Inredningstrender 2021 – så ska du inreda i år

Updated: Jul 29År 2020 var ett år som verkligen kommer att gå till historien. Jag tror vi alla upplevt det som ett utmaningarnas år. Aldrig någonsin har vi matats med så mycket svårsmälta nyheter på tv; pandemier och klimatkriser, skakiga presidentval m.m. Aldrig någonsin har vi varit så socialt utmanade med alla de restriktioner vi tvingats leva med under 2020.


Men svårigheterna till trots så utmanas vi människor enormt mycket av kriser. Det är då vi blir som mest innovativa, vi söker sanning och mening med saker och vi värnar mer om vårt välmående. Familjen, hemmet och naturen blir alltmer viktiga delar i vårt liv. Det är här vi återhämtar oss och får ny energi!


Under slutet av förra sekelskiftet och första hälften av 2000-talet vältrade vi oss nästan i trender inom olika livsstils-områden som mode och inredning. Vi människor tycker om att omge oss av vackra ting men vi har också insett att vårt konsumtionsbeteende inte är hållbart. Innebär det att vi bör bortse från trender framöver?

Nej, skulle jag vilja svara på den frågan! Det finns alltid olika sätt att ta till sig trender utan att konsumera nya produkter. Trender utformas som en spegling av vår nutid så det är absolut intressant och nyttigt att hålla koll på trender. Sen behöver vi ju köpa liiite nya produkter för att hålla ekonomin igång. Vi ska bara göra klokare, mer miljömedvetna och långsiktigare val.