Så skapar du ett inspirerande hemmakontor

emily henderson office
När du arbetar hemifrån eller pluggar blir du medveten om att det är viktigt att ha ett hemmakontor, eller i alla fall ett skrivbord man trivs med. Jag har skrivit ner de saker jag tycker är viktigast att tänka på & hoppas att det ska ge er lite att tänka på. Detta kan vara bra att ha med sig i sitt arbete till kund, om ni arbetar med inredning av kontor i hemmiljö.
1. Kontorsstolen – väl en med omsorg, och då menar jag inte en ergonomisk stol från Kinnarps (ja, de gör praktiska möbler), men en stol som är läcker, som du gärna vill arbeta i några timmar och som helt enkelt gör dig lycklig. Det finns massor av designerstolar i alla de slag som fungerar bra som arbetsstolar. Om du någonsin drömt om en speciell stol är det här du ska ha den.
2. Häng upp en anslagstavla – jag vet det känns som när man var liten och hängde upp viktiga lappar, men det är faktiskt ett väldigt bra verktyg för att få en översikt av sina idéer.
3. Satsa på att vara organiserad – ett stökigt kontor gör det svårt att komma fram till bra lösningar. Se till att du har ordning & reda & att ditt sinne får ro till att fokusera på det du ska arbeta med.
4. Lugna färger – jag älskar färg, verkligen älskar, men i ett kontor vill jag ha det lugnt. Jag tänker mycket bättre när det är lugna ljusa färger & därför vill jag gärna ha det vitt, med ljusa & jordnära detaljer. Någon accentfärg är ju självklart ok. Tänk lite som ett galleri – där man har vita väggar för att konsten ska framhävas. Så tänker jag – mitt arbete ska vara det enda man ser.
5. Ta vara på dagsljuset – studier visar att man blir mer effektiv av att arbeta i dagsljus & solljus än att sitta i ett rum utan fönster med bara artificiellt ljust. Flytta skrivbordet så att det står så när fönstret som möjligt så att du utnyttjar det dagsljus som finns.
6. Bra belysning – även om du använder dagsljuset på ett effektivt sätt bör du tänka på att det någon gång blir mörkt och att du ska vara rädd om din syn. En bra arbetsbelysning är viktig. Se till att ha bra funktionsljus liksom allmänbelysning.
 

Dela inlägget