Min drömjul enligt Marie

Då jag är uppvuxen i Dalarna har jag blivit bortskämd med vita- vintrar och jullov under skoltiden. Vi firade ofta jul hos min farmor och farfar i Älvdalen, i norra Dalarna. Där spenderades dagarna i stallet och på hästryggen, i skidbacken och ibland även på ett hundspann med samojeder och siberian huskies. Mina drömjular har jag redan fått vara med om, med familjen där dagarna fylldes med vintriga utomhusaktiviteter och kvällarna i ett varmt och juldekorerat hem. Jag har fortfarande möjlighet att spendera julen i Dalarna, numera i en stuga, även om just de vita vintrarna inte är garanterade längre 🙂
Mood1 - Marie.jpg
Det viktigaste med julen är att få spendera den med sin familj och sina nära, allt annat runt omkring är ett stort plus. Hela december är fantastiskt mysigt med allt var det innebär; advent, Lucia, juldekorationer, bak, julgran, amaryllis och hyacinter.
Min drömjul är att få umgås med hela familjen, i ett juldekorerat hus eller stuga omgivet av snö och fin omgivning för promenader. Jag fyller gärna dagarna med skidåkning, en ridtur eller andra utomhusaktiviteter som får kombineras med lugnare aktiviteter, kanske läsa en bok som jag sällan tar mig tid till annars.
En vit jul, en vacker julgran, tända ljus, god mat, julmust & Kalle Anka(!!) och framförallt förväntansfulla barn och en frisk familj är en drömjul för mig. Jag önskar även att min dotter ska få uppleva samma fina minnen som jag har av julen.
Som sagt, de icke materialistiska gåvorna är de jag värdesätter mest. Men om jag ska sammanfatta vad jag suktar efter mest på produktnivå kommer de här i min önskelista:)
Önskelista Marie

Dela inlägget