Praktik hos stylingfirman Heyman Backlund

Vår kursdeltagare Evelina som läser till inredare & homestagingkonsult hos oss har gjort sin praktik hos grymt duktiga & talangfulla stylingfirman Heyman Backlund, som framförallt stylar lägenheter inför försäljning för Alvhem mäkleri i Göteborg. Vi har gjort en liten intervju med Evelina om hennes praktikperiod som ni får ta del av här nedan.

  • Hur fick du din praktikplats?
Jag funderade först på vad jag verkligen skulle vilja göra på min praktik och kom fram till att jag skulle vilja testa på styling. Så jag kollade runt lite på olika inredare i Göteborg och följde även en del på instagram och kontaktade då Heyman Backlund som jag alltid tycker gör bra och inspirerande stylingar.

  • Berätta om dina arbetsuppgifter – vad får du göra?
Jag är med och stylar lägenheter som ska säljas. Jag är med och bär möbler, stylar lägenheter och tömmer lägenheter. Alltså det mesta som ingår i stylingjobbet.
1

  • Vad är det bästa med praktiken tycker du?
Det bästa är att få testa på hur det faktiskt är att jobba som inredare inom styling. Jag tycker att det är väldigt roligt att få tänka sig in i hur lägenheten ska bli och sedan försöka att skapa det.

  • Vad hade du för förväntningar på praktiken? Har det uppfyllt dina förväntningar?
Jag tror inte att jag hade så många förväntningar på hur praktiken skulle vara, mer än att jag tyckte att det skulle bli roligt att få testa på hur det går till i verkligheten. Men jag är absolut väldigt nöjd med min praktikplats så den uppfyller mina krav.

  • Vad är det roligaste du fått göra?
Det roligaste jag fått göra är just att styla hemmen och få se hur nöjda kunderna blir när det är klart. Men även när jag själv stylar någon del i en lägenhet som jag blir extra nöjd över och de jag har praktik hos också tycker att det blir bra.
3

  • Är detta något du skulle kunna tänka dig att arbeta med efter utbildningen, eller vad har du för drömmar & mål arbetsmässigt?
Jag skulle absolut kunna tänka mig att jobba med styling efter utbildningen. Jag skulle nog kunna jobba med styling till försäljningsobjekt ett tag men sen tror jag att jag skulle vilja jobba närmare själva kunden.
Mina drömmar och mål efter utbildningen är att få jobba mycket med styling överlag, jag hade också kunnat tänka mig att jobba med inredning i olika magasin eller inredningshemsidor. Jag skulle helt enkelt kunna tänka mig att jobba inom det mesta med inredning.

  • Hur viktigt är det att göra praktik för ökad insikt i branschen tycker du? Känner du att du fått mer ”kött på benen” nu?
Jag tycker att det är väldigt viktigt att göra praktik om en har möjlighet till det. Det gör att en kan testa på lite olika saker inom branschen som en skulle kunna tänka sig och sedan kanske få in en fot i branschen samtidigt. Så jag har bara positiva erfarenheter av att göra praktik. Jag känner absolut att jag fått mer kött på benen efter att jag börjat min praktik. Jag kommer att kunna ha stor nytta av allt jag lärt mig under praktiken till mina framtida jobb.
2

  • Vad har du för tips & råd till andra som ska ut på praktik?
Mitt råd är att verkligen tänka igenom vad just du skulle vilja göra på praktiken och vilket typ av jobb du skulle vilja jobba med sen. En ska inte ta ett säkert kort bara för att det är enkelt. En måste satsa lite och välja den praktikplats som känns bäst. Känns det inte rätt efter ett tag så är det bara att byta till något annat, för då har en i alla fall testat.

Bilderna är från en lägenhet som Evelina fått vara med och styla.

foton: Alvhem mäkleri

IMG_0074

Dela inlägget