Wabi Sabi - nyttigt för själen

Att uppskatta skönheten i det enkla och icke-perfekta. Det är vad wabi sabi handlar om. Naturligt, enkelt, ödmjukt, tidlöst och vilsamt är några ord som beskriver wabi sabi bra. Denna lära gör inte något väsen av sig men får oss att märka skillnad när man väl bär den med sig. Den är dels nyttig för själen och även en paus från all konsumtionshets. Kanske är den viktigare nu än någonsin?
avskavd Vi lever i en tid där våra livsstilar är aktiva och stressiga. Det är därför wabi sabi kommer så rätt i vår tid. De flesta av oss längtar efter att stressa ner, att leva lugnare och enklare och att ta vara mer på sig själv. Yoga och mindfulness ökar och fler och fler får upp ögonen för denna livsstil och strävar efter att leva mot/med den. Ofta luras vi av att det enbart är de materiella tingen som kan göra oss lyckliga, men att vara mer oberoende av det materiella får oss att nöja oss med det lilla och uppskatta enkelheten i det vi gör. Allt åldras och det är viktigt att uppskatta ”tidens blomstring”.
Robyn-Griggs-Lawrence-The-Wabi-Sabi-House
Gamla, slitna & nötta möbler, inredningsdetaljer, vaser, skålar, textilier.. försök att uppskatta den ofullkomliga skönheten istället för att hela tiden köpa nytt. Jag garanterar att du får ett hem med mer historia & personligare prägel. Acceptera hur din omgivning ser ut och lär dig att uppskatta förutsättningarna. Allt behöver inte vara skinande nytt och perfekt. Låt naturen och årstiderna ta plats i hemmet, uppskatta de ting du äger, ge plats åt dom och framhäv dom. Rensa och skapa rum för själen.

bild 1 från wabisabi-style.blogspot.se

bild 2 från: globalknockoffs.com

IMG_0074

Dela inlägget