Elevintervju: Therese Lenberg

Utomlands flytt till USA och ett behov av att kompetensutveckla sina tidigare erfarenheter inom visual merchandising fick Therese Lenberg att börja läsa hos oss till Certifierad Inredare. Läs mer om livet efter studierna, hur hon upplevde utbildningen och mycket mer!
Screen Shot 2018-09-05 at 13.58.20

Vad fick dig att flytta till USA? Min man jobbar som inköpare på Volvo och fick möjligheten därigenom att flytta till USA för att vara med i uppstarten av deras nya produktionsenhet där. Det är ett spännande äventyr för hela familjen, och inför flytten sålde vi vårt hus i Göteborg och jag sa även senare upp mig från mitt tidigare jobb. Våra barn har sedan de börjat på förskolan här lärt sig att prata flytande engelska, det är häftigt att se hur mycket det går att lära de små!


Untitled design (2)

Vad fick dig att börja studera hos Inredningskurser? Jag har länge haft ett stort intresse för inredning, men det har eskalerat de senaste åren och när vi fick chansen att flytta till USA dök möjligheten upp för mig att faktiskt göra slag i saken och kunna läsa inredning på distans. Under min föräldraledighet med vår minsta växte tanken fram om att göra någonting annat än att jobba inom modebranschen, och i samband med att vi skrev på kontraktet för utlandsflytten så kändes helt plötsligt steget inte så stort till att faktiskt utbilda mig vidare till något jag brinner för. Efter mycket googling och efterforskning föll valet på Inredningskurser, jag tyckte helt enkelt att det var där man fick ut mesta möjliga kunskap för en rimlig peng.

Vilken utbildning gick du? Jag gick Certifierad inredare. Just för mig var valet inte så svårt då jag var lite tvungen att ta en kurs som inte hade några träffar alls. Jag har tidigare erfarenhet av visual merchandising i butik, både på Lindex som fast dekoratör i en butik och även på Adidas där jag reste runt i olika sportbutiker och ansvarade över adidas yta. Därför kände jag att jag behövde en mer djuptgående utbildning, någon som kunde ge mig det jag saknade genom enbart arbetslivserfarenhet. Här kände jag att ”Certifierad Inredare” var den kursen som kunde ge mig skjutsen jag behövde för att våga ta steget till eget. Det var tufft och hårt arbete kursen igenom men när någonting är kul och utvecklande så var allt värt det i slutändan, jag är väldigt stolt och glad att jag genomförde kursen!


Untitled design (3)

Hur upplevde du att det var med distansstudier från ett annat land? Det jag kände främst var brist på inspiration härifrån. Det är lätt att tro att USA har samma trender och följer samma stil som oss skandinaver. Det kanske gäller för inflyttade européer till New York eller Los Angeles. I övrigt är stilen helt klart annorlunda och det är svårt att hitta inspirerande material i tex tidningar och magasin. Det beror såklart även på vilken stil man själv tycker om, och jag inspireras främst av vår skandinaviskt dämpade och ljusa stil med mycket naturmaterial. Jag gillar den maximala minimalistiska inredningen, om det finns ett uttryck som heter så. Det får gärna vara rakt och enkelt, utan att det blir för kalt eller opersonligt.

Har din utbildning hos oss varit till nytta i ditt nuvarande arbete? Utbildningen har l