Stringhyllan

string_fallbord_bjork_miljo_1_7801

Vi på Inredningskurser, precis som många andra älskar tidlös, vacker & enkel design. Vissa ting blir ju så starkt förknippade med en tid att de blir tidlösa. Ett exempel på detta är Nils strinnings hylla string. Det har blivit en av 1900-talets främsta designikoner. Här finns så många fina inspirationsbilder, att det blir svårt att välja vilka man ska visa…
string_system_svart_valnot_miljo_2_1146

Orsakerna är flera för att stringhyllan har blivit så populär och att den har blivit en designikon. Bl.a. för att den smala förpackningen är enkel och billig att frakta, hyllan är lätt att montera, hyllplanen går snabbt att flytta, olika stora böcker får plats och hålls på plats av gavlarna, den är stabil och kan byggas ut i alla riktningar och antingen väggytan är stor eller liten så fungerar string. Det är själva gaveln som ger hyllan sin karaktär, vilket gör det enkelt att ”känna igen” den.
”utan en tävling utlyst av bonniers folkbibliotek 1949 hade den troligen aldrig satts i produktion. det stora bokförlaget bonniers insåg att om svenska folket skulle börja köpa böcker måste de ha någonstans att förvara böckerna. hyllan skulle vara billig, enkel att skicka, lätt att montera och sätta upp. en sådan hylla hade länge funnits i nisse strinnings tankar. tävlingen blev en orsak att gå till verket. han vann förstås första pris.”

string_system_vit_ek_miljo_1148

”inget är för oansenligt för att inte kunna bli bättre. så skulle man kunna sammanfatta nisse strinnings syn på livet. i honom förenas uppfinnarens krav på funktion med estetens känsla för proportioner och detaljer.”

På http://string.se/sv/ kan man även bygga sin egen stringhylla, så att man får den precis som man önskar. När man har byggt den klart, så får man en smidig produktlista. Där kan man se de exakta delar som behöver beställas. Så smidigt!
String_vit_ek_miljo_natur_8244

Visst är detta en fantastisk uppfinning? 🙂

emmie blogg
http://string.se/sv/

Dela inlägget