Ljussättningsprojekt

instagram141217
Idag har vi arbetat hela dagen tillsammans med elektriker och satt upp lampor. Vissa av lamporna är riktigt häftiga och inte sådana man normalt ser. Pendel från italienska Flos & golvlampa från Louis Poulsen ser ni på bilden ovan. För en taklampa som Taraxacum Cocoon (ovan) gäller det att man har en elektriker som kan sina saker.
instagram141217 2Lampan på bilden härintill, också den från Flos, heter Taraxacum 88s. Till den kommer 60 (!) stycken ljuskällor. Har man väldigt stort hemma kan man även beställa denna lampa med en diameter på 1 m & 120 st ljuskällor. Där snackar vi lampa.
Vi tjatar ju om att ha dimmer på alla lampor, men på denna lampa är det ett måste. 1300 watt! Det ni. Kunden är iallafall överlycklig över allt ljus så här i mörkret.
För att få en bra ljussättning är det viktigt att göra ordentliga planer & ritningar så att man ser var i rummet det behövs ljus. Man behöver därför göra både en planritning, som visar rummet ovanifrån & en elevation för varje vägg som visar i vilken höjd man har/behöver belysning. Sen måste man självklart också komma fram till vilken typ av belysning det är utifrån vad som ska hända i rummet.
Ljussättning är spännande, väldigt viktigt & otroligt roligt! Hur har ni planerat ljussättningen hemma? Har ni planerat den?

Dela inlägget