Lär känna vår medarbetare Kerstin

15225306_10154444465671943_1914461758_o-kopia-2

Idag möter vi Kerstin på bloggen. Kerstin har tillsammans med Anna startat upp företaget. Kerstin träffar du om du läser med träffar, då hon ansvarar för dessa.

Ålder: 60
Bor: Välbevarad villa från 30-talet, vid havet i Malmö
Familj: En härlig familj – två vuxna utflyttade barn, två fantastiska barnbarn och golden retrievern Sam
 

Utbildning: Jag har studerat konst, färg och form

  • 3 års studier på olika konstskolor
  • Konstvetenskap vid Lunds Universitet
  • Kort kurs i layout
  • Lärarutbildning, med fördjupning inom bild
  • Specialpedagogik
  • Inredningsutbildningar
  • Färgutbildning hos NCS
  • Keramik

Tidigare arbetat med: Bildlärare och specialpedagog, vilket gör att jag snabbt kan hitta elevers starka sidor och utveckla dessa. Jag har också jobbat med inredning- och homestaginguppdrag. Startade 2005 upp inredningskurser tillsammans med Anna
Arbetat på inredningskurser sedan: Starten 2005
Ansvar/roll på inredningskurser: Utbildningsansvarig. Ansvarar för kursträffarna. Arbetar med att utveckla verksamheten tillsammans med Anna
Favoritfärger: Ja, jag gillar färg! Har ingen speciell favorit utan gillar mer sammansättningen av olika färger än en enskild. Upplevelsen av en mängd färger kan vara intensiv och skapa starka känslor i mig

Inredningsstil/ar som tilltalar dig: Det är inte bara en stil som tilltalar mig utan jag kan se det vackra i många olika. Det viktiga är att det finns balans och harmoni. Att rummet har en berättelse är det intressanta. Välj med omsorg och kärlek med vilka alster du ska bygga historien med. Det får gärna vara en knorr på det hela; något som känns unikt och ger en ”wow-känsla”

Jag gillar att mixa olika material med varandra; det skapar spänning. Att inreda så att alla sinnena sätts igång är något som diskuteras mer och mer och kan ytterligare förstärka den effekt jag vill skapa i mina rum

Förebilder: Leonardo da Vinci – för hans förmåga att kunna se minsta detalj i naturen. Jonathan Adler – för hans färgsättningar, glädje och fräschhet. Lazaro Rosa-Violin – för hans förmåga att jobba med olika mönster och material på ett härligt, kreativt och lustfyllt sätt. Kit Kemp, mästarinnan i Storbritannien – för hennes förmåga att skapa fantastiska kombinationer med textilier

15224588_10154445104541943_1688436801_o

Favoritbutiker: Nordiska Magasinet är superbra. De jobbar med gallerister, så det finns bra konst i butiken. De har ett superfint urval av spännande möbler som inte känns för uttjatade. Malmsten tycker jag också om. Deras möbler är i hög kvalité med en enkel och ren stil som håller i alla tider. Svenskt Tenn har en del vackra produkter och Fornasetti är ett roligt märke som de  tagit in. Det finns också massor av små härliga butiker med nya och gamla ting som jag har i min bakficka för att hitta det där speciella
Gör helst på fritiden: Umgås med nära och kära, målar bilder och arbetar med keramik. Jag älskar hästar och att rida. Yoga och att röra på mig gillas också mycket
Vad fick dig att vilja jobba inom inredningsbranschen? Jag lever med mina ögon. Att se och upptäcka en speciell form, ett fint material, spännande färger är både roligt och intressant. Att upptäcka nytt och sätta in det i ett nytt koncept; att skapa och ha roligt ger mig glädje och mening i tillvaron. Och tänk, allt detta kan jag göra på mitt arbete
Ett motto jag vill dela med mig av till er denna måndag: The happiness of your life depends upon the quality of your thoughts”.
Ha en riktigt fin måndag!

Dela inlägget