Vanliga frågor & svar

Kurser

 • Hur ansöker jag till en kurs?

  För att läsa en kurs eller utbildning hos oss ansöker du på sidan för respektive kurs. Du kan välja att starta direkt eller starta senare.

  Väljer du att starta direkt får du så fort du valt betalning ett mail med inloggningsuppgifter till kurssidan där din kurs ligger aktiverad. Du kan alltså sätta igång med din kurs direkt.

  Starta senare väljer du om du vill reservera en plats, men inte starta förrän senare. Du väljer också detta alternativ om Klarna av någon anledning inte fungerar för dig, som t.ex. om du betalar som företag eller du bor utomlands.

 • Hur kan jag betala min kurs?

  Hos oss kan du välja bland många olika betalningsalternativ om du bor i Sverige (om du bor i ett annat land, snälla se nästa faq). Vi använder Klarna för våra betalningar och du kan välja att betala med:

  • Kort
  • Banköverföring
  • Delbetalning på 6-36 månader
  • Faktura
 • Bor du i ett annat land eller vill ha en företagsfaktura?

  Välj ”Ansök och starta senare”. Då återkommer vi till dig med andra betalningsalternativ än Klarna, som är för dig som bor i Sverige.

  Detta alternativ är också för dig som vill ha en företagsfaktura, om t.ex. din arbetsgivare kommer att betala din utbildning. Eller om Trygghetsrådet betalar hela eller en del av din kurs.

 • Krävs det några förkunskaper för att läsa era kurser?

  De flesta av våra kurser har inga förkunskapskrav, vilket innebär att det är fritt för alla att söka, oavsett tidigare utbildningsnivå. Då våra kurser är baserade på distans och via dator, så krävs en viss datorvana. Du kommer att behöva arbeta i valfritt program där du kan hantera text och bild, för exempel Word, Pages, Powerpoint elelr InDesign etc.

  Yrkesutbildning till Inredare passar dig som är helt ny inom inredning likväl dig som redan arbetar med inredning, då den anpassas till den nivå du är på.

  Vissa kurser är påbyggnadskurser och då står det ”Förkunskaper krävs”.

 • Vad är viktigt att titta på när man väljer inredningsutbildning?

  Då inredning är ett väldigt populärt ämne finns det många oseriösa aktörer som poppar upp på marknaden och ser möjligheter att tjäna snabba pengar. Vår rekommendation när du väljer utbildare är att titta på:

  • Utbildningens innehåll och omfattning – man blir inte inredare på några månaders studier utan inlämningsuppgifter. För att bibehålla kvalitén på yrkesrollen Inredare krävs det gedigna och kompetenta utbildare.
  • Utbildningsnivån på de som utbildar – för att du ska kunna få de kunskaper som krävs på marknaden idag (oavsett om du vill jobba som inredare, på en arkitektbyrå, på en inredningstidning, med reklam, på TV-inspelning, nybyggen etc.) krävs det att de som utbildar har en bred utbildningsnivå så att du kan lära dig och få hjälp med allt från att skapa en portfolio för att söka drömjobbet på IKEA till att hjälpa dig med uppstart av företag.
  • Utbildningsföretagets ekonomi – se till så att företaget du utbildar dig hos har en bra ekonomi, dvs. flera års bra resultat och med bra omsättning. Är det ett nytt företag? Hur står det sig om något år? Vad händer om företaget går i konkurs? Då riskerar du att din utbildning tappar sitt värde. På www.allabolag.se kan du se information om ett företag.
 • Varför ska man välja att utbilda sig hos er?

  Vi älskar det vi gör och brinner för våra elever.

  Vi har arbetat passionerat med inredningsutbildningar i 15 år och är idag den största och mest populära utbildaren inom inredning och design. Vi är 8 st anställda på heltid och det viktigaste för oss är att vi håller en hög kvalitet för att våra elever ska bibehålla det rykte de har ute hos arbetsgivare idag. Läser du hos oss vet arbetsgivaren att du har en gedigen utbildning och kan känna sig trygga med att du innehar de kunskaper som marknaden kräver idag.

  Vi låter gärna våra elever och de jobb de får efter en utbildning (eller hur framgångsrikt de startar upp företag) få tala för vårt engagemang och kvalitet. Vi brinner för att våra elever ska få den framtid de drömmer om när de startar hos oss!

 • Kan man söka CSN för att läsa era utbildningar?

  Då vi är en privat utbildare är våra utbildningar och kurser inte CSN-berättigade. Det innebär att du inte kan söka studiemedel eller studielån hos CSN för att läsa hos oss. Däremot erbjuder vi via Klarna delbetalning på upp till 36 månader.

  Eftersom du inte ansöker om CSN innebär det också att du kan jobba parallellt  hur mycket du vill, när du läser hos oss.

  Unionen, m.fl. erbjuder ett visst studiestöd per termin, du hittar mer information här. Glöm inte att kolla med just ditt fackförbund.

 • Kan man arbeta samtidigt som man läser hos er?

  Alla våra utbildningar går på flexibel fart, dvs. från 25%-100%. Läser du på 50%, halvfart, innebär det ca 20 timmar/vecka & de allra flesta som läser hos oss arbetar också i olika omfattning. Det är alltså inga problem att arbeta parallellt med studierna, men man måste såklart anpassa studietakten efter hur mycket man arbetar.

  Då du läser på distans har du möjlighet att läsa kursen i ditt eget tempo och du behöver inte hålla dig till den kurstakt du sätter från start. Du kan när som helst under utbildningens tid ändra din kurstakt.

 • Hur fungerar det när man läser en kurs hos er?

  Så fort du anmält dig och valt betalning för din kurs får du tillgång till vår egenprogrammerade kursportal där din kurs redan från start ligger aktiverad.

  Du väljer själv vilken kurstakt du vill läsa i, vi erbjuder allt från 25-100%. För våra Yrkesutbildningar har du 24 månader på dig att fullfölja din utbildning.

  På kurssidan finns dina lektioner, onlinetest, kursplanering, dina betyg, mallar och dokument samt föreläsningar du kan se när det passar dig.

  Lektionerna läggs upp på din kurssida allt eftersom kursen fortlöper. Vill du ha tillgång till fler, eller samtliga lektioner då du vill läsa i din egen takt, får du naturligtvis det. Då kontaktar du oss bara, så lägger vi upp dem till dig.

  På kurssidan får du också löpande information om nyheter, inredningstips och annat smått och gott.

  Skulle du vilja läsa flera kurser parallellt är det helt ok. Då lägger vi tillsammans upp en studieplan som passar dig, om du vill ha vår hjälp.

 • Vilka program kommer jag behöva för att läsa en kurs med er?

  Då våra kurser är nätbaserade så kommer du att arbeta i valfritt program där du kan hantera text och bild, för exempel Word, Pages, Powerpoint eller InDesign. Vissa kurser innefattar även program som Sketch-Up och Gimp, då går vi igenom grunderna först i kursen.

 • Vad kan jag jobba med efter avslutad kurs med er?

  För en välutbildad Inredare finns det många spännande jobb i denna stora, härliga inredningsbransch. I vår bransch utannonseras inte jobben så ofta offentligt, varför det är viktigt med kontakter, praktik och en bra portfolio för att visa vad du kan.

  Våra elever har ett väldigt bra rykte på marknaden att vara kompetenta och kreativa och får ofta bra jobb, ibland redan innan de är klara. På vår blogg hittar du intervjuer med några utav våra före detta elever, läs mer här!

 • När bör jag göra praktik?

  Praktik ingår i våra yrkesutbildningar, men är valfri. Praktik är något vi verkligen rekommenderar då det är ett bra sätt att få förlängd praktik, jobb och bra referenser.

  Du kommer under utbildningen att få lära dig att sätta ihop din portfolio, cv och personligt brev, samt lära dig vad som är viktigt att tänka på när du söker jobb inom inredningsbranschen.

  Vi rekommenderar att du gör din praktik under några veckor och gärna på flera praktikplatser. Praktiken kan t.ex. förläggas under 6 sammanhängande veckor, men kan också vara att du följer med en inredare ut på uppdrag under kvällar och helger.

 • Hur lång tid har jag på mig att läsa kursen?

  Följande kurstakt gäller våra olika kurser:

  Alla våra kurser och utbildningar kan läsas i en flexibel kurstakt. Det innebär att du har möjlighet att läsa i en studietakt på 25-100% och denna kan du variera under tiden. Du kan alltså läsa långsammare när du har mindre tid att läsa och snabbare när du har lite extra tid att läsa.

  Du lämnar in din inlämningsuppgift för feedback och kan direkt fortsätta med nästa lektion.

  Det finns en maxtid på alla utbildningar, se varje specifik utbildning för maximal studietid. Yrkesutbildning Inredare och Inredningsstylist har du t.ex. 48 månader på dig att läsa.

  Behöver du mer kurstid efter din maximala studietid kan du förlänga din kurstid med 6 månader i taget för 2000 kr.

  Läs mer om kurstakt och längd i våra villkor.

 • Vad händer om jag ångrar mitt köp?

  Du har 14 dagars ångerrätt efter att ha köpt en kurs med oss såvida kursen inte är påbörjad. Beroende på kurs så har du mellan 6-24 månader på dig att läsa klart. Läs mer om våra villkor här.

Har du en fråga som inte finns med?