top of page

Möt en av våra föreläsare – Karin Tydén, Mind Hacker och Coach


Karin Tydén med sin häst

Hej Karin, berätta lite om vem du är och vad du gör?

Jag arbetar som Mind Hacker, coach och hypnotisör. Jag har en förmåga att förstå och kunna ”hacka” mekaniken bakom människors undermedvetna mönster och skapa nya och bättre strategier. Jag hjälper människor att spränga sina begränsningar och nyttja mer av sin potential. 

Vad innebär termen “Mindhacking” och hur kan det vara fördelaktigt för dina klienter att använda sig av?

Ordet hacking sägs ha skapats 1955 hos MIT i USA och definieras som en “ovanlig lösning på ett komplext problem”. Mind Hacking är det absolut senaste inom coaching, hypnos och mental träning. Det går ut på att hitta de mest effektiva sätten att optimera ditt mindset (din mentala inställning). Du arbetar med det undermedvetna sinnet där alla dina program finns lagrade och som styr 95% av din dag. Genom att förstå hur mönster uppstår kan du börja hacka de gamla programmen och ersätta dem med nya och bättre. Fördelen är att det är en väldigt snabb och effektiv metod. Jag når ofta mer resultat på en session, än man når på 15 sessioner i vanlig terapi.

Vilka är det vanligaste problemen man kommer med till dig för att lösa?

De vanligaste problemen jag arbetar med är olika rädslor, oro, ångest, depression, dåligt självförtroende och låg självkänsla.


Föreläsning mindhacking Inredningskurser

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig? 

Oj, ingen dag är den andra lik. Jag jobbar med klienter i över 25 länder, så beroende på vilket land min klient bor i, kan mina arbetstider variera ganska mycket. Jag reser också till Stockholm regelbundet för att arbeta med klienter där. Utöver klientarbetet håller jag även föredrag och workshops. Just nu skriver jag färdigt min nya bok som ges ut i november och sedan är det givetvis en del administration och inlägg på sociala medier som ska fixas. 

Du har en bakgrund som TV-producent, ganska långt ifrån Coachning. Vad fick upp dina ögon för coachning, var det en speciell händelse?

Jag tror det var en kombination av barndomssår, nyfikenhet, ett extremt behov av att växa och utvecklas och en längtan att bidra med något värdefullt, som gjorde att jag började coacha. 

Är mindhacking för alla, kan vissa ha svårare att ta till sig det än andra? Går det att “öva upp”?

Absolut. Mind Hacking går ut på att hitta de mest effektiva sätten att optimera ditt mindset (din mentala inställning). I min nya bok “Mind Hacking för rebeller (eller för dig som vill bli en…)” hittar du flera enkla “hacks” som du kan använda för att må bättre i livet.

Vilka är dina tre bästa tips för den som vill förbättra sin vardag och må bättre?

  1. Börja smått. Många gånger börjar vi alldeles för stort och tappar drivkraften efter ett tag. När hjärnan upplever en vinst blir den uppmuntrad att fortsätta, så se till att ge din hjärna små regelbundna vinster.

  2. Du kan inte vänta på motivationen, modet eller självförtroendet. Vi har köpt in oss på idén att vi måste känna oss redo för förändring. Att vi ska vakna en dag och känna oss motiverade, modiga, ha självförtroendet och veta vart vi är på väg. Vi väntar på rätt tillfälle. Problemet är att vår hjärna inte är designad att göra saker som är nya, svåra, läskiga eller obekväma. Den är designad att hålla oss trygga, spara energi och se till att vi överlever. För att växa, utvecklas, följa drömmar, byta jobb, gå in i en relation, måste vi göra saker som är nya, svåra, läskiga eller obekväma. Så räkna 5-4-3-2-1-GO och kör! 

  3. Vad du säger till dig själv avgör allt. Din hjärna tror på vad du säger till den. Därför måste du välja orden som du säger till dig själv med omsorg. Om du ständigt kritiserar dig själv, sänker du dig. Så fort du kommer på dig själv med negativa tankar, säg STOPP. Du aktiverar då din prefrontala cortex, som är din exekutiva chef och som kan bryta vanan. Säg helt enkelt till dina tankar att ”nu räcker det” och byt ut dem mot mer konstruktiva. 

Vad har du för tips till våra elever när studierna känns motiga och man saknar motivation?

  1. Vänta inte på motivationen. Du kommer inte alltid att känna för att göra det som är nytt, svårt, läskigt eller obekvämt. Din hjärna funkar inte på det sättet. Följ coachen Mel Robbins råd och räkna 5-4-3-2-1-GO och sätt igång. 

  2. Fundera på vad som har hänt dig i ditt liv som gör att du ibland känner att utmaningar är motiga. Tror du inte på dig själv? Är du rädd för att misslyckas? Har du för vana att ge upp när det blir tufft? Ofta ligger en programmering bakom som gör att vi ser utmaningar som motiga istället för spännande. 

Du har skrivit en bok, “Mindhacking för rebeller (eller för dig som vill bli en…)” som kommer ut i november. Vad kan vi förvänta oss av den?

Det blir en crash course i The Matrix, ditt undermedvetna operativsystem. Vad är The Matrix? Hur fungerar det? Och hur hackar du koden i din programmering för att undanröja hinder som ligger i vägen för att du ska kunna använda din fulla potential? Det blir en spännande resa i ditt undermedvetna, med många AHA-upplevelser och praktiska ”hacks” för dig att ha med dig ut i vardags- eller yrkeslivet!

Mer information om Karin och hennes arbete hittar du på hennes hemsida www.karintyden.se och på hennes instagram @karintyden.

This or that – Karin väljer!

Yoga / Springtur

Grön smoothie / Chokladboll (båda!)

Färgglatt / Avskalat

Känslostyrd / Logiskt tänkande

Snittblommor / Krukväxter

Cykel / Motorcykel

0 kommentarer
bottom of page