha färger. En accentvägg i ett utvalt rum eller färgglada kuddar på soffan kan göra underverk. DIY-tipset här är att testa dig fram med självhäftande dekorfilm på små möbler eller detaljer, ett enkelt sätt att addera färg.


inredning våren 2024 diy hemmafix

inredning våren 2024 diy hemmafix

Förnya med hjälp av färgglada kuddfodral inför våren är ett budgetvänligt tips, dessa från Svenssons i Lammhult


2. Textilier för en mjuk start


Uppdatera textilierna i ditt hem för att enkelt skapa en känsla av nyhet. Nya gardiner, sängkläder, eller handdukar i ljusa vårfärger och mönster kan lyfta hela rum. Ett roligt DIY-projekt kan vara att sy egna kuddfodral av vintage tyger eller att väva en liten matta eller duk.


inredning våren 2024 diy hemmafix

inredning våren 2024 diy hemmafix

Nya textilier så som sängkläder kan ge ett enormt lyft till ett rum, dessa från Nordic Nest


3. Gröna växter för liv


Inget säger våren som nyspirande grönt, och genom att införa fler gröna växter inomhus kan du enkelt föra in en känsla av liv och fräschhet. För den med gröna fingrar finns det många DIY-projekt, som att bygga en egen växtvägg eller att måla om gamla krukor för ett personligt uttryck.


inredning våren 2024 diy hemmafix

inredning våren 2024 diy hemmafix

4. Ljussättning för stämning


Långa vårkvällar förtjänar mysig belysning. Byt ut tunga vinterlampor mot ljusare och mer öppna lampskärmar. DIY-entusiaster kan experimentera med att skapa egna lampskärmar eller att sätta upp ljusslingor på strategiska platser för en extra mysfaktor.


inredning våren 2024 diy hemmafix

Satsa på belysning även på uteplatsen, som dessa lampor du kan hänga i träden från Hulténs


Vill du lära dig mer om att inreda och ljussätta utemiljöer? Kolla in vår kurs Att inreda ute!


inredning våren 2024 diy hemmafix

Inspireras av lampskärmarna från Svenskt Tenn med sina härliga mönster. Vill du inte spendera pengar på en ny lampskärm kan du kanske ta vara på tygrester du har hemma och skapa din egen version?


5. Konsten att organisera och rensa


En stor del av att förnya sitt hem inför våren handlar om att göra sig av med det gamla för att göra plats för det nya. En grundlig rensning av hemmet kan kännas som en renässans. Organisera, donera eller sälj saker du inte längre behöver. Ett DIY-projekt kan vara att skapa egna förvaringslösningar som inte bara är praktiska utan också adderar estetiskt värde till ditt hem.


Vill du lära dig mer om att rensa och organisera? Kolla in vår kurs Ordning & Reda!


inredning våren 2024 diy hemmafix

Att ge ditt hem ett lyft inför våren behöver inte vara varken dyrt eller tidskrävande. Med dessa enkla tips och DIY-projekt kan du skapa stora förändringar med små medel. Låt ditt hem spegla den ljusare, gladare säsongen som väntar runt hörnet. Och kom ihåg, det viktigaste är att ha roligt under processen och att skapa ett hem som känns rätt för dig. Välkommen våren, vi är redo för dig! 🌷


inredning våren 2024 diy hemmafix

Och om du känner för att fördjupa din förståelse för inredning och design, varför inte utforska våra yrkesutbildningar till Certifierad Inredare eller hobbykurser inom inredning? Hos Inredningskurser har vi kurser som passar alla, från nybörjare till mer erfarna designentusiaster. Ta chansen att utveckla din inredningskunskap och låt din kreativitet flöda!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


bottom of page