... ...
top of page

Elevintervju – Cecilie studerar inredning från indien

Hej Cecilie, berätta lite om vem du är, vad du gör och var du bor?

Hej! Mitt namn är Cecilie, jag är 28 år och bor i Indien med min pojkvän Robert. Vi har bott här i 2 år och trivs jättebra! Innan vi flyttade hit jobbade jag i Köpenhamn som visual merchandiser, men nu pluggar jag, tränar yoga och hjälper till på ett barnhem. Så våra liv är väldigt annorlunda nu!

Du har en bakgrund som Visual Merchendiser på H&M, vad var det som fick dig att söka dig till vår utbildning Certifierad Inredare & Homestagingkonsult?

Först och främst har jag alltid haft stor intresse för inredning och design, men bara sett det som en hobby. Då jag sen skulle inreda vårt första hem förstod jag hur mycket jag gillade det. Nu när vi flyttade till Indien fick jag en paus från jobbet och tid att tänka över mina karriärmöjligheter. Två bekanta hade nämnt inredningskurser.se och hade mycket bra att säga om det, och då jag sen läste om det själv var det inga tvivel!


Cecilie jobbar med inredning från Indien

Vad är för och nackdelarna med att läsa på distans från Indien? Finns det hinder i vardagen som dålig wifi åtkomst eller liknande?

Fördelarna med att läsa på distans är flexibiliteten. Speciellt med något som kräver kreativitet som inte kan påtvingas, då kan jag plugga extra när jag känner mig inspirerad och har tiden och sen pausa när vi reser runt i Asien utan att känna stress.

Nackdelarna är att det kan var lite svårt att få tag i vissa material som färgprover och färgindex men det löste sig till slut!

Hur undviker du distraktionerna som lätt uppstår när man är i en “semestermiljö”?

Man kan tänka att det kan vara svårt, men det handlar för mig om att hålla sig motiverad och tänka på sina mål. Tills vidare har det inte varit ett problem, eftersom det är så spännande och kul att göra lektionerna. Egentligen gör jag som jag brukar – möblerar om hemmet igen och igen, byter runt på saker, tar bilder, ritar och är kreativ. Nu gör jag allt det, samtidigt som jag lär mig så otroligt mycket!

Sen är det fantastisk att det utöver fysiska uppgifter, också finns läsning till poolen eller i sängen på kvällen!

Hur strukturerar du upp studierna, sätter du tex upp en tidsplan för dagar/veckor/månader?

Jag är väldig spontan och inte så glad för mycket planläggning, men jag sätter en deadline för en lektion i taget och sen håller jag den helt enkelt. Jag pluggar ett par timmar åt gången och sen håller jag paus och gör något aktivt – går till gymmet, åker till en tygaffär eller en marknad för att få inspiration och ny energi!

Hur är det att vara kreativ i en så pass färgglad och händelserik miljö och kultur, är det något du märker av i ditt uttryck?

Absolut! När jag tänker tillbaka på hur kritisk jag reagerade på alla mönster och färger då vi kom hit för två år sen – och sen hur jag idag verkligen gillar dom! Jag är mycket mer öppen för färg och indiska textilier, och använder dom gärna i vårt hem. Inspirationen tar inte slut, jag kan gå i flera timmar på marknader eller i textil butiker och bara ta in alla nya intryck. Helt magiskt.


Jobba med inredning från indien

Vad är de mest påtagliga skillnaden i trenderna samt utförandet av inredning i Indien i jämförelse med Skandinavien? 

Jag visste det skulle vara annorlunda, men inte SÅ mycket. Indisk interiör kan vara det som ligger längst ifrån Skandinavisk. Möblerna är tunga och gardinerna är gärna i en stark mörk färg med gulddetaljer för att hålla ute allt solljus. Sen är det mycket dekoration. Det kan vara en vägg med konstgräs i hallen, ett tak med en bild på guden Ganesh eller blommor som hänger runt dörren i entren. Allt ska helst se dyrt och fancy ut. Jag kan tänka mig att skandinavisk stil kan missuppfattas som fattigt och väldigt sparsamt av vissa indier.

Indiernas rutiner och hur dom använder deras hem praktisk spelar också en stor roll i inredningen. Här har man ofta ett handfat i vardagsrummet och köket är ofta inte något man lägger tid på eller bryr sig om hur det ser ut, eftersom det ofta bara är maiden som är där. Jag har också lärt mig att indisk interiör inte bara är bohemisk med orientaliska lampor och elefantmönster, som man ser i magasinen, men att det finns så mycket mer stilar inom Indien.


Cecilie jobbar med inredning i indien

Var ser du dig själv som inredare/kreatör om 10 år, hur ser ditt drömprojekt ut?

Mitt drömprojekt är att starta eget företag i Danmark som inredare för privata och företag. Det hade varit roligt att inreda hem med lite större budgets eller inreda stora restauranger!

Vart går du för att hitta din dagliga inspiration? Har du några specifika Instagram konton/bloggar/magasin/poddar att rekommendera?

Just nu fysiska magasin som Architectual Digest India såklart, men jag gillar generellt AD båda som magasin, deras pinterest och deras youtube kanal

Mitt intresse fick en riktig boost, då jag för några år sedan började följa Robeson Design på youtube, hon var en av de första interior designers som faktisk vågade dela med sig av sin erfarenhet och visa hur man jobbar som ID. Instagram favoriter just nu är: @AD, @Alyssa Kapito, @Evittaeve, @white_sage, @trevortondro och @jacques.grange

Jag gillar att följa stora företag, men oftast hittar jag mest unik inspiration på inredarens och fotografens egna konton!

Sist men inte minst, vad har du att säga till den som funderar på att studera på distans men inte helt litar på att de kommer att få saker gjorda?

Jag kan bara säga att om du brinner för inredning och att vara kreativ, då kommer du inte kunna sluta! Din passion för ämnet kommer att motivera dig och där är bra variation i typen av lektioner så man tröttnar inte.

Som sagt tidigare är utbildningen Certifierad Inredare & homestagingkonsult otroligt flexibelt uppbyggd och mycket lätt att anpassa din vardag!

Vill du följa Cecilies resa fortsatt så hittar du henne på hennes instagram @loncarcecilie 

0 kommentarer

Kommentare


bottom of page