... ...
top of page

Jobb som inredare & stylist

Madeleine har läst till inredare hos oss och vi intervjuade henne för att ge er lite inspiration och pepp för hur man lyckas ta sig in i inredningsbranschen. Med hjälp av en bra utbildning, våga ta chanser och inte ge upp kommer man dit man vill. Madeleine är en av många hos oss som lyckas med just detta.

Jobb som inredare och stylist
Jobb som inredare och stylist


Vad (eller vart om du vet specifikt) skulle du vilja jobba med efter kursen?

– Jobbar nu som inredare & homestaging stylist! Verkligen kul 🙂 Skulle dock vilja pröva på att jobba för en inredningstidning.

Hur tycker du att det fungerar att läsa på distans? Fördelar? Svårigheter? (Läser du med träffar kan du också skriva fördelar med dessa samt vad dom ger jämfört med om du hade studerat helt på distans)

– I början av kurser jag var jätte taggad på distans för att det finns så många valmöjligheter och friheter i det. Så första terminen gick som smort och jag trivdes jätte mycket med mitt val. Jag valde distans med träffar och det är jag också väldigt nöjd med. Även om träffarna är få så fyller det ens motivation att träffa kurskamrater och diskutera olika uppgifter med dem. Efter termin 1 tog jag semester och då började jag halka efter och då kändes det såklart mindre bra med distans, jag blev mer och mer distraherad och jag hade redan fått jobb som inredare så jag var inte så motiverad att plugga. Men jag tog tag i det efter sommaren och blev klar ganska exakt på 18 månader. Jag rekommenderar distans med träffar, det gjorde så himla mycket för mig och min motivation.

Inredningsstil/ar som tilltalar dig?

– Åh, svår fråga. Jag tycker att bostadens charm bestämmer stil. Dock så är min personliga favorit skandinavisk. Jag älskar trä. Olika nyanser av beige, grått & vitt blandat med ljust träslag och en släng betong kanske. Jag gillar också ArtDeco väldigt mycket, industristil känns också häftigt. Dock som jag sa, bostadens charm och detaljer bestämmer stilen tycker jag. I min nya lägenhet som jag köpt blir det ArtDeco!

Vilka är dina förebilder inom inredning och/eller styling?

– Maria Kangärde är så otroligt duktig och har en sån fantastiskt stilfull smak i inredning.

Favorit-inredningsbutiker? – DIS inredning, ROOM/habitat, Fogia & Plan ett. Och för mer budget affärer är det: H&M home, Rum21 & Ellos.

Jobb som inredare och stylist

Vill ni se mer av min vardag, mina stylingobjekt & min inredningsinspiration får ni gärna följa mig på instagram. Där heter jag: @madelejnes

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page