Skandinavisk inredningsstil

Det finns många olika inredningsstilar och tur är väl det, för det är ju det som gör alla hem olika och hjälper till att visa att det är just vi som bor där. Tänk va tråkigt om alla hem hade sett likadana ut. Alla människor är ju olika, vilket också våra hem är. Inredningsstilar är, som ni hör, något väldigt personligt och individuellt – det viktigaste är att man trivs i sin egen inredning vad gäller färg & stil. Ellerhur? Vissa mår bra av starka färger, andra dova färger eller inga färger alls. Vissa har massvis med saker och plotter & har möblerat varenda vinkel och vrå i bostaden medan andra har sparsam möblering och gillar ”less is more”. Det finns inga rätt eller fel vad gäller detta, men det är viktigt att man inreder efter den känsla man vill åt.
Idag tänkte vi ta upp en inredningsstil, nämligen den skandinaviska. Denna stil faller många i smaken och den är väldigt tidlös och praktisk. Vad symboliserar då denna stil? Jo, de ljusa träslagen, de lätta och bleka färgerna, naturmaterialen, de enkla formerna och det ofta grafiska mönstret.
skandinavisk inredningsstil
Stilen är enkel, lugn, raka linjer, funktionell och clean och ger ett öppet och stilrent intryck. Man ser den på många bloggar, i privata hem och stylade bostäder på hemnet. Kanske är det den stil som faller flest i smaken och många känner igen sig i? Ja, mycket möjligt.
skandinavisk inr
WP15020-tap1

Vilken är din favorit vad gäller inredningsstil?

bild 1: Pinterest, bild 2: Ikea, bild 3: Vasabladet

IMG_0074

Dela inlägget