... ...
top of page

Praktik på Sköna Hem – del 1

Nyfiken på hur det är att göra praktik under din utbildning? Följ med Rebecca på sin praktik hos Sköna hem!
sköna hem 3:2015

Praktik sköna hem 2

Fix inför bild

Hej Rebecca! Berätta gärna lite om din praktikplats och hur du gick tillväga för att få den.

Jag fick praktiken genom att maila dem och skriva att jag pluggar till inredare och gärna skulle vilja komma och se hur de jobbar. Jag hörde talas om en av dem som arbetar på inredningsavdelningen genom ett jobb jag har, mailade henne och därefter kom jag i kontakt med inredningschefen. Jag fick komma på intervju för att se så vi klickade och redan under intervjun så berättade de att jag var välkommen under fyra veckor. Anledningen till att jag sökte praktik hos dem var för att jag är intresserad av hur inredning fungerar i olika branscher och hur man tänker kring en plåtning för en tidning.


praktik sköna hem 1

En dag på kontoret

Vad har du för arbetsuppgifter på praktiken

Jag har väldigt olika uppgifter, under första veckan fick jag vara med på en stor plåtning inför ett sommarnummer. Där fick jag hjälpa till att packa upp detaljer, klä möbler och vara med i diskussionen över hur bilden skulle se ut i slutändan. De är väldigt måna om att jag ska få vara med och se så mycket som möjligt, något jag uppskattar väldigt mycket. Jag har även fått vara med och gå på stan för att hitta detaljer till nästa plåtning. Hur ser en praktikdag ut? Jag börjar mellan 8.15-9.00 beroende på vad vi ska göra. Även sluttiden varierar beroende på dagens uppgifter. Första plåtningsdagen (även min första dag på praktiken) jobbade vi till 21 men det var väldigt roligt att få se vilket hårt jobb det ligger bakom Sköna Hems fina bilder!


Praktik sköna hem 3

På Åhléns pressavdelning & lånar saker till plåtning

Var det som du tänkte dig – motsvarade det dina förväntningar du hade innan du påbörjade praktiken?

Både ock, jag trodde jag skulle få göra mer ”skitgöra” men de är som sagt väldigt måna om att jag ska få vara med vilket jag uppskattar väldigt mycket. Jag känner verkligen att jag lär mig saker och får se en annan sida av inredningsbranschen. Det är helt enkelt en väldigt bra praktik!

Rebecca kommer tillbaka nästa vecka med uppdatering om hur praktiken går. Trevlig tisdag!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bình luận


bottom of page