Antonia jobbar med Homestaging i Helsingfors

Hej Antonia, berätta lite om vem du är, vad du gör och var du bor?

Hej! Jag är 26 år gammal och bosatt i Finlands huvudstad, Helsingfors. För tillfället jobbar jag på en fastighetsbyrå (Aktia Fastighetsförmedling) som huvudansvarig stylist och även ansvarig över social media marknadsföring.

Du blev klar med din utbildning “Certifierad Inredare och Homestagingkonsult” hos oss i Oktober 2018, vad hände efter det?

Så fort jag blev klar med utbildningen var jag redo för nytt jobb och nya möjligheter. Så istället för att sitta och vänta på nya/öppna positioner började jag skicka ut mail för att visa upp mitt intresse, mina erfarenheter och mig själv. Efter några dagar blev jag inbokad för intervju och månaden efter hade platsen som stylist blivit min. Kanske mycket tur men utan stark vilja och engagemang hade jag nog aldrig fixat ett jobb inom inredningsbranschen så fort.

Visste du direkt att Homestaging var något du ville hålla på med?

Ja! Jag har alltid varit intresserad av inredning och drömt om att få jobba med det och när jag valde att studera via er så beslöt jag mig för att satsa på inredaryrket som homestagingkonsult. Om jag inte hade läst homestaging hade jag säkert inte suttit här idag. Väldigt utmanande och mycket jobb men även så roligt och ett väldigt givande yrke!

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

Oj … Var skall jag börja! Alla dagar/veckor ser verkligen helt olika ut trots att utgångspunkten av mitt jobb är den samma – en färdig homestaging och lyckat slutresultat. Dagarna och veckorna formar sig verkligen efter objekten och självklart efter utgiven tid. Ibland är man väl förberedd och ibland får man ett sista-minuten uppdrag och är tvungen att använda sin fantasi och sin kunskap ännu lite mer och effektivt.

Men mycket och bra planering är A och O. Alla objekt är olika och behöver sin egna planering och tidsplan så för att få mitt jobb att fungera smidigt så planerar jag väldigt noggrant och mycket. Utöver planering och själva stylingen blir det mycket tid i lagret var jag fixar och organiserar. Jag sköter om inredningsinköp och beställningar, lyfter ut och in, upp och ner på möblemang och tunga kassar/lådor. Har daglig kontakt med mäklare/kunder/fotografer, kör land och rike i paketbil och sist men verkligen inte minst det jag tycker är roligast – själva homestagingen. Utöver det sköter jag även om marknadsföringen inom våra sociala kanaler vilket gör att jag även dokumenterar mycket i form av foto och text inom mitt jobb. 

Homestaging