Styling, inredningsuppdrag & butiksjobb - det är vad Camillas praktik handlar om

Camilla Kärnestedt som är elev hos oss och läser en inrednings- och homestagingutbildning är just nu ute på praktik. Och det är inte vilken praktikplats som helst, utan hos Östlingh&Schedin. Vilka är då Östlingh&Schedin? Jo, en designbyrå som jobbar brett inom inredning & konceptutveckling. De driver även två butiker som speglar deras intresse för god design & kvalitet. Självklart är vi nyfikna på hur det går för Camilla på hennes praktik, vad hon får göra, vad som är roligast o.s.v. varför vi gjorde en liten intervju med henne vilken ni kan läsa när nedan.
blogg2
– Hur fick du din praktikplats?
Jag skickade ut mitt cv till några olika företag som jag tyckte verkade vara spännande platser. Efter någon vecka ringde jag till de mest intressanta, och efter det fick jag komma på intervjuer.
– Beskriv dina arbetsuppgifter – hur ser en dag ut?
Den ena dagen är inte den andra lik. Eftersom Östlingh & Schedin både har styling, inredningsuppdrag och en butik så har jag haft väldigt varierande arbetsuppgifter. Jag har hittills fått vara med på några mindre styrningar, jag har tömt en hel del lägenheter på möbler och rekvisita från tidigare stylingar. Jag har träffat mäklare som har hand om försäljningarna, jag har varit med på kundmöten för nya produkter som ska säljas till butiken samt stylat om i butiken inför öppningarna. Jag har varit med bakom kulisserna på ett fotojobb av en stor tidning som ska göra ett reportage om företaget och jag har haft en egen styling konsultation med en kund som behövde lite tips och idéer inför försäljning.
– Vad är det bästa med praktiken tycker du?
Att få pröva på yrket i verkligheten. Jag har drömt om att få jobba med inredning i många år, och nu har jag chansen att se om det verkligen var det här jag ville syssla med. Och det är det!
– Vad hade du för förväntningar på praktiken? Har det uppfyllt dina förväntningar hittills?
Mina förväntningar var att få en inblick i hur arbetet fungerar på riktigt. Och sedan få chansen att själv göra något inredningsjobb. Efter halva tiden på min praktikplats är jag jätte nöjd, och jag vet att det kommer bli bättre längre fram 🙂
– Vad är det roligaste du fått göra?
Det roligaste är att vara med på stylingarna och förberedelserna med moodboards och all planering innan. Men det var även kul och spännande att själv få ta kontakt med en kund, boka möte och träffas för att gå igenom deras försäljning.
blogg3
– Är detta något du skulle kunna tänka dig att arbeta med efter utbildningen, eller vad har du för drömmar & mål arbetsmässigt?
Jag kan absolut tänka mig att arbeta med detta i framtiden. Mitt mål är ju att arbeta med inredning i någon form, men det jag tycker verkar mest spännande är att få hjälpa en kund från början, ge förslag på möbler, möblering, färger eller bara vara ett bollplank vid renovering/husbygge m.m.
– Hur viktigt är det att göra praktik för ökad insikt i branschen tycker du? Känner du att du fått mer ”kött på benen” nu?
Jag tycker verkligen att man ska ta chansen att göra praktik, det är en jätte möjlighet att skaffa sig erfarenhet inom området. Sedan ser man ganska så snabbt om det är som man tänkt sig, det här yrket kan nog från utsidan verka ganska så glamoröst, men det ligger otroligt mycket slit bakom. Jag har absolut fått mer kött på benen och det är jag både glad och stolt över.
– Vad är det bästa med att arbeta med inredning tycker du?
Det bästa är att få kunna använda sin kreativitet, planera och tänka och sedan se slutresultatet. Och det är ju fantastiskt roligt om människor blir nöjda på vägen.
– Vad har du för förväntningar på dina sista praktikveckor?
Jag hoppas kunna skaffa mig ännu mer erfarenhet och få vara med på mer omfattande jobb.
Jag hoppas även kunna få lite tips och ideer om hur jag ska gå tillväga för att skaffa ett jobb i den här branschen i framtiden.
blogg1

bilder: Camilla Kärnestedt

Självklart önskar vi Camilla stort lycka till hennes sista veckor på praktiken!

IMG_0074

Dela inlägget