... ...
top of page

Antonia jobbar med Homestaging i Helsingfors

Hej Antonia, berätta lite om vem du är, vad du gör och var du bor?

Hej! Jag är 26 år gammal och bosatt i Finlands huvudstad, Helsingfors. För tillfället jobbar jag på en fastighetsbyrå (Aktia Fastighetsförmedling) som huvudansvarig stylist och även ansvarig över social media marknadsföring.

Du blev klar med din utbildning “Certifierad Inredare och Homestagingkonsult” hos oss i Oktober 2018, vad hände efter det?

Så fort jag blev klar med utbildningen var jag redo för nytt jobb och nya möjligheter. Så istället för att sitta och vänta på nya/öppna positioner började jag skicka ut mail för att visa upp mitt intresse, mina erfarenheter och mig själv. Efter några dagar blev jag inbokad för intervju och månaden efter hade platsen som stylist blivit min. Kanske mycket tur men utan stark vilja och engagemang hade jag nog aldrig fixat ett jobb inom inredningsbranschen så fort.

Visste du direkt att Homestaging var något du ville hålla på med?

Ja! Jag har alltid varit intresserad av inredning och drömt om att få jobba med det och när jag valde att studera via er så beslöt jag mig för att satsa på inredaryrket som homestagingkonsult. Om jag inte hade läst homestaging hade jag säkert inte suttit här idag. Väldigt utmanande och mycket jobb men även så roligt och ett väldigt givande yrke!

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

Oj … Var skall jag börja! Alla dagar/veckor ser verkligen helt olika ut trots att utgångspunkten av mitt jobb är den samma – en färdig homestaging och lyckat slutresultat. Dagarna och veckorna formar sig verkligen efter objekten och självklart efter utgiven tid. Ibland är man väl förberedd och ibland får man ett sista-minuten uppdrag och är tvungen att använda sin fantasi och sin kunskap ännu lite mer och effektivt.

Men mycket och bra planering är A och O. Alla objekt är olika och behöver sin egna planering och tidsplan så för att få mitt jobb att fungera smidigt så planerar jag väldigt noggrant och mycket. Utöver planering och själva stylingen blir det mycket tid i lagret var jag fixar och organiserar. Jag sköter om inredningsinköp och beställningar, lyfter ut och in, upp och ner på möblemang och tunga kassar/lådor. Har daglig kontakt med mäklare/kunder/fotografer, kör land och rike i paketbil och sist men verkligen inte minst det jag tycker är roligast – själva homestagingen. Utöver det sköter jag även om marknadsföringen inom våra sociala kanaler vilket gör att jag även dokumenterar mycket i form av foto och text inom mitt jobb. 

Homestaging


Homestaging


Vad är det roligaste och mest utmanande med ditt yrke idag?

Det absolut roligaste jag vet är självklart nöjda kunder (mäklare/säljarna) och positiv feedback. Det ger en extra kick! Men även när man ser hur bostad efter bostad med hjälp av inredning kan få ett helt nytt utseende. Hur man med hjälp av möbler, detaljer, färg och textil kan visa upp en bostad från sina bästa sidor och göra det lättare för potentiella köpare att kunna föreställa sig att bo där.

Det mest utmanande är när man har lite för många projekt på en och samma gång. Då kan det kännas som ett evigt pusslande. Det blir lätt vääääldigt långa dagar och mycket att hålla koll på men som tidigare nämnt så med bra planering är allt möjligt och som sagt … med bra slutresultat, feedback och nöja kunder belönas man.

Hur såg ditt studieupplägg ut hos oss, vilken takt läste du i och hur tänkte du när du la upp din studieplan?

Jag var så ivrig och intresserad av att lära mig mer så jag gick verkligen helhjärtat in i mina studier och ‘köttade’ på som aldrig förr trots fulltidsjobb och annat på sidan om. Jag minns bra hur jag satt uppe runt köksbordet bland moodboards, planritningar, färgkartor och kollage mitt i natten för att jag inte ville avsluta en uppgift/kurs för dagen. Kanske inget att rekommendera men det funkade för mig.

Vissa kurser var självklart svårare än andra och vissa mer roliga och intressanta (som i allt här i livet) men med tydliga mål i sikte och bra veckoplanering så fick jag faktiskt gjort mina studier på lite mindre än ett år vilket var mitt mål. Distansstudier och egen takt funkade väldigt bra för mig men det krävs självdisciplin!

Vad är ditt tips till den som läser med oss idag och vill jobba med Homestaging i framtiden?

Mina tips som hjälpte mig genom studierna är följande;

  1. Ifall det kommer svårare/mindre intressanta kurser ge inte upp … tänk istället på att nästa kurs antagligen blir mer intressant och något du känner dig bra på. Det sista man skall göra är att ge upp och låta kursen ligga där och vänta för den kommer tyvärr inte bli klar av sig själv.

  2. Det som känns mindre intressant och extra svårt kan plötsligt bli det roligaste du vet eller din största talang. Jag hade väldigt kämpigt med färg och belysning till en början men idag är det två favoriter att jobba med, spec. Färg vilket jag nog ärligt aldrig hade trott där och då.

  3. Njut av dina studier och spara alla uppgifter och jobb du gjort till en portfolio. Och var inte rädd att fråga råd och hjälp. Jag var i kontakt med inredningskurser via chatten veckovis och fick alltid svar på en dag och väldigt mycket stöd och bra tips från hela teamet!

Var ser du dig själv som inredare om 10 år, hur ser ditt drömprojekt ut?

För tillfället älskar jag det jag gör och håller gärna på med homestaging några år till. Jag tar gärna emot uppdrag på sidan där jag hjälper vänner, familj, privatkunder med inredningsjobb. Om 10 år drömmer jag om att ha ett eget företag där jag erbjuder hjälp både inom homestaging samt större inredningsprojekt. Det bästa med den här branschen är att möjligheterna är oändliga!

Homestaging inför försäljning


Moodboard

Vart går du för att hitta din dagliga inspiration?

Jag är en pinterest-nörd av största rang. Varje lediga minut jag har så är jag där och fyller på min inspirations mapp med inspirerande bilder. Både i jobbsyfte som privat i mitt egna hem. Mitt tips på Instagram är att följa hashtags som t.ex #inredning för att hitta dina favorit konton. Mäklarsidor – Bjurfors och Entrancemakleri för att nämna två.

Och sist men inte minst: inredningsmässor (var till exempel på Formex i Februari och fortfarande fylld med så mycket inspiration) och i tidningar/böcker!

Antonia var även med i en artikel i Hufvudstadsbladet nyligen, där hon pratar om vikten av Homestyling vid försäljning, du kan läsa artikeln här.


Vill du följa Antonia vidare?

Instagram: Decor.able

Hemsida: Håll utkik på hennes instagram, hon håller nämligen på att bygga upp min egna hemsida med jobb/portfolio, inspirationsbilder och blogg.

0 kommentarer

Comments


bottom of page