Elevintervju – Sanna jobbar med Homestaging!

Möt Sanna som läste till Certifierad Inredare och Homestagingkonsult hos oss, samtidigt som hon tillsammans med sin sambo renoverade sitt 40 tals hus i Skövde. Idag jobbar hon med homestaging, läs om hennes resa dit och bästa homestaging-tips här!

Hej Sanna, berätta lite om vem du är, vad du gör och var du bor?

Jag heter Sanna Bergström, jag är 31 år gammal och bor med min familj i Skövde. 2011 köpte vi vårt hus, som var ett 40-tals hus med stora renoveringsbehov. Jag har väl egentligen alltid älskat inredning och det kreativa men när vi köpte huset kändes det som man kunde lägga i en högre växel och man började fundera och planera mer kring inredningen och intresset ökade också. Min sambo är snickare och vi skapade gemensamt ett stort intresse för huset, renovering och inredning. Jag jobbade under den tiden som säljare på Indiska i Skövde och kände väl att jag stod och stampade lite. Sen var det en kompis till mig som hade lagt märke till Inredningskurser och utbildningen, Certifierad inredare och homestagingkonsult. Vi anmälde oss tillsammans och i januari 2014 började vi!

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

Idag jobbar jag på Fastighetsbyrån i Mariestad som mäklarassistent samt Stylist. En dag på jobbet kan se ut som så att jag sköter det administrativa på kontoret och att jag får åka ut till kunder för rådgivning inför fotografering eller vara med vår fotograf vid fotograferingen. Ett varierande och roligt jobb men vi hoppas på en utveckling med stylingen. På “fritiden” jobbar jag också med styling och andra samarbeten.

Vad fick upp dina ögon för inredning från första början, hur blev det ditt drömyrke?

Redan när jag bodde hemma var jag nog ganska intresserad fast på ett helt annat plan. Kunde möblera om mitt rum flera gånger i veckan. När jag flyttade hemifrån växte det ytterligare då man skulle bygga sitt egna bo och när vi sedan köpte huset small det till ordentligt. Jag kände att detta är det roligaste jag vet och det är något jag vill jobba med. Många säger att det är min “hobby” men jag kan inte säga det då jag tänker inredning, färg, form hela tiden – det är mer en livsstil. Jag har nog ingen direkt förebild utan går oftast på magkänslan och tar bara in saker hemma som jag gillar, är det något nytt, från loppis det spelar ingen roll. Blandar man gammalt och nytt på ett bra sätt skapar man det personliga.

Sannas hus, före & efter:


Vad fick dig att börja studera hos Inredningskurser och vad är dina erfarenheter av att läsa med oss?

Jag valde som sagt att gå Inredare och Homestaging konsult. Jag gick medieprogramet med inriktning grafisk kommunikation under mina år på gymnasiet och har mycket med mig från det när det gäller den grafiska biten. Därför var inte moodboard och den biten så jobbig för mig. Men jag pratade med en del andra som läste samtidigt som inte jobbat med det tidigare och tyckte det var krångligt till en början. Det gäller att lägga upp en plan, hitta inspiration och vara strukturerad. Ett moodboard tex tar längre tid än vad man tror, det får gärna ligga hemma några dagar så man kan känna på det lite. Jag lät mig ta den tid det tar. Jag hade inte satt något datum då jag skulle vara färdig med min utbildning vilket jag personligen trivs med då varje uppgift fick ta den tid den krävde. Jag jobbade som sagt 50%, renoverade hus och två små barn hemma. Det var det bästa med utbil