Rebecca fick jobb på Colorama!

Titt som tätt informerar vi er om vad för typer av jobb våra kursdeltagare får. Som ni märker är det väldigt varierat, vilket är positivt och visar den bredd man faktiskt har som inredare arbetsmässigt. Näst ut är Rebecca, som började hos oss i januari i år. Rebecca läser vår ”Yrkesutbildning Inredare” – på distans 1 år med 3 träffar. Halvvägs in i utbildningen fick hon jobb på Colorama och har idag ett ansvar för tapeter. Häng med i vår intervju med Rebecca nedan.

  • Hur fick du jobbet? Hjälpte utbildningen dig att få det här jobbet?

Svar: Jag var inne på Colorama och skulle hämta lite färgprover som jag kunde använda mig utav under kursen gång. Jag träffade en gammal klasskompis som jobbar här så pratade vi lite och han sa att dom sökte en tjänst till butiken. Eftersom att jag går denna utbildningen så tyckte jag att det skulle vara roligt att även få utöva det i praktiken. Så jag skickade in mitt CV. Jag fick komma på intervju och när jag var på intervjun så fick jag reda på att tjänsten inte bara var butiksbiträde, utan innehöll även ett tapetansvar. Jag berättade då att jag gick utbildningen och både VD och ägare tyckte att det var ett stort plus att jag brann och hade ett intresse för inredning, framför allt färg och form. Så bara efter någon vecka så var jobbet mitt, det blev en totalvändning. Med gud så kul jag har haft.

  • Berätta om dina arbetsuppgifter, vad ingår? Hur ser en dag ut?

Svar: Som sagt så har jag tapetansvaret i butiken. Så jag startar min morgonen med att beställa tapeter som jag tillsammans med kunder plockat fram just efter deras önskemål dagen innan. Senare under dagen brukar det komma lite olika leveranser med beställningsprodukter som jag tar emot och plockar upp. Inomhussäsongen har närmat sig så jag har haft många inbokade möten med olika leverantörer som kommer och visar upp de nya trenderna i tapetvärlden. Alltid lika roligt att bläddra bland nyheterna. Men jag står inte enbart och bläddrar bland tapeterna, utan hjälper också kunder i butiken. Allt ifrån målare som skall måla fasader, till nyblivna föräldrar som vill göra om i barnrummet. Ja som sagt, det kan variera rätt rejält. Det gäller att inspirera kunder, försöka förstå dem och utgå ifrån dem och deras behov. Vilket också leder till variation.
Vi har olika showroom och kampanjtorg i butiken som skall bidra med inspiration till kunderna, så det brukar jag pyssla med. Att lägga om golv, måla eller tapetsera väggar, visa vad man kan göra med lite färg. Att man exempel inte behöver ha vita lister och dörrar utan hur roligt det kan vara att måla listerna i samma färg som väggen, men kanske med en annan glans.
Så nu håller jag på att planera om ett rum som skall representera hösttrenden blått. Jag håller på att göra ett moodboard där jag enkelt skall kunna se ifall jag får fram den känslan jag vill tillsammans med olika färger som skapar en harmoni med varandra. Min tanke är att jag skall få med hela rummet, får se vad jag kan komma fram med. Det gäller iallafall att känna sig inspirerad och att sprida inspiration.
bild blogg

  • Hur mycket känner du att utbildningen hjälper dig i ditt arbete?

Svar: Utbildningen hjälper mig framför allt när jag te.x. skall hitta färger och tapeter till kunder. Jag vet hur färgerna beter sig bredvid varandra, hur det påverkas av ljuset osv. Jag vet vad jag skall ställa för frågor för att få fram ett sånt lyckat resultat som möjligt utan att se själva rummet. Ibland kan jag komma på mig själv att jag tvivlar på mig själv mina kunskaper, men det är bara till att öva. Man lär sig lite av sina misstag och jag tror att det är viktigt att man vågar för att man kan nog mer än vad man tror.

  • Vad har du mest nytta av från utbildningen, sett till dina arbetsuppgifter?

Svar: I nuläget har jag mest nytta av färgsättningen och ljussättningen i mitt arbete. Men framöver så kommer jag även ha mycket nytta utav möblering, läran av att få till den där lilla personliga känslan. Att inreda funktionellt men även estetiskt.

  • Vad är det bästa och roligaste med ditt arbete?

Svar: Det roligaste med mitt arbete är att få dela med mig utav mina kunskaper till mina kunder. Att hjälpa dem till ett resultat som dem blir nöjda med. Att få bygga upp och inspirera kunderna med hjälp av olika miljöer i butiken. Att pyssla en hel dag med färg och form. Jag längtar som sagt till att man blir lite säkrare i sin roll så att man inte behöver tvivla. Men jag har mycket kvar att lära, jobbet är nytt, det är nya produkter och kursen är i full gång med massa nytt att lära.
IMG_0074

Dela inlägget