... ...
top of page

Elevintervju – Sanna jobbar med Homestaging!

Möt Sanna som läste till Certifierad Inredare och Homestagingkonsult hos oss, samtidigt som hon tillsammans med sin sambo renoverade sitt 40 tals hus i Skövde. Idag jobbar hon med homestaging, läs om hennes resa dit och bästa homestaging-tips här!

Hej Sanna, berätta lite om vem du är, vad du gör och var du bor?

Jag heter Sanna Bergström, jag är 31 år gammal och bor med min familj i Skövde. 2011 köpte vi vårt hus, som var ett 40-tals hus med stora renoveringsbehov. Jag har väl egentligen alltid älskat inredning och det kreativa men när vi köpte huset kändes det som man kunde lägga i en högre växel och man började fundera och planera mer kring inredningen och intresset ökade också. Min sambo är snickare och vi skapade gemensamt ett stort intresse för huset, renovering och inredning. Jag jobbade under den tiden som säljare på Indiska i Skövde och kände väl att jag stod och stampade lite. Sen var det en kompis till mig som hade lagt märke till Inredningskurser och utbildningen, Certifierad inredare och homestagingkonsult. Vi anmälde oss tillsammans och i januari 2014 började vi!

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

Idag jobbar jag på Fastighetsbyrån i Mariestad som mäklarassistent samt Stylist. En dag på jobbet kan se ut som så att jag sköter det administrativa på kontoret och att jag får åka ut till kunder för rådgivning inför fotografering eller vara med vår fotograf vid fotograferingen. Ett varierande och roligt jobb men vi hoppas på en utveckling med stylingen. På “fritiden” jobbar jag också med styling och andra samarbeten.

Vad fick upp dina ögon för inredning från första början, hur blev det ditt drömyrke?

Redan när jag bodde hemma var jag nog ganska intresserad fast på ett helt annat plan. Kunde möblera om mitt rum flera gånger i veckan. När jag flyttade hemifrån växte det ytterligare då man skulle bygga sitt egna bo och när vi sedan köpte huset small det till ordentligt. Jag kände att detta är det roligaste jag vet och det är något jag vill jobba med. Många säger att det är min “hobby” men jag kan inte säga det då jag tänker inredning, färg, form hela tiden – det är mer en livsstil. Jag har nog ingen direkt förebild utan går oftast på magkänslan och tar bara in saker hemma som jag gillar, är det något nytt, från loppis det spelar ingen roll. Blandar man gammalt och nytt på ett bra sätt skapar man det personliga.

Sannas hus, före & efter:


Vad fick dig att börja studera hos Inredningskurser och vad är dina erfarenheter av att läsa med oss?

Jag valde som sagt att gå Inredare och Homestaging konsult. Jag gick medieprogramet med inriktning grafisk kommunikation under mina år på gymnasiet och har mycket med mig från det när det gäller den grafiska biten. Därför var inte moodboard och den biten så jobbig för mig. Men jag pratade med en del andra som läste samtidigt som inte jobbat med det tidigare och tyckte det var krångligt till en början. Det gäller att lägga upp en plan, hitta inspiration och vara strukturerad. Ett moodboard tex tar längre tid än vad man tror, det får gärna ligga hemma några dagar så man kan känna på det lite. Jag lät mig ta den tid det tar. Jag hade inte satt något datum då jag skulle vara färdig med min utbildning vilket jag personligen trivs med då varje uppgift fick ta den tid den krävde. Jag jobbade som sagt 50%, renoverade hus och två små barn hemma. Det var det bästa med utbildningen. Att kunna lägga upp din plan helt utefter dina förutsättningar.

Vad tycker du är viktigast att tänka på när man letar efter praktik?

Hitta en praktikplats som gör att du får ut det maximala inom det område du vill jobba med inom inredning. Nu bor jag i en mindre stad och utbudet av just ”rena” inredningsjobb är inte så stor. Men vill du jobba med styling inför försäljning av bostäder är mäklarbyråer ett väldigt bra alternativ om de erbjuder den tjänsten.

Vad önskar du att du hade vetat innan du började jobba som inredare?

Nu har jag ju andra arbetsuppgifter på min arbetsplats förutom stylingen men i en liten stad så gäller det att jobba hårt för att få kontakter och att det ska verka intressant hos kunden. Ingen plingar på din dörr i början utan det gäller att lägga hårt arbete att marknadsföra sig själv!

Var ser du dig själv som inredare om 10 år, hur ser ditt drömprojekt ut?

Jag önskar att få jobba med inredning på heltid såklart. Jag skulle vilja ha en tjänst som jobbar mot mäklare och privatpersoner där man kan få olika nivåer av styling, allt från rådgivning till stora projekt med mycket planering. Jag älskar Före och Efter projekt!

Se några av Sannas före och efter bilder här nedan:

Vart går du för att hitta din dagliga inspiration?

Jag kan hitta inspiration i skogen om det skulle vara så. Det kommer när man minst anar det. Men självklart kikar jag mycket på alla fina konton på Instagram, tidningar och inredningsprogram på tv:n mm. Som sagt jag älskar när man får se förändringar och hur något kan växa fram.

Vad är dina 5 bästa tips för en homestaging?

  1. Plocka bort så mycket du bara kan. Det kan kännas ok när man står i rummet men på en bild kännas allt mycket rörigare.

  2. Personliga saker är mysigt när man själv bor där men nu är det en ny person som vill bygga bo där och då ska det bort. Rensa ut Fotografier, hygienartiklar mm.

  3. Skippa gröna äpplen och citroner i köket, många brukar skratta och fråga om det är det man ska dekorera köket med. Jag brukar säga att köket ska vara en plats som bjuder in till matlagning och gröna äpplen och citroner är väldigt begränsat. Satsa istället på kryddor, grönsaker och lite annorlunda saker.

  4. Glöm inte av att hallen/ entrén är det första kunden ser och den första känslan man får. Lägg mycket krut på den och få den att kännas välkomnande. Finns det plats för snittblommor eller liknande är det ett plus.

  5. Speglar är ren magi! När ett utrymme känns trångt och litet räcker det långt med att sätta dit en spegel, då spegeln reflekterar mycket ljus och ger en känsla av större utrymme.

Sist men inte minst, vad skulle du säga till den som funderar på att studera med oss men inte riktigt vågar ta steget fullt ut?

Gör det bara!  Jag satt med hus, två barn, jobb, allt rullade på men något fattades. Det gäller att planera och du planerar helt utefter ditt liv och dina förutsättningar. Vill du läsa fem dagar i veckan eller kanske bara två? Det bestämmer man själv och då blir allt så mycket roligare. Läs hos Inredningskurser om du vill förverkliga din dröm och göra det på ditt sätt!

Följ Sanna och hennes resa som inredare på hennes instagram @radmandsgatan21

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page