... ...
top of page

Skandinaviska inredningsmässor du inte vill missa 2020!


Inredningsmässor Formex

Formex

Mässornas mässa för dig som är intresserad av inredning och design! Formex anordnas två gånger årligen, i januari och i augusti och har hållits sedan 1960. På Formex hittar du ca 800 utställare per mässa med produkter inom inredning, design, presenter, delikatesser, barnprodukter, mode och accessoarer. Här samlas nationella och internationella inköpare, agenter, grossister, importörer, formgivare, producenter och media från hela inrednings- och presentbranschen. Mässan har ca 20 000 besökare och är ett utmärkt tillfälle för dig som vill möta folk i branschen och samla inspiration i form av trendföreläsningar, workshops och föredrag.


För att köpa studentbiljett så krävs ett studentintyg – är du student hos oss kan du bara skriva till oss på hej@inrednignskurser.se så skickar vi dig ett intyg.


Var: Stockholm

Datum: 14 – 17 januari 2020

Hemsida: www.formex.se

Oslo Design Fair

Oslo Design Fair är uppdelat i fyra sektioner: Craft, Yarn & Fashion, Design & Interior Architecture, Food & Living och Home & Garden. En riktigt härlig blandning med andra ord! Utställarna är till största delen norska och i år är temat Impossible/Possible och bjuder in till att refletkera kring trender, miljö och vad vi tar in våra egna hem i form av material, konst och design.


Var: Oslo

Datum: 22 – 24 januari 2020

Stockholm Furniture & Light Fair

Stockholm Furniture & Light Fair har funnits sedan 1950 och firar i år hela 70 år. Detta firar man genom att bland annat hålla en utställning där man lyfter fram designklassiker från 50-talet till idag. I utställningen kommer ma  att skapa sju små rumsligheter där man visar upp äldre designklassiker tillsammans med  kommande klassiker som fortfarande är i produktion, en riktig dröm för oss design-nördar!


Utställningen skiljer sig från andra då 80% av utställarna representerar skandinaviska företag. Bland de 700 utställarna hittar du unik möbeldesign och belysning för både offentlig- som hemmiljö. Mässan har även etablerat plattformen Greenhouse, där oetablerade formgivare och designskolor får chansen arr visa upp sina prototyper.

Stockholm Furniture & Light Fair är en del av Stockholm Designweek där man anordnar mer än 400 events runt om staden för arkitekter, inköpare, inredare, influencers och press från hela världen.


För att köpa studentbiljett så krävs ett studentintyg – är du student hos oss kan du bara skriva till oss på hej@inrednignskurser.se så skickar vi dig ett intyg.


Var: Stockholm

Datum: 4 – 8 februari 2020

Formland

Formland är Danmarks största design fair och har under 35 år varit en mötesplats för inredare, inköpare, press och bloggare med passion för skandinavisk design och interiör. På mässan bjuds det på föreläsningar inom allt från hållbarhet till trender och du hittar allt från nyetablerade entreprenörer till etablerade större företag både från Danmark och från kontinenten. Värt att notera är att mässan tyvärr inte är öppen för privatpersoner utan endast för företag, men har du tex egen firma kan du köpa biljett.


Var: Herning, Danmark

Datum: 30 januari – 2 februari och 13 – 16 augusti 2020

Nordiska Trädgårdar

En av de största nordiska mässorna för dig som är intresserad av inredning ute med fyra heldagar och ca 57 000 besökare. Här blandas blomsterarrangemang med utemöbler i uppbyggda utemiljöer, föreläsningar och allt du kan tänkas behöva för att skapa miljöer i trädgård, på balkong eller varför inte en kolonilott? Årets tema är blomstertid och vi tror att vi kan förvänta oss en hel del fantastiska blomster- och växtkombinationer!


Var: Stockholm

Datum: 26 – 29 mars 2020

3 Days of Design

Vandra runt i fantastiska Köpenhamn och förkovra dig i design från kontinenten. Vi var här förra året och älskade det. 3 Days of Design är ett ungt koncept och startade 2012 och har sedan dess vuxit explosionsartat. Här hittar du utställningar från noga utvalda kreatörer, arkitekter, designers och producenter inom lifestyle, ljus samt möbel- och inredningsdesign från Danmark och den internationella scenen. Väl värt ett besök säger vi!


Var: Köpenhamn

Datum: 14 – 16 maj 2020

Möbelmässan i Göteborg

Möbelmässan i Göteborg har funnits sedan 2018 och på bara ett år ökade besöksantalet med 75% och mässan har kommit att bli en viktig mötesplats för den svenska och nordiska möbelbranschen. Mässan som är öppen för fackbesökare verksamma inom exempelvis butiker, kedjor, e-handel och inredning, fokuserar på möbler, interiör och belysning för hemmiljö. Även du som student kan köpa biljett – skriv till oss på hej@inrednignskurser.se så skickar vi dig ett studieintyg.


Var: Göteborg

Datum: 26 – 27 augusti 2020

Passa även på att kolla in de här mässorna utanför Skandinavien: IMM Cologne, Maison & Objet, ICFF, 100% Design, China International Futinure Fair, och Salon Del Mobile.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page