Påsk & pastell

moodboard påsk
I skrivandets stund är påsken här vilket för många betyder långledighet och tid för avkoppling. Påsken är även en helg som betyder att våren är här för att stanna och har man tur är vinterskorna undanplockade för en tid framöver och vårskorna framtagna och avdammade.
De flesta har olika relationer till påskpynt och man tänker olika hur man idag vill påskpynta. Vissa vill använda sig av det mer traditionella påskpyntet med dekorativa föremål i starka kulörer medan andra vill satsa på mer nertonade kulörer och mindre mängd pynt. Jag själv föredrar det senare nämnda men vill ändå få in den traditionella påskgula som något inslag. I vår är det helt rätt att satsa på pastellfärger och det kan man göra på olika sätt. Ovan har jag satt samman ett påskmoodboard för hur jag ser min påsk i år, dvs. Påsk och Pastell med en känsla av att man börja spendera mer och mer tid utomhus.
En stor bukett med påskliljor på bordet. Duka fram ägg till frukost i fina äggkoppar från Marimekko och använd en tekanna med gott doftande te. Varför inte passa på att variera väggdekorationerna och byta ut dem emellanåt, efter säsong.  Ovan en illustration passande efter stundande säsong. Snygga och tidlösa träskor tar dig enkelt ut och in utan att komplicera. Ta med en skön kudde ut, lägga sig på en solbädd intill en husvägg tillsammans med en kaffe i handen och låta solen värma det vinterblekta ansiktet – vilken känsla.
I vissa delar av Sverige, närmare bestämt Västergötland, har det i många år tillbaka varit tradition med påskeld. När kvällen börjar stunda är det dags att tända påskelden som värmer i den kyliga vårkvällen och det doftar en härlig blandning mellan eldade kvistar och hjärtlighet såklart. I sin trädgård eller uteplats går alldeles utmärkt att tända sin egen påskeld, antingen med ihopsamlade kvistar efter vårrensningen i trädgården eller så räcker det med en brasa som ovan.  En bra träkorg kan snyggt förvara veden.
Med detta önskas en Glad Påsk!
 
Lina Sandgren
kursdeltagare & gästbloggare
 

Dela inlägget