Linnea fick praktik hos Insyn Interiör

Vår kursdeltagare Linnea, som utbildar sig till inredare & homestagingkonsult hos oss, har gjort sin praktik hos Insyn Interiör. Hon har fått vara med och styla bostäder inför försäljning, fått vara med på inredningsprojekt, möten med kunder, konsultationer m.m. Vi har gjort en intervju med Linnea om hennes praktikperiod, som ni kan läsa här nedan.

  • Hur fick du din praktikplats?

Redan tidigt i min utbildning började jag att leta efter praktikplats. Via en vän hittade jag Emelie på Insyn Interiör. Jag hörde av mig till henne via mail och vi bestämde att jag skulle få ha min praktik hos henne 2 dagar i veckan under 6 veckor.

  • Berätta om dina arbetsuppgifter – vad fick du göra?

Jag har fått styla bostäder inför försäljning, fått vara med på inredningsprojekt, möten med kunder, konsultationer samt skicka offerter & fakturor.

  • Vad var det bästa med praktiken tyckte du?

Det jag älskade med min praktik var att ingen dag var den andra lik. Varje dag fick jag lära mig något nytt och jag fick bekräftat för mig att det här verkligen är det jag vill syssla med. Sen att jag lyckades hamna på en arbetsplats med människor som jag verkligen trivdes med och hade roligt med, var ju såklart också det bästa!
fullsizerender

Mäklare: Erik Olsson. Styling: Insyn Interiör & Linnea Hansen

  • Vad hade du för förväntningar på praktiken? Uppfyllde det dina förväntningar?

Mina förväntningar var att jag skulle få lära mig mycket om hur det faktiskt är att arbeta som inredare & homestagingkonsult i praktiken. Hur man bygger upp ett företag från grunden och får det att växa. Min praktikplats lärde mig verkligen allt detta och har uppfyllt mina förväntningar till 100%. Det är fantastiskt att få se hur någon som har slitit hårt, får det bekräftat genom ett lyckat företag. Det har gett mig mer pepp till att själv lyckas med mina framtida mål.

  • Vad var det roligaste du fick göra?

Jag skulle nog säga att styla bostäder inför försäljning var det roligaste. Här kände jag att jag utvecklades varje gång. Det som jag ibland kan tycka är en utmaning är att vara objektiv, men när jag fick styla bostäder med olika inredningar lärde jag mig att tycka om nya stilar och accessoarer som jag aldrig annars hade lagt märke till. Det gäller att få en känsla och att locka människors blickar, så det var nog det absolut roligaste under praktiken.

  • Vad har du för drömmar- & mål arbetsmässigt?

Min dröm är att få arbeta med det jag faktiskt brinner för, att få utvecklas ännu mer och starta ett eget företag.
mdiynnwwmdawmtg3nzg1n3w5ng

Mäklare: Svensk Fastighetsförmedling. Styling: Insyn Interiör & Linnea Hansen

  • Hur viktigt är det att göra praktik för ökad insikt i branschen tycker du? Känner du att du fått mer ”kött på benen” nu?

För mig kändes praktiken väldigt viktig, just för att jag ville se hur andra arbetar. Jag kan garantera att du kommer få en ökad insikt i branschen om du faktiskt tar dig tiden till att utnyttja dessa 6 veckor till praktik. När jag började utbildningen var jag bara en inrednings-tokig tjej utan en tanke egentligen på hur mycket arbete som faktiskt ligger bakom. Med hjälp av praktiken har jag fått testa på mycket mer praktiska delar, som nu har gett mig ett större självförtroende som inredare.

  • Vad har du för tips och råd till andra som skall ut på praktik?

Ta för er, våga fråga och var inte rädda för att prova något som är utanför er comfort-zone. Visa vad ni kan och ha roligt, för detta är verkligen hur kul som helst!
@insyninterior, www.insyninterior.se
@linneasofiehansen

Ha en fin onsdag!

Sofia

Dela inlägget