... ...
top of page

Elevintervju med Josefine – stylist med försmak för DIY

Drivna Josefine bestämde sig att efter sin utbildning till Certifierad Inredare & Homestagingkonsult startat sitt egna företag Josefine's Hem. Läs mer och inspireras av hennes dagar, olika DIY-projekt och mycket mer!

Hej Josefine, berätta lite om vem du är, vad du gör och var du bor?

J: Hej på er! Jag jobbar som inredare & homestagingkonsult i mitt eget företag Josefine’s Hem. Jag är galen i allt som är estetiskt tilltalande och lyckas finna inspiration i det mesta, mitt huvud är en inspirationsbank som hela tiden uppdateras (på gott och ont). På fritiden hänger jag gärna på loppis och secondhand’s för att hitta fynd att renovera.  Jag är 25 år gammal och lever tillsammans med min sambo sedan åtta år tillbaka i en hyresrätt på 75kvm i Skara.

Du utbildade dig till Certifierad Inredare & Homestagingkonsult med oss 2015, hur såg första tiden efter studierna ut för dig och har du haft användning av utbildningen?

J: Efter kursen blev jag anställd som butiksbiträde & inredningsstylist för en fantastisk inredningsbutik i Lidköping. Under tiden jobbade jag mycket med fotografering & marknadsföring på min Instagram @Josefineshem, där jag idag möter många av mina samarbetspartners och kunder.

Utbildningen gav mig en certifiering inom inredning, vilket onekligen vägde tungt i mitt jobbsökande efter kursen. Utbildningen gav mig en bredare kunskap inom många områden i den gigantiska inredningsvärlden. Jag har definitivt haft användning av kursen och kunskaperna som den medförde.

Vad hade du sagt till dig själv om du kunnat gå tillbaka och ge dig själv ett råd under studietiden?

J: “Få inte panik när inspirationen tryter, den kommer tillbaka. Lite idétorka gör dig inte till en fantasilös och dålig inredare, den ger dig snarare tillfälle att ladda om. Du kan inte stressa fram inspiration om den inte finns där — andas djupare och låt kreativiteten ta tid!”

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig idag?

J: Ingen dag är den andra lik, det händer alltid något nytt och det brukar vara många bollar i luften. Men en dag består oftast av bostadsstyling, kundmöten eller arbete framför datorn med inredningskonsultationer till privatperson. Vissa dagar tillverkar jag min egna styling-rekvisita eller kör ett spontant fotouppdrag. Den dagliga variationen är det jag älskar mest med mitt jobb.

Vad är de största utmaningarna med att jobba som inredare och driva eget företag enligt dig?

J: Min svåraste uppgift som egenföretagare har varit att ha kontroll över min tid. I perioder låter jag privatlivet och arbetslivet slingras samman som en enda stor klätterväxt. Vardagarna flyter ihop med helgerna och kvällarna med mornarna, typ. Men jag gissar att det är så det ska vara när man är relativt nystartad? Mitt främsta mål för hösten 2019 är att sätta tydligare gränser mellan arbetstid och ledighet.

Du har lagt upp en del spännande DIY projekt inför stylingar som tex en tygtavla, berätta mer om det!

J: Det roligaste med DIY’s är att man får skapa personliga detaljer till sitt hem, det kommer aldrig finnas en exakt kopia av det som du själv skapar. För mig funkar kreativt skapande som en form av meditation, det får mig att koppla bort allt annat för en stund.

I styling-yrket kan man behöva fixa en möbel eller detalj ganska snabbt och spontant. Då är leveranstiderna på nätet oftast uteslutet, och att springa i butiker för att leta efter den rätta prylen är för tidsödande. Då är det perfekt att använda sig av DIY.

DIY-projekt av Josefines hem

Ett utav Josefines DIY projekt, en tavla i tyg


Vart går du för att hitta din dagliga inspiration? Har du några specifika Instagram konton/bloggar/magasin/poddar att rekommendera?

J: Jag är en riktig Pinterest-junkie, jag kan sitta i timmar och pinna anslagstavlor.

Men jag är även en person som varje vecka köper inredningsmagasin i mataffären, det ger mig inspiration att få bläddra i en äkta papperstidning. Bilderna får en helt annan känsla när det hamnar i tryckt form tycker jag.

Instagram: @Bloggaibagis – heeeeelt magiskt konto.

Podd: Framgångspodden – en inspirerande podd med framgångsresor som huvudämne.

This or that

– Josefine väljer!

Minimalism / Eklektisk

Öppen förvaring / Stängd förvaring

Vitt / Grått

Oljemålning / Plansch 

Snittblommor / Krukväxter

Tapet / Väggfärg

Vill du följa Josefine vidare så hittar du henne på hennes instagram @josefineshem

Josefines hem Instagram inredning

Bilder från josefines instagram


0 kommentarer

Comments


bottom of page