Art Deco – såhär ordnar du stilen

Så hur identifierar vi Art Deco? Det är sofistikerade, dova färger med ganska mycket svärta. Formerna är vågade, nästan teatraliska och dramatiska med mycket geometriska mönster och bågformationer. Metall är ett viktigt inslag, då oftast guld och mässing och det är ofta metallen i sig är det som utgör mönster och formationer i inredningen. Vare sig du vill göra om hela ditt hem i fulländad Art Deco anda, eller få in små detaljer och låta stilen ”smyga” in, ha geometriska linjer och lekfulla former i åtanke. Våga blanda mjuka material med hårda för att få den klassiska Art Deco kontrasten. Såhär fixar du stilen med fem snabba medel!


En Art Deco Spegel

Metaller och guld är två av Art Deco’s stora kännetecken. Den typiska Art Deco spegel Spegeln ger direkt rummet en lyxig känsla. Här finns det en hel att hämta på till exempel Tradera, loppis eller andra second hand affärer, annars tycker vi också om den är från Beliani eller  Mios version.

Art Deco Spegel Källa: Mio MöblerMönstrad tapet

Go all in och tapetsera hela rummet, eller gör en fondvägg med en mönstrad tapet i typiskt Art Deco mönster. Välj och vraka mellan flera olika varianter från Engelska Tapetmagasinet.


zoffany-conway-poison.jpeg

Art Deco Tapet Engelska Tapetmagasinet
Fåtöljen<