När praktik leder till jobb

Så blev det för vår kursdeltagare Sandra. Efter sin praktik på Interiörhuset blev hon erbjuden sommarjobb som sedan ledde till en anställning. Hon får nu kombinera det roligaste hon vet – inredning & ekonomi. Vi har gjort en intervju med Sandra om hennes praktikperiod som ni kan läsa här nedan.

  • Hur fick du din praktikplats?

Jag fick praktik på Interiörhuset genom att helt enkelt gå in i butiken & fråga. Sedan fick jag skicka ett mail till personalansvarig i koncernen med mina uppgifter samt vad utbildningen handlade om.

  • Berätta om dina arbetsuppgifter – vad fick du göra?

Jag fick göra lite av varje, bl.a. vara i butiken och skylta om med inredning och tapeter. Jag fick även följa med på köksmätningar (då vi ritar kök från Ballingslöv på Interiörhuset), sälja tapeter och färg till kunder – färgen fick jag då även blanda till. Jag fick även vara med och göra ett inredningsförlag med inredning, tapeter och färg till en butik som skulle göra om.

  • Vad var det bästa med praktiken tyckte du?

Det bästa var att få komma ut i arbetslivet inom den branschen och få se med egna ögon hur det var.

  • Vad hade du för förväntningar på praktiken? Uppfyllde det dina förväntningar?

Jag ville lära mig mer om tapeter och färg, och det fick jag göra, så praktiken uppfyllde verkligen mina förväntningar, och lite till 🙂
IMG_20160630_213433

  • Vad var det roligaste du fick göra?

Det roligaste var nog när jag fick vara med och göra inredningsförslaget till en butik, men att få göra miljöer inne i butiken ligger också högt upp på listan.

  • Vad har du för drömmar & mål arbetsmässigt?

Mitt mål arbetsmässigt är att få jobba med människor, siffror & inredning. Kombinationen av dessa gör mig riktigt glad. Och när man får ha sin hobby som jobb, så blir vardagen så otroligt mycket roligare! 🙂

  • Hur viktigt är det att göra praktik för ökad insikt i branschen tycker du? Känner du att du fått mer ”kött på benen” nu?

Jag anser att praktik är väldigt viktigt, just för att man får kliva in i det på riktigt, istället för att bara läsa om det. Har man tur och visar framfötterna så brukar det även finnas möjlighet till fortsatt jobb. Jag kände definitivt att jag fick “mer kött på benen”.

  • Du fick även sommarjobb på din praktikplats. Berätta om det & din tjänst du har idag!

Ja, eftersom jag var gravid när jag gjorde min praktik så blev det inget fortsatt jobb förens dottern hade fyllt 1 år. Då gjorde jag likadant som när jag sökte praktikplats, jag gick in och frågade om de hade ett sommarjobb till mig. Det ledde till att jag fick en tjänst på 50% under sommaren 2016. Jag har även fått förlängt året ut, vilket är riktigt kul! Eftersom jag även har pluggat ekonomi så blev jag ansvarig för en del av faktureringen på Interiörhuset, och jag är även ute i butiken och jobbar med inredningen. Då skyltar jag om, bygger nya miljöer och lägger upp säljande bilder på Facebook.
IMG_0074

Dela inlägget