Sofia fick jobb som homestyling-konsult

Sofia Widjeback, som läser till inredare & homestagingkonsult hos oss, fick jobb strax efter att hon påbörjat sin utbildning. Idag arbetar hon som homestyling-konsult hos Heads and Tails i Karlstad. En kombination av tajming, kontakter och att våga visa framfötterna skulle man kunna säga var hennes väg till det nya jobbet. Nedan kan ni läsa om hur Sofia fick jobbet, hur en arbetsdag för henne kan se ut m.m. 

  • Hur fick du jobbet? Hjälpte utbildningen dig att få det här jobbet?

Jag påbörjade min utbildning till inredare & homestagingkonsult under min föräldraledighet, i september 2015. I samma veva hade jag kontakt med vår mäklare då vi förberedde försäljning av vår lägenhet. Han nämnde att i mäklartjänsten ingår en timme med en homestyling-konsult. Jag blev nyfiken, nämnde min utbildning och att jag gärna kommer i kontakt med företaget de samarbetar med. Mäklaren nämnde också att han hört att de behövde personal, så jag såg min chans och bokade en tid med homestyling-konsulten. Liza Jacobsson, ena halvan av Heads and Tails, kom på konsultbesök hemma hos mig och konstaterade att hon inte hade så mycket råd att komma med i detta fall 🙂 Jag nämnde min utbildning och frågade om de behövde personal, vilket dem behövde. Vi bokade ett möte på deras kontor, jag tog med CV och några arbeten jag gjort under utbildningen. Vi klickade och när min föräldraledighet tog slut i februari 2016 började jag arbeta som homestyling-konsult för Heads and Tails. Min utbildning har absolut hjälpt mig att få jobbet, utan den hade jag inte haft modet och självförtroendet att ens söka kontakt med Heads and Tails. Den har ju också gett mig mycket praktisk kunskap och öppnat upp det kreativa tänkandet på ett nytt sätt.

  • Berätta om dina arbetsuppgifter, vad får du göra? Hur kan en dag se ut?

Jag har under våren och sommaren varit ute på en hel del homestyling-rådgivningar där jag bokar tid med kunden, träffar kunden i kundens hem där vi under ca en timme går igenom bostaden. Jag ger tips på åtgärder som kunden kan göra för att skapa en så säljande bostad som möjligt. I vissa fall är kunden intresserad av att få stylingen utförd av oss, då tar jag även lite bilder samt går igenom lite praktiska detaljer. Kunden får sedan en offert skickad till sig.
I somras utförde jag min första homestyling på egen hand. Eftersom det mesta av vårt lager då redan var ute på uppdrag fick jag efter min behovsplanering göra en hel del inköp inför uppdraget. Så en hel dag gick åt att samla ihop inredning på lagret, besöka butiker och loppisar för att hitta de rätta detaljerna till objektet. Just detta uppdrag var ett hus där jag skulle använda mig av kundens befintliga möbler, och tillsätta textilier, belysning och inredningsdetaljer. Dagen för styling var jag på plats vid huset kl 08.00 och lastade in alla prylar. Jag jobbade på med stylingen en hel dag, glömde bort att äta för att jag hade så roligt! Kunden som i detta fall var hemma tog på eftermiddagen dit sina grannar för att visa upp vad fint hon fått det! Efter en hel dags styling åkte jag och köpte snittblommor samt åkte ut i skogen och letade rönnbärskvistar som jag visste skulle ge rätta känslan för detta hus ute på landet. Det blev minst sagt en lång, slitsam och intensiv dag men också den bästa och roligaste arbetsdagen i mitt liv! Morgonen efter åkte jag ut till huset igen för att sätta de sista detaljerna inför fotograferingen. Kunden, mäklaren och mina kollegor blev alla supernöjda med resultatet av mitt arbete, vilket kändes mycket bra med tanke på att det var mitt första stylinguppdrag.
img_5430

Foto & styling: Sofia

  • Hur mycket känner du att utbildningen hjälper dig i ditt arbete?

Jag tänker inte aktivt på saker jag lärt mig under utbildningen, men jag tror att uppgifterna i utbildningen har lagt en stabil grund för det kreativa tänkandet. Jag kan idag snabbare se lösningar, tidigare kunde jag se att det fanns ett problem, men det tog en stund att hitta lösningen.

  • Vad har du mest nytta av från utbildningen, sett till dina arbetsuppgifter?

Som jag sa innan så har jag mest nytta av alla värdefulla arbeten man fått göra som har utmanat kreativiteten, att få uppgifter där man måste se förbi sin personliga inredningsstil och skapa behagliga miljöer i olika stilar. Detta har lärt mig att anpassa mig och göra det bästa av den bostad jag ska rådgiva eller inreda, oavsett inredningsstil.
img_5513

Foto & styling: Sofia

  • Vad är det bästa och roligaste med ditt arbete?

Möten med kunder och att skapa säljande och attraktiva bostäder, jag har verkligen hittat mitt drömjobb!

  • Vad var det som gjorde att du vågade ta steget och satsa på en inredningsutbildning?

Jag har de senaste 9 åren arbetat inom Ikea, där jag har trivts superbra både med mina arbetsuppgifter och mina kollegor. Under föräldraledigheten, när den intensiva första perioden lugnat ned sig, hade jag tid att fundera över vad Jag ville göra med mitt fortsatta yrkesliv. Att bli inredare har alltid varit en dröm, något ouppnåeligt då jag inte varit beredd att flytta till en annan stad för att utbilda mig. En kväll kunde jag inte sova, låg och funderade, googlade runt och hittade Inredningskurser, läste om kursen ”Inredare & Homestaging konsult” och kände direkt att det var rätt för mig! Såå många gånger jag stört mig på ostylade bostadsannonser, detta såg jag en framtid i. Jag tänkte att ”kan jag föda barn, kan jag göra allt” jag kör! Idag har jag gått ned till halvtid på Ikea samtidigt som jag halvtid kombinerar studier med rådgivningar och homestylinguppdrag för Heads and Tails. Det är körigt emellanåt, men tack vare den fria studietakten känner jag mig inte stressad utan känner att jag kan ta mig an varje uppgift till 100%. Följ gärna mitt arbete på Instagram! Jag heter @wide.interior och mina kollegor @headsandtailsse. Kika även in på hemsidan www.headsandtails.se. Tack!
img_5403

Foto & styling: Sofia

Gör som Sofia – gör verklighet av dina drömmar!img_0074

 

Dela inlägget